• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox Bilgilerini Otomatik Olarak Yenileme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba, butona atadığım UserForm_Initialize kodu ile Userform1'i yenileyerek Listbox1'i de yenileyebiliyorum.

Sorun şu ki UserForm2'de "Kaydet" butonuna bastığım zaman Userform1'deki Listbox1'i otomatik güncelletemiyorum. İstediğim, ben Userform1'e atadığım butonla yenileme yapmak yerine UserForm2'de kaydet tuşuna bastığım zaman hem kayıt yapsın hem de Userform1'deki Listbox1'i (ya da Userform1'i, nasıl mümkün oluyorsa) otomatik yenilesin istiyorum.

Yukarıda yazdığım kodu farklı userformlar için uyarlayamadım, bu konuda bilgi verebilirseniz ya da alternatif sunabilirseniz sevinirim.

Kaydet ile ilgili kod satırlarının sonuna aşağıdaki satırı ekleyip deneyin.
Kod:
 userform1_initialize

Sn. hamitcan cevabınız için teşekkür ediyorum fakat denedim "Sub or Function not defined" hatası veriyor, cevabınızı da eklediğim temsili bir örnek de yaptım, sıkıntı şu farklı UserForm_Initialize sadece aktif userform için geçerli oluyor, ben farklı bir userform için bu işi yapmak istiyorum. Saygılar... Not: Sn. hamitcan UserForm1_Initialize yazmıştım fakat yanlış dosyayı yüklemişim, fakat hatayı almaktayım.

Ekli dosyalar

UserForm1 için aşağıdaki kodları yazın.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Unload Me
UserForm2.Show
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
sds = Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(xlUp).Row
ReDim dizi(sds, 1)

For i = 1 To sds
dizi(i - 1, 0) = Sheets("Sayfa1").Cells(i, 1)
Next
ListBox1.List = dizi()

End Sub
UserForm2 için aşağıdaki kodları yazın.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
bs = Sheets("Sayfa1").[a65536].End(xlUp).Row + 1
Cells(bs, 1) = TextBox1.Text
Unload Me
 UserForm1.Show
End Sub

Sn. hamitcan, cevabınız için teşekkür ederim.

Geri