link verilmis dosyanin bir hucresinden degeri kopyalamak

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
merhaba,

soyle birsey yapmak istedim ama makro kayedederek olmuyor, dosya isimlerini dinamik vermek gerekiyor sanirim, tam bilmiyorum: B2 den itibaren B kolonunun sonuna kadar, B hucresindeki hucredeki hyperlink verilmis olan dosyanin C6 hucresindeki degerini ornek dosyasina kopyalamak istiyorum.

dusuk bir cumle oldu, biraz, soyle soyliyeyim, ornek dosyasinda B2 hucresindeki link verilmis dosyanin (mid blue.xls) C6 hucresindeki degerinin yine ornek dosyasinda C2 ye kopyalanmasini istiyorum. bunu makroyla yapmak mumkunmudur?

cok tesekkurler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
bu ornekte, C6 dosyasindaki degeri "value" olarak kopyalayip yapistirmak istiyorum, ama ileride gerekirse diye soruyorum, o hucrede bir formul varsa o formulu kopyalayip yapistirmak icin farkli bir komut kullanmak gerekir mi? gerekiyorsa o komut nedir?

cok tesekkurler

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
ekte belirttiginiz dosyalarıda belirtseydiniz size yardımcı olabilirdik ekte birçok dosya var onları eklememişiniz

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
merhaba,
iki dosya ekliyorum. ornek.xls dosyasindaki makro calistiginda, B kolonundaki adi gecen dosyalardaki (yani mid blue.xls ve red.xls... gibi) C6 hucresindeki deger neyse ornek.xls dosyasinda adi gecen dosyanin hemen yaninda C kolonunda bu degerin girilmesini istiyorum.

bunu yapmakdaki maksat, bi klasordeki tum *.xls dosyalarinin C6 hucresindeki degeri bir index seklinde tek dosyada toplamak. boylece index dosyasini acarak tum dosyalarin tanimina ulasip gerektiginde linke tiklayarak o dosyayi acmak.

tesekkurler

Ekli dosyalar

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
calısmanızı yaptım bunun için iki işlem yapın dosyalarınız hngi dzinde olacaksa ona gore kopruyu duzenleyin degerleride bag yontemyle yaptım bunların hepsi aynı dizinde olması lazım kolay gelsin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
merhaba, cevabiniz icin tesekkurler. ancak istedigim sey tam olarak bu degil, bi baska dosyadaki hucreye link nasil verilir onu biliyorum, bunu otomatik olarak yaptirmaya calisiyorum. cunku cok sayida dosya var.

ornek.xls dosyasindaki gibi bir dosya elimde mevcut. bu ornek.xls dosyasinin B kolonunda dosya adlari hyperlink olarak var. Oraya tikladigimda dosya acliiyor, buraya kadar tamam. yapmaya calistigim sey tek tek butun dosyalari acip C6 hucresini kopyalayip ornek.xls dosyasina yapistirmak yerine bunu bir makroyla yapmak. boylelikle makro calistirildiginda B kolonunda linki olan butun dosyalari acip (veya acmadan,artik herneyse) C6 hucresini kopyalayip ornek.xls dosyasinda hemen yanina, yani C kolonuna yapistirmak.

sizin bahsettiginiz link verme olayi aklima soyle bir sey getirdi, eger makroyla bunu yapmak mumkun degilse veya zor ise: ornek.xls de C2 ye oyle bir formul gireyim ki bu formul B2 de hali hazirda var olan =HYPERLINK("\\formulas\mid blue.xls", "mid blue.xls") formulundeki ilgili dosyanin C6 degerini gostersin. boylelikle C3 formulunu tutup asagi surukleyerek butun C kolonuna bu formulu uygulamis olurum.

umarim anlatabilmisimdir.

tesekkurler..

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
biraz işlerim çok bu linkler size bir yol verir biraz inceleyin sizin dediğinizi yapan ornek çok ilgilenmek isterim ama dediğim gibi iyi çalışmalar dilerim

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
aslinda uygun bir makro buldum ve degistirdim. tek problem bendeki linker
=HYPERLINK("\\FORMULAS\ABC.XLS", "ABC.XLS") seklinde ve boyle olunca calismiyo. ayrica link dugmesi de aktif degil.

\\FORMULAS\ABC.XLS seklinde degistirdigimde duzgun calisiyo. bunun sebebi nedir? bendeki linklerin tamami ilk sekilde oldugu icin henuz makroyu calistirabilmis degilim. bunu halletmenin bir yolu var midir?

cok tesekkurler..