• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox hatası!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elvis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Listelemede hata var!

Arkadaşlar aşağıda deneme isimli dosyamdaki listbox3 _click makrosunu düzenlemenizi isteyecektim. Burada üç tane listbox var.
listbox2 de Kurum isimleri yazılı
listbox3 de Firma isimleri yazılı
listbox4 de ise Firmaya ait iş isimleri yazılı.

Ben burada listbox2 'ye tıkladığımda kurumlara ait hangi firmalar iş yapmışsa listbox3'de listeleniyor. buraya kadar düzgün işliyor. Ancak listbox3'e tıkladığımda firmaların yaptığı işlerin listbox4'te listelenmesi lazım ancak listelenmiyor. burada sanırım ufak bi değişiklik yapılması gerekiyor, amma velakin bu size göre ufak, bana göre büyük olan hatayı saptayamadım. Bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum. iyi çalışmalar....

Not: Programın aslını aşağıda değiştirdim. Tekrar herşey için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Dosyayı yukarıdaki mesajımın sonuna ekledim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Dosyanız ekte.
Kod:
Private Sub ListBox3_Click()
On Error Resume Next
    ListBox4.Clear
    ListBox4.ColumnCount = 10
    ListBox4.ColumnHeads = False
    ListBox4.ColumnWidths = "[B][COLOR="Red"]50;50;50;50[/COLOR][/B];0;0;0;0;50;0"
    Satır = 0
    For x = 2 To [[B][COLOR="Red"]A[/COLOR][/B]65536].End(3).Row
    If ListBox3.[COLOR="Red"][B]Column(1)[/B][/COLOR] = Range([B][COLOR="Red"]"M"[/COLOR][/B] & x) Then
    ListBox4.AddItem
    With ListBox4
    .List(Satır, 0) = Range("M" & x).Row
    .List(Satır, 1) = Range("M" & x)
    .List(Satır, 8) = Range("T" & x)
    .List(Satır, 9) = Range("U" & x)
    End With
    Satır = Satır + 1
    End If
    Next

End Sub

Ekli dosyalar

Listelemede hata var!

Üstat bendeki programın aslını yukarıda ekledim. Sizin kodu listbox3_click ortamına yapıştırdım. Ancak, programda eksik var. Şöyle ki; kurum olarak mesela Sosyal Hizmetler'i seçtiğimde, firma isimlerinde iki tane aynı firmanın adı görünüyor (bu tek'e indirilebilir mi?), sonra listbox3_click yaptığımda işin adı olan yerde o firmaya ait tüm kurumların işleri geliyor. Benim istediğim firmaya tıkladığımda listbox4'e sadece o firmanın , o kuruma yaptığı işler sıralansın. Böyle olunca kurum ve işler karışıyor. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Tekrar herşey için teşekkürler.

Son düzenleme:
Üstat bendeki programın aslını yukarıda ekledim. Sizin kodu listbox3_click ortamına yapıştırdım. Ancak, programda eksik var. Şöyle ki; kurum olarak mesela Sosyal Hizmetler'i seçtiğimde, firma isimlerinde iki tane aynı firmanın adı görünüyor (bu tek'e indirilebilir mi?), sonra listbox3_click yaptığımda işin adı olan yerde o firmaya ait tüm kurumların işleri geliyor. Benim istediğim firmaya tıkladığımda listbox4'e sadece o firmanın , o kuruma yaptığı işler sıralansın. Böyle olunca kurum ve işler karışıyor. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Tekrar herşey için teşekkürler.
Yalnız gerçek isimlerin bulunduğu dosyaları eklememeniz daha doğru olacaktır.
2nci istehinizi yaptım.
ilk isteğiniz ise bence o şekilde kalmalı.Çünkü her listelenin dosya numarası farklı.İsimleri ayni olsa bile dosya numaraları farklı.Sil yaptığınız zaman bu dosya numarasına göre sadece o dosya numaralı satırı silebilirsiniz.Oysa benzersiz listelenirse sile bastığınızda bütün o kişiye ait satırlar silinecektir.Hangisini sileceğini bilemezsiniz.Bu şekilde iyidir.Ama illaki ben öyle istiyorum diyorsanız onuda yaparım.Sadece hatırlatmak istedim.:cool:
Dosya ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Üstat çalışma müthiş olmuş :) Sağolun. Silme işleminden bahsetmişsiniz. Ben silme işlemini yaparken listbox4'ten seçim yaptıktan sonra siliyorum. Ancak; listbox4'te seçim yapmazsam silme işlemi yapılmıyor. Yani listbox3'teki firma isimleri silme işlemini etkilemiyor. burada ki firma isimleri tek olarak yazılırsa benim için daha iyi olacak. çünkü aynı firmanın aynı kuruma ait birçok işi olacağı için liste (ileriki zamanda) çok kabarık olabiliyor. Eğer firma isimlerini (aynı olanları) tek'e indirebilirseniz çok çooook memnun kalacağım. Tekrar emeğiniz için teşekkürler. Sağolun.

Evren Bey! listbox3'teki bilgiler tek'e indirgenebiliyor mu? sizden bi yanıt alamadım da o yüzden yazıyorum. Yok eğer olmazsa program bu haliyle de güzel! emeğinize sağlık.

Geri