• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listbox hesaplama tablosu

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
http://dosya.co/bad1bg52ywdv/1.xlsm.html

ekteki dosyada listboxa kişi ekleme yapabiliyorum.

soru

sağ üst köşede küpürleri seçeceğim.
listboxtan herhangi bir ismi seçtiğim zaman sağ taraftaki labellere o kişinin bilgileri gelcek ve alttaki textboxa tutar girişi yaptığımda yukarıdaki checkboxlardaki kupürlerden kaç adet olduğun hesaplamalı
(örn: 1.285,35 tl.
checkboxlarda 100 50 20 10 ve 5 seçili diyelim.
o zaman sonuçların dağılımına
12 adet 100 lük hücresine
geriye kaldı 85 tl bu d 1 adet 50 tl 50 lik hücresine
geriye kaldı 35 tl 1 adet 20 tl 20 lik hücresine
15 kaldı 1 adet 10 tl 10 luk hücresine ve kalan bir adet 5 tl de 5 lik hücresine gibi olacak

kalan küsürat ise bozuk kısmına yazılacak

yani önce yukarıdaki checkboxun en büyüğünden başlayacak ve bölecek önce 100 e kalan tutarı 50 ye kalanı 20 ye gibi gidecek. hangi checkboxlar seçili ise ona göre dağılım yapacak

Merhaba.

Ekteki belgede bir şeyler yaptım.
Üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz sanırım.

Kullanım senaryosunu bilemediğim için şöyle düşündüm.
Listeden kişi seçilir, kupürler seçilir, tutar yazılır.
Kişi seçilmeden işlem yapılmaz, kupür hiç seçilmeden işlem yapılamaz.

Üstteki koşullar tamamsa, tutar yazılabilir.
Kupür seçimi değişikliğinin işlemlere yansıması için, tutarın en az 1 karakteri değiştirilmeli/yeniden yazılmalıdır.
.

Ekli dosyalar

ömer hocam günaydın. çalışmanız ve denemeniz için teşekkür ederim. altın üye olamadığım için henüz ilgili dosyayı indiremedim.

kullanım senaryosunu tam olarak anlatayım:
kupür değerleri her şehıs için ayrıca belirlenmiycek.

en üstten kupürleri bir defaya mahsus işaretliyoruz.
daha sonra listboxtan isimleri tıklayıp tutar girişini yapınca otomatik olarak o kupürlere göre değitım yapıcak.
yani her kişi için kupür seçimi yapmıycaz.
mesela 20 kişiye belli kupürlerde giriş yaptım daha sonra 15 kişiye kuprleri değiştirip giriş yapıcam yani üstte hangi kupür seçiliyse ona göre yapıcak ama her defasında kupür seçilmiycek. ben değişene kadar o kupürle devam edecek

ömer hocam sanırım uyarladığınız formül benim kullanım koşuluma uyuyor ancak dosyayı indirebilmem için dosya paylaşım sistemiyle link atmanızı rica edebilirmiyim.

sayın ömer hocam emeğine ellerine sağlık.

yalnız ufak bir iki düzenleme sorum olucak. yaptığınız uygulama tam istediğim gibi olmuş sorun yok.

şöyle bir düzenleme yapmam gerekli

üst tarafta üye girişi yaptığımız 3 textbox vardı. onları frame içerisine aldım. tab tuşuyla sıra ladım ve sırayla tab tuşuyla 3 üne geçiş yapıyor. bu arada diğer tüm nesnelerdeki tab işlevini kaldırdım.

düzenleme şöyle olucak..frame içerisindeki bu 3 textbox tabla geçiş yapıyor ama 3. textboxa gelince duruyor. amacım durmasın tekrar tab sıfıra döşün yani ben tab yaptıkça bu 3 textbox döngü şeklinde devam etmeli.

2. düzenlemem alttaki tutar kısmına giriş yapıp enter tuşuna bastığım zaman tutarı siteme ekledikten sonra textboxu silsin ve sıradaki kişiye geçiş yapsın. yani ben mausle listboxtan tek tek seçip dönmek istemiyorum. sadece düzenleme yapmak istediğim kişiye listboxtan tıklayınca işlem yapayım.

"2. düzenlemem alttaki tutar kısmına giriş yapıp enter tuşuna bastığım zaman tutarı siteme ekledikten sonra textboxu silsin ve sıradaki kişiye geçiş yapsın. yani ben mausle listboxtan tek tek seçip dönmek istemiyorum. sadece düzenleme yapmak istediğim kişiye listboxtan tıklayınca işlem yapayım"

Yukarıdaki cümelnizi tam anayamadım.
Adım adım gidelim;
-- form açıldığında örneğin listbox'taki ilk satır seçimiş (kupürler de seçili zaten) ve tutar yazmak üzere imleç TextBox'ta mı olsun,
-- textboxta yazdıkça sayfaya ve listboxa kupür dağılımı yahsıyor zaten,
-- TextBox'a tutar yazılıp ENTER tuşuna basıldığında, listoxtan bir sonraki satır seçili hale gelsin ve TextBox boşaltılmış olarak imleç yine TextBoxta olsun
şeklinde anlıyorum,
-- Zaten fare kullanılarak istenilen kişi seçilebilir durumda ama örneğin, 5'inci kişiyi seçip textboxa tutarı yazıp ENTER'a bastık,
-- varsa bir sonraki kişi seçili hale gelip textbox boşaltılıp, imleç textboxta mı olacak?
Biraz daha detay verin.

Ayrıca yukarıdaki işlem yöntemini açıklayıp frame düzenine göre oluşan yeni userformun içinde olmasını sağlayarak örnek belgeyi yenileyin isterseniz.
Bir de yeni kişi ekleyebiliyorum diyorsunuz ama userformda bu işleme ait kodlar var mı, yoksa onlar da dosyada olsun.
.

ömer hocam aynen adım adım gidelim işlemler karışmasın
bahsettiğiniz ilk 2 işlemde bi sıkıntı yok

diğerlerini aynen iletiyorum. yani anladığınız üzere

-- TextBox'a tutar yazılıp ENTER tuşuna basıldığında, listoxtan bir sonraki satır seçili hale gelsin ve TextBox boşaltılmış olarak imleç yine TextBoxta olsun
şeklinde anlıyorum,
-- Zaten fare kullanılarak istenilen kişi seçilebilir durumda ama örneğin, 5'inci kişiyi seçip textboxa tutarı yazıp ENTER'a bastık,
-- varsa bir sonraki kişi seçili hale gelip textbox boşaltılıp, imleç textboxta mı olacak?

Textboxa değer (yazılırken istediğiniz hesaplamalarda sorun yoktu zaten) yazıldıktan sonra ENTER tuşu kullanıldığında içeriğini boşaltıp tekrar imleci kendisine getirmeye ilişkin bazı denemeler yaptım ama dikkatimden kaçan bir şeyler olmalı ki; malesef başarılı olamadım.

Userform olaylarıyla daha yakından ilgilenen başka üyelerin destek vermesi için;
zaman zaman, konunun güncel olduğunu belirten kısa cevap yazarak, konunun ön sıralara taşınmasını sağlayınız.

anladım ömer hocam emeğine sağlık. ilgin için teşekkür ederim.

Geri