• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

label backstyle transparent

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhabalar;

Sayfa üzerine yerleştirdiğim Label'ın backstyle'ını transparent olarak ayarlıyorum ancak bu Label'a click yaptığımda arkaplan rengi görünüyor.Tıkladığımda da şeffaflığını korumasını nasıl sağlayabilirim?

Çok basit ama kolaylık olsun diye bir örnek dosya ekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar belki çok basit bir çözümü var bilemiyorum.Ya da APİ istiyor onu da bilemiyorum.Biraz incelediğim kadarıyla şeffaf bir background resmi bulup labelin bacground'ına atasam iş görür gibi geldi denemek için aradım bulamadım.Olumlu ya da olumsuz bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Ben denedim olmadı.:cool:

Hocam ilginize teşekkür ederim.Birçok şey denedim ama şimdilik umut yok gibi görünüyor.

Sayın peleryn,

Tasarım Modunda iken, label nesnesine sağ tuş yapın, Özellikler deyin ve BackColor rengini, kullanacağınız renk olarak belirleyin.

Örnek, ektedir.

Ekli dosyalar

Şaban hocam ilginiz için teşekkür ederim.Örnek dosyamdaki sorunun biçiminden dolayı haliyle böyle bir yanıt verdiniz ama orada sayfaya verdiğim rengi herhangi bir renk olarak Label nesnesinin zemin rengini vurgulasın diye verdim.İstediğim fona uydurmak değil tıklandığında background renginde de transparent özelliği korumak..

Ben bu label'ları bir harita üzerine yerleştiriyorum.Bu şekilde çok sayıda label için resimde denk geldiği fon rengini tutturmam gerekecek..

Not:2 No'lu mesajdaki örnek dosyayı düzelttim.Sizi yanlış yönlendirmiş olmamı hoşgörün..İlginiz için tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim.Kılıncı kından çıkaramıyorsan kını kılınçtan çıkar..NAPOLYON:)

Gayet kullanışlı bir alternatif oldu çok sağolun..

Geri