• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox güncelleme ve En alttaki veriyi görebilme

Excel Vers. ve Dili
2010-2013 Türkçe
-- Oluşturduğum Listbox görüntüsünde yeni giriş yaptığım veriler anında listede görünmüyor ?

-- Excel sayfasında yaptığımız gibi ilk satır (Başlık) nasıl dondurulur?

-- Listbox da alttaki satırlar daima nasıl gösterilir? Scrollbar kullanmak zor oluyor.

-- Değiştir Butonu için gereken kodu bulamadım.

Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

Ekli dosyalar

-- Oluşturduğum Listbox görüntüsünde yeni giriş yaptığım veriler anında listede görünmüyor ?

-- Excel sayfasında yaptığımız gibi ilk satır (Başlık) nasıl dondurulur?

-- Listbox da alttaki satırlar daima nasıl gösterilir? Scrollbar kullanmak zor oluyor.

-- Değiştir Butonu için gereken kodu bulamadım.

Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

- Excel sayfasında yaptığımız gibi ilk satır (Başlık) nasıl dondurulur? : Listbox özelliklerinden "Tabstop" True olarak seçerseniz ilk satır donar.

-- Listbox da alttaki satırlar daima nasıl gösterilir? Scrollbar kullanmak zor oluyor. ? ListBox1.ListIndex = ListBox1.ListCount - 1 kodunu ekleyin

-- Değiştir Butonu için gereken kodu bulamadım. ? Araştırıyorum

-- Oluşturduğum Listbox görüntüsünde yeni giriş yaptığım veriler anında listede görünmüyor ? ? Kaydet butonuna ListBox1.RowSource = Empty kodunu ekleyerek listbox'ın temizlenmesini sağlayın. aynı kodun altına Listbox kodunuzu tekrar yazarak geri doldurun böylece her kaydet butonuna bastığınızda temizlenir ve yeniden oluşur.

- Excel sayfasında yaptığımız gibi ilk satır (Başlık) nasıl dondurulur? : Listbox özelliklerinden "Tabstop" True olarak seçerseniz ilk satır donar.

-- Listbox da alttaki satırlar daima nasıl gösterilir? Scrollbar kullanmak zor oluyor. ? ListBox1.ListIndex = ListBox1.ListCount - 1 kodunu ekleyin

-- Oluşturduğum Listbox görüntüsünde yeni giriş yaptığım veriler anında listede görünmüyor ? ? Kaydet butonuna ListBox1.RowSource = Empty kodunu ekleyerek listbox'ın temizlenmesini sağlayın. aynı kodun altına Listbox kodunuzu tekrar yazarak geri doldurun böylece her kaydet butonuna bastığınızda temizlenir ve yeniden oluşur.

Teşekkür Ederim.

' BİLGİ GÜNCELLE
Private Sub CommandButton2_Click()
Dim Bul As Range, I As Long
With Sheets("sayfa1")
For Each Bul In .Range("a2:a" & .Range("a65536").End(3).Row)
If CStr(Bul.Value) = CStr(TextBox1.Value) Then
If MsgBox("-" & ListBox1.List(, 3) & " " & ListBox1.List(, 4) & "- " & "Değiştirmek istediğinize emin misiniz ? ", vbYesNo + vbQuestion, "BİLGİ GÜNCELLE ..::Yusufpb::.. ") = vbNo Then Exit Sub

For I = 1 To 14
Bul.Offset(0, I - 1).Value = Me.Controls("TextBox" & I)
Next I
Bul.Offset(0, 1).Value = TextBox2.Text
End If
Next Bul
End With
I = Empty: Set Bul = Nothing
Call UserForm_Activate ' Bilgi Düzenleme Bitince lixtbox yenileme

End Sub

1-14 arası yanyana hücrelerde düzenleme yapar

bende teşekkür ederim eminimki benim gibi birçok kişi faydalanmıştır. Teşekkürler

Geri