• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox ile sayfalar arası geçiş

Excel Vers. ve Dili
2010-2016 türkçe
Merhabalar;
Bir çalışma yapıyorum çalışma kitabımda 2 tane excel sayfası var formumda da 2 tane listbox var lb1 deki çalışmalarım sayfa 1 e lb2 dekiler ise sayfa 2 ye kaydediliyor. user formumda da 2 tane page var. lb1 page1 de , lb2 ise page 2 de.excelde sayfa1 açıkken lb 2 ye tıkladıgımda hata alıyorum. tam terside aynı şekilde bu sorunu nasıl çözebilirim. isterseniz dosyayı da yükleyebilirim ama tam anlattıığım gibi bir sorunum var . şimdiden ilgi ve alakanız için teşkkür ederim.

Örnek dosyanızı ekleyin ki üzerinde denemeler yapıp sonuca ulaşalım ve size cevap verebilelim.!:cool:

tam anlayamadım ama sheets.("sayfa1").select ekleseniz. dosya yüklerseniz daha sağlıklı olur

hocam elinize sağlık bir nevi çözüm olmuş ama başka bir özelliğini kaybetmiş. formdaki hangi sayfaya veri girişi yaparsam exceldeki osayfaya kaydetmesi lazım. şu an hangisine tıklarsam ona kaydediyor. kablo sayfasına veri girdiğimde kablo sayfasına, veri sayfasına tıkladıgımda veriye bilgi girşi yapmam lazım.

hocam elinize sağlık bir nevi çözüm olmuş ama başka bir özelliğini kaybetmiş. formdaki hangi sayfaya veri girişi yaparsam exceldeki osayfaya kaydetmesi lazım. şu an hangisine tıklarsam ona kaydediyor. kablo sayfasına veri girdiğimde kablo sayfasına, veri sayfasına tıkladıgımda veriye bilgi girşi yapmam lazım.
Önce page seçin.Sonra o sayfaya kaydetseniz olmazmı?

Userformda kablo page1 inde kaydet butonuna bastığınızda zaten kablo sayfasına kaydedilecek.Page1 de kaydet butonu kablo sayfasına ait olmalı.başka bir sayfaya aitse zaten tasarım yanlış olmuş derim.

Userformda kablo page1 inde kaydet butonuna bastığınızda zaten kablo sayfasına kaydedilecek.Page1 de kaydet butonu kablo sayfasına ait olmalı.başka bir sayfaya aitse zaten tasarım yanlış olmuş derim.
tasarım kodlar doğru ama listbox1 ve listbox2 nin clickleri çakışıyor. kısmend eolsa oldu ama bina kısmında listeye tıklayıp altan exceli kabloya aldığımda binanın verilerini kablo exceline kaydediyor. o zaman tüm herşey karışıyor

örnek oalrak denedim mesele formdan kablo seçip kayıt ettim binaya kaydetti bina ezceli açıktı hangi sayfa açıksa ona kaydediyor. formun hangi pagesine tıklarsma osayfanın açılıp o sayfaya kaydetmesini yapmaya çalışıyorum ama yapamaıyorum. sorunum tam olarak bu

örnek oalrak denedim mesele formdan kablo seçip kayıt ettim binaya kaydetti bina ezceli açıktı hangi sayfa açıksa ona kaydediyor. formun hangi pagesine tıklarsma osayfanın açılıp o sayfaya kaydetmesini yapmaya çalışıyorum ama yapamaıyorum. sorunum tam olarak bu
Formun hangi pagesine tıklarsanız zaten o sayfa açılıyor.Ve kayıtlar ona kaydediliyor zaten.:cool:

Formun hangi pagesine tıklarsanız zaten o sayfa açılıyor.Ve kayıtlar ona kaydediliyor zaten.:cool:
evet hocam aslında öyle yapınca öyle yapiyor ama listboxa tıklayınca arada sapıtıyor gibi. büyük ölçüde oldu gibi zaten. bir sorun daha va hocam listboxa tıkladıgımda listboxtaki veriler textboxlaradoğru geliyor ama option butonlara sırasıyla gelmiyor. tek sayılı optionlara B harfi çiftsayıdakilere X harfi gelmesi lazım aynı dosyanın page 2 bina sayfasında oluyor bu işlemler

Alttaki dosyada eklendiği görülüyor.
Adsız1.jpg

Listbox2 nin column adedi kaç olmalı?

Kablo sayfasına ve Bina sayfasına 3-4 satır veri giriniz ve tekrar dosyayı buradan yollayınız.:cool:

Ama ben size zaten dosyanın son halini yollamışım.
Ona 3-4 satır veri girin her 2 sayfayada,sonra yollayın dosyayı.:cool:

VBA da 2 tane Userform_initialize olayı var.
Mükerrer olay olamaz.Gönderdiğim dosyada birisini silin ve bana tekrar yollayın.:cool:

Geri