• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListBox' a veri alma sorunu

safir33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010 TÜRKÇE
Merhaba arkadaşlar. Ekli dosyada userform üzerinde sağ üst köşede Commandbutton' a tıkladığımızda gelen userform üzerindeki listbox' a "SINAV BAŞLIK" sayfasındaki B2:S12 alanını getirmek ve listbox üzerinden kopya alabilmek istiyorum. Bilgim çok az ve forumda üç gündür araştırma yaptım ve ya bulamadım yada bulduklarımı bilgi yetersizliğinden kendime uyarlayamadım. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Tüm arkadaşlara iyi günler diliyorum.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar sorunuma yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese kolay gelsin

Arkadaşlar bir el atsanız da bitirsem şu programı :)

Merhaba;

ListBox Propertiesinde Row Source bölümüne SINAV_BAŞLIK!B2:S12 yazın,(sayfa adını yazdığım gibi değiştirin).Yada başka bir yol olarak Ekle>Ad>Tanımla dedikten sonra b2:s12 aralığını seç ve bir isim ver, o ismi Row Source bölümüne yaz. Kopyalama için bu linkten yararlanabilirsin. http://www.excel.web.tr/f48/listboxtaki-sorgu-sonuclaryny-kopyalama-t114091.html Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Hocam çok sağolasın yardımların için. İyi çalışmalar diliyorum.

Fakat hocam her iki şekilde de denememe rağmen sol taraftaki bilgiler, yani B2 - B12 aralığı geliyor ama c den s sütununa kadarki olan bölüm bilgileri gelmiyor.Rica etsem bir bakabilir misiniz acaba?

Merhaba,

Aşağıdaki kodu "UserForm2" nesnesinin kod bölümüne uygulayın.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
    Me.ListBox1.MultiSelect = fmMultiSelectExtended
    Me.ListBox1.TextAlign = fmTextAlignCenter
    Me.ListBox1.RowSource = "'SINAV BAŞLIK'!B2:S12"
End Sub

Olmadı hocam. B sütununu olduğu gibi alıyor ama c' den S' e kadar olan sütunu almıyor. Aşağıda ekteki gibi oluyor.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Tüm satırları birleştiriliş alanlardan oluşturup deneyin. Bazı satırlar tek hücrelerden oluştuğu için sorun oluyor. Ya da alternatif olarak ListBox yerine SpreadSheets nesnesini kullanabilirsiniz.

Çok teşekkürler hocam. Kolaylıklar diliyorum.

Geri