• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox içerisinde arama yapma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bedri41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Listbox içerisinde arama yaptırmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Konu ile ilgili yardım rica ediyorum.
Bu yardım bir link olabilir, bir fikir olabilir, direk çözüm olabilir, soruyu şu şekilde sorsan cevap alabilirsin önerisi olabilir...

Merhaba,

Arama özelliği aşağıdakilerden hangisi olacak?

"İÇERİR" yada "İLE BAŞLAR"

Korhan Bey, ilginiz için teşekkür ederim. Arama "ile başlar" şeklinde olacak.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Ayhan, çok emek harcamışsınız çok teşekkür ederim. Arama kutuları tam istedim gibi çalışıyor. Ancak şöyle bir problem var arama yaptıktan sonra süzülen veriler içerisinden çift tıkladığım değil başka kayıt forma geliyor.

Merhaba,

Kayıt değiştir ve sil işlemlerine ait kodlarınızıda düzenledim. Üstteki mesajımdaki dosyayı incelermisiniz.

Sn. Ayhan,
Yukarıdaki örnekte sorunsuz çalışan kodlarınızı farklı formattaki başka bir Userformda kullanmak istedim. Ancak ListBox daki verileri userform üzerine almak isterken
TextBox1.Text = Cells(sat, "b")
satırında Run Time error type mismatch hatası veriyor. Bu tür uyuşmazlığı hatası neden kaynaklanır ? nasıl giderilir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Peki ekteki dosyanın listbox'ında arama yapabilir miyim? Listede yaklaşık 2000 tc kimlik var. üste bir textbox ile ona yazılan tckimliği ilk hanesini girer girmez arama yapmak mümkün mü?

Şİmdiden teşekkürler.

Söz konusu dosya:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Korhan Ayhan çok teşekkürler.

Geri