• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Laroux Modülü Hakkında

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
arkadaşlar formda aradım ama laroux modülü hakkında bir bilgiye ulaşamadım.
nedir nasıl birşeydir anlayamadım.xls çalışma sayfası açtın mı book1 adı altıda yeni bir sayfa açıyor ve çalışma sayfanızda laroux adı altında modül oluşturuyor .bunu nasıl kaldırabiliriz yardınlarınızı bekliyorum. format demeyin lütfen pek bilmiyorum. zor oluyor getir götür pc kasasını.
örnek ilişiktedir.doc adı altında

ARKADAŞLAR ÖRNEK DOC OLARAK GÖNDERİLMİŞTİR EXCEL SAYFASINDAN SADECE LAROUX GÖRÜNTÜSÜ ALINMIŞTIR

Ekli dosyalar

Arama motoruna laroux yazarak ararsanız çok sayıda başlığa ulaşabilirsiniz.

Sayın tatarcık,

2003 versiyonunda aşağıdaki yola kendisini atıyor.

C:\Documents and Settings\Kullanıcı Adı\Application Data\Microsoft\Excel\XLSTART\BOOK1.XLS

Book1.xls 'yi sildiğinizde düzelmesi gerekir.

sayın levent bey ve şaban bey

kod görüntülemeden laroux modülünü sildim ama book1 çalışma sayfası kalıyor
yanıtlarınız için teşekkür ederim
iyi çalışmalar

ilk çözümü görmemişim..

Eğer birgün siz de de excel sayfanızı kapatmak için sağ üst köşedeki çarpıya tıklarsanız ve kaydetme uyarısı gelirse, bu uyarıya vereceğiniz cevap ne olursa olsun sadece excel sayfası kapanıp, excel kitapçığı kapanmazsa (yani boş bir sayfa kalırsa) anlayınki sizin bilgisayarınıza da laroux (makro) virüsü bulaşmıştır.

Bunu anlamak için herhangi bir excel belgesi açıp, alttaki sayfa adına sağ tıklayarak "Kod Görüntüle" derseniz gelecek sayfada modules diye bir klasör göreceksiniz. O klasöre tıklayınca da "Laroux" adında bir dosya göreceksiniz. İşte o dosya bir makro virüsüdür.

Bu virüsü temizlemek için önce gizli dosyaları görüntüle seçeneğini işaretleyin, sonra Windows 7'de:
C:\Users\oturum açma adınız\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\XLSTART altında bulunan tüm dosyaları silin.

Windows Xp'de ise:
C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Microsoft\Excel\XLSTART altında bulunan tüm dosyaları silin.

Geri