• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListBox da seçilen kaydı değiştirdikten sonra tekrar kayıt etmesi

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
Sayın Üstadlar ve Arkadaşlar; Bir tablo üzerinde çalışıyorum. Yapmak istediğim şu; ListBox2 de bulunan yanlış kaydedilmiş bir verinin üzerine çift tıkladığımda, TextBox kutularına ve geçici kayıt ( ListBox1 ) kısmına atıyor. Ancak ListBox1 de ki veriyi çift tıklayıp düzeltme yapmak istiyorum ve bu düzeltme sonrasında " SEÇİMİ DÜZELT " butonuna tıkladığımda hem geçici kayıttaki ( ListBox1 ) deki hemde ListBox2 deki listeyi düzeltmesini istiyorum.
Normal olarak geçici kayıtdan çift tıklayıp düzeltme yaptıktan sonra "KAYDET" butonunu kullanınca sorun yok. Fakat ben burdaki işlemde, daha önceden hatalı kayıt edilmiş veriyi düzeltip kaydetmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Çözüm yokmu?

Sanırm kimsenin ilgisini çekmedi. Çözüm yokmu?

ben anlamadım tam istediğinizi... Hem geçici kaydın tutulduğu listboxun amacı ne? bu listbox neden var...
Listbox2 den bir kayıt seçtikten sonra textboxlara bilgiler yüklenir? (Yanlız sıra noya yanlış numara aktarılıyor...burayı düzeltmen lazım...)
Sonra düzeltmenin aktif olması için ilgili kutuyu seçersin, ardından textboxlarda ilgili düzeltmeyi yaptıktan sonra düzeltme butonuna basarsın, sonrada güncel bilgileri ilgili sayfaya yazdırır ve listboxu tekrardan yükleme makrosuna yönlendirirsin. Sonuçta herşey güncellenir. Tabi dosyayı kaydetmeyide unutmazsın...
Hem listbox1'i kaldırırsan, listbox2 yi biraz daha açabilirsinki daha fazla kayıt görünsün...

ben anlamadım tam istediğinizi... Hem geçici kaydın tutulduğu listboxun amacı ne? bu listbox neden var...
Listbox2 den bir kayıt seçtikten sonra textboxlara bilgiler yüklenir? (Yanlız sıra noya yanlış numara aktarılıyor...burayı düzeltmen lazım...)
Sonra düzeltmenin aktif olması için ilgili kutuyu seçersin, ardından textboxlarda ilgili düzeltmeyi yaptıktan sonra düzeltme butonuna basarsın, sonrada güncel bilgileri ilgili sayfaya yazdırır ve listboxu tekrardan yükleme makrosuna yönlendirirsin. Sonuçta herşey güncellenir. Tabi dosyayı kaydetmeyide unutmazsın...
Hem listbox1'i kaldırırsan, listbox2 yi biraz daha açabilirsinki daha fazla kayıt görünsün...

ListBox1 ( Geçici Kaydın ) amacı bilgiler girildikten sonra, sonradan fark edilen hatayı kayıt etmeden kontrol ve onun üzerinden düzeltmek. daha sonra kaydetmek.

Çözdüm

Sorunu çözdüm. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Geri