• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox ile ürün seçme ve kaydetme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Kendimce excelde bir program yapmaya çalışıyorum ama bundan sonrası sanırım makro bilgisi gerektiği ve bu konu da bilgim olmadığı için yardımlarınızı rica ediyorum.

Öncelikle örnek sayfada da görüldüğü verileri giriş ekranım var ve her girdiğim kayıtta otomatik kod vermesini istiyorum aynı zamanda da aşağıda belirttiğim satırlara kayıt atmasını istiyorum.

Asıl sorum şu ki bir ürün arama için buton yaptım "BUL" diye. Hatta iki tane var. Ödenmez İkram Adı hücresinin yanında kine bastığım zaman Ödenmez Listesindeki isimlerin listbox şeklinde gelmesini ve iki üç kelime yazdığım zaman arama yapmak için yazdığım kelimeler göre filtre yapmasını ve seçim yaptığım zaman Ödenmez Giriş sayfasında ki Ödenmez İkram Adı Sarılı olan yere gelmesini istiyorum.

Tabi bunun malzeme adı içinde olması gerekiyor.

Şöyle sıralayacak olursam eğer;

1. Kayıt No hücresi her yeni kayıttan sonra otomatik numara vermesi gerekiyor.
2. Ödenmez İkram Adı hücresinin yanında ki "BUL" butonuna bastığım zaman Listbox açılıp arama yapabileceğim şekilde, Ödenmez Liste sayfasındaki D3 sütunundan başlayarak listeyi getirmesi gerekiyor. Ve yaptığım seçimi Ödenmez Giriş Sayfasında ki Ödenmez İkram Adı hücresine aktarması gerekiyor. Sarı olan bölgelere.
3. Malzeme adı içinde aynı şeyler geçerli olmak üzere Envanter Fiyat Listesi Sayfasından F2 den başlayıp listeyi getirmesi gerekiyor.
4. En son olarak girdiğim bilgiler doğrultusunda aşağıda ki satırlara Kaydet butonu yaptığım zaman kayıtları atması gerekmektedir.
5. B.Fiyat ise Malzeme Adına göre normal formül ile sanırım Envanter Fiyat Liste sayfasından Ortalama Fiyat değerleri alınacak.

O kadar örneklerle videolar izleyerek yapmayı denedim ama bir türlü başaramadım açıkcası.

Dosya ektedir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekstra Satış Ödenmez Çalışma.xlsx - 847 KB

Merhaba.

-- Arama'dan bahsediyorsunuz, örnek kayıt yok,
-- Kayıt'tan ve Kayıt No'dan bahsediyorsunuz yapılmış örnek kayıt yok,
-- ListBox diyorsunuz (ki konu başlığınızda Listbox ile ilgili), sayfada Listbox veya bir userform yok,
-- B.Fiyat'tan bahsediyorsunuz sanırım ortalama diyorsunuz.

Özetle isteğiniz ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuçun ne olduğu net değil bence.

Örnek belgenizi yukarıda belirttiğim hususları dikkate alarak örnek veriler ekliyip,
daha net (sayfa adı/sütun adı/satır numarası gibi net ifade etmelisiniz)
yenilemenizde yarar var.

Önce yöntemi iyi düşünmeniz gerekir, arama işleminde, ilgili alan dediğiniz bir hücre ve
hücreye birşeyler yazılırken bir makronun tetiklenmesi bildiğim kadarıyla mümkün değil.
Sayfa olaylarındaki Change kodları hücreden çıkınca tetiklenebilir.

Belki de arama için hücreyi değil hücre ile aynı boyutta ve hücrenin bulunduğu konuma göre sayfaya yerleştirilmiş
bir TEXTBOX oluşturarak yapmayı önermeliyim. Konu bir TextBox olduğunda yazarken kod tetiklenebilir.
Kayıt yapılacak veriyi hangi alana yazacaksınız belli değil, görüntü olarak sayfada 12'nci satırdan sonrası,
yapılmış kayıtlar için listeleme (artık asıl kayıt alanı mıdır yoksa üst taraftaki hücrelere göre,
başka bir sayfadaki kayıtların listelenmesi için ayrılmış bir alan mıdır ben anlayamadım doğrusu.
.

Sevgili Ömer BARAN,

Öncelikle cevapladığın için çok teşekkür ederim. Listbox ve Userformları yapmıştım aslında ama daha sonra beceremeyince kod işini sildim. Ama şu anda gerekli açıklamaları yapacağım.

Ödenmez Giriş Sayfasında ki,

E3 Hücresine, Kayıt Numarası her aşağıda ilgili yerlere kaydettiğimiz numaradan sonrasını vermesini istiyorum. (Sarı alanlar bilgileri giriş yerlerim.)

E5 ve E7 hücresinde bulunan Officer Tarih ve Officer Numarasını Manuel olarak gireceğim.

Ödenmez İkram Adı bölümünde N3 hücresinde bulunan BUL butonuna bastığım zaman, Ödenmez İkram Listesi adında açtığım userformun gelmesini ve orada ki Listbox'da Çalışma Sayfasında ki Ödenmez Liste sayfasındaki isimlerin gelmesini, istiyorum. Userform da bulunan arama çubuğunda iki üç kelime yazarak listboxda filtre yapmasını ve gelen isimlerin üzerine çift tıkladığım zaman, Ödenmez Giriş sayfasında I3 hücresine aktarılmasını istiyorum.

Malzeme Adı bölümünde N5 hücresinde bulunan BUL butonuna bastığım zaman, Malzeme Adı Listesi adında açtığım userformun gelmesini ve orada ki Listbox'da Çalışma Sayfasında ki Envanter Fiyat Listesi sayfasındaki isimlerin gelmesini, istiyorum. Userform da bulunan arama çubuğunda iki üç kelime yazarak listboxda filtre yapmasını ve gelen isimlerin üzerine çift tıkladığım zaman, Ödenmez Giriş sayfasında I5 hücresine aktarılmasını istiyorum.

Sarı yerlere bilgileri girdiğim zaman KAYDET butonuna bastığım zaman,

Aşağıda ki hazırladığım tabloya 12 satır ve daha sonra kileri alt alta aktarmasını istiyorum. Asıl Kayıt alanı 12 satır ve sonrası beyaz bıraktığım yerlerdir. Karşılıklarını yazacak olursam,

Kayıt No E3 = C12
Officer Tarih E5 = D12
Officer Check No E7 = E12
Ödenmez İkram Adı I3 = F12
Malzeme Adı I5 = I12
Miktar I7 = N12

O12 hücresinde bulunan B.Fiyat ı Malzeme adını koşul olarak kullanarak normal formül ile Envanter Fiyat Listesinde ki Ortalama Fiyatı getirtebiliriz diye düşünüyorum.

Şimdi daha açıklayıcı ve anlaşılır oldum sanırım .

Ekstra Satış Ödenmez Çalışma.xlsm - 859 KB

Son düzenleme:
Merhabalar,

Ben kendim yapmaya çalışıyorum ama bir türlü beceremedim.

Kodu çalıştıramadım. Hata veriyor.

Ödenmez Giriş Sayfasında Ödenmez İkram Satırında ki BUL butonuna bastığım zaman hata alıyorum kod. da

Ekstra Satış Ödenmez Çalışma.xlsm - 865 KB

Geri