• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listbox column işlemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan marimar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba arkadaşlar ekteki çalışma kitabında açılan formdaki combobox'dan mesela ahmet seçtiğim zaman KAYIT sayfasındaki tüm ahmet'lerin listbox'ta column1 de bulunduğu şehirin column2 de tc nosunun da column3 te listelenmesini istiyorum. yardımcı olurmusunuz. teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Dosyanız ekte.:cool:

Ekli dosyalar

teşekkürler sayın evren bir sorunum var kayıt sayfasını gizlediğim zaman kodlar çalışmıyor, buna bir çözüm bulabilirmiyiz. Birde combobox'tan isim seçtiğim zaman ColumnHeads=true yapıyorum ama ColumnHead boş görünüyor.

teşekkürler sayın evren bir sorunum var kayıt sayfasını gizlediğim zaman kodlar çalışmıyor, buna bir çözüm bulabilirmiyiz. Birde combobox'tan isim seçtiğim zaman ColumnHeads=true yapıyorum ama ColumnHead boş görünüyor.
Kolon hedars yalnızca rowsorce ile verileri aldığınızda çalışır.Diğer metodlarda çalışmaz.Bunun için ya listboxın üzerine labeller koyun yada listview nesnesini kullanın.
Dosyayı güncelledim 2 numaralı mesajdan indirebiirsiniz.:cool:

teşekkürler sn evren son olarak textbox'a kişinin soyadını yazdığım zaman soyismi tutanlar listbox'ta kalsın istiyorum.
mesela listbox'ta ahmet isimleri varken cen yazdığım zaman soyadı cengiz, cengaver vb. olanlar listelensin istiyorum. teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sanırım artık soracağınız bir şey bırakmadım.Dosyayı bundan sonrada soracağınız şeyleri göz önüne larak tekrar düzenledim.
dosyayı 2 numaralı mesajdan indirebilirsiniz..cool.

Geri