• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Laboratuvar Programı Değerleri Bulmuyor

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Ustalar ekte bir laboratuvar çıktı sayfası var istediğimi şu bu dosyayı paylaşıma atarak her bilgisayardan bu bilgilere hemen ulaşmak şimdi öncelikle aranacak sayfa numarası yazılacak yani 31 sayfa var (31 günü ifade ediyor) geldiği yer ismi yazan yere xx yazdığımda eğer formülleri ile düşey arayı iç içe kullanarak ilk ismin değerlerini alabiliyorum fakat xxx yazınca yani bir altaki veriler yazılınca ana sayfaya diğer sayfalardan verileri almıyor lütfen vardım edin siz 2. veriyi almasını sağlarsanız ben diğerlerini ona bakarak yapabilirim makroda olur formülde olur az buçuk bilgim var şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

ustam çok teşekkürler peki biz birde plakadan aratsak formül nasıl olurdu yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim yani hem plakadan hemde isimden aratsak

Merhaba;
Öncelikle bu tür tablo yapısından vazgeçin. (Bir ay 31 gün. O halde her gün için bir sayfa mantığı)
Yani bir sayfadan veri girişi yaparak bir diğer sayfayı veritabanı olarak kullanın.
Böylece ay değiştikçe tablonuzu değiştirmek zorunda kalmaz , ay yada yıl/yıllara ait veriler tek tabloda saklanmış olur.
Önerim ekte 31 sayfadan tek sayfaya alınan verilerin tersini yapmanız .
Yani bir veri giriş sayfaı ile data sayfasına her tablonun bir satıra geleceği şekilde yazdırmanız. Artık bir veri tabanı oluşursa burdan istediğiniz kritere uyanları süzmek oldukça kolaylaşır.

İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Öncelikle bu tür tablo yapısından vazgeçin. (Bir ay 31 gün. O halde her gün için bir sayfa mantığı)
Yani bir sayfadan veri girişi yaparak bir diğer sayfayı veritabanı olarak kullanın.
Böylece ay değiştikçe tablonuzu değiştirmek zorunda kalmaz , ay yada yıl/yıllara ait veriler tek tabloda saklanmış olur.
Önerim ekte 31 sayfadan tek sayfaya alınan verilerin tersini yapmanız .
Yani bir veri giriş sayfaı ile data sayfasına her tablonun bir satıra geleceği şekilde yazdırmanız. Artık bir veri tabanı oluşursa burdan istediğiniz kritere uyanları süzmek oldukça kolaylaşır.

İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Hocam Çok Teşekkür ederim ilginize fakat söyle bir çözüm buldum sizce dezavantajı nedir? eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

Merhaba;
Sizin için iyi ise bencede oldukça iyi
Tabloyu kullanacak sizsiniz.
İyi çalışmalar.

Geri