• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kutuda hece aratma

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
merhabalar,
bir sutunumda icinde sayi ve harfler olan degisik kodlar var. ben 'bunlarin icinde "ab" veya "bc" metinleri varsa' sartini olusturmak istiyorum. sutunda olan kodlara ornek olarak "ab-02-d1-03, df-32-a3-01, bc-34-df-01, sx34-01, defgs, .....vb. sadece bir secenek olsa yani sadece ab varsa sartini olusturabiliyorum ama ab veya bc ikisinden herhangi birisi varsa sartini olusturamadim. bu sarti baska bir formulde kullanacagim fakat bir turlu olusturamadim. yardimci olabilir misiniz?

Kod:
=EĞERSAY(A1;"*ab*")+EĞERSAY(A1;"*bc*")

Merhaba,

Yukarıdaki formül sonucunu ">0" olarak diğer formülde kullanabilirsiniz.

Zeki Bey ben ihtiyacimi tam anlatamadim sanirim, kusura bakmayin lutfen. bu sekilde kac adet hucre oldugu cikiyor sanirim. ben "ab" veya "bc" metni iceren a sutunundaki satirlarin, b sutununa istedigim rakami yazmasini saglamak istiyorum. aslinda ulasmak istedigim formulun tamami soyle. a1 hucresinde "ab" veya "bc" metni varsa g1 hucresine 0,9 yazsin, yoksa d1 ve e1 deki en buyuk sayiya baksin, bu sayi 0-500 arasi ise g1 hucresine 0,5 yazsin, 500-1000 arasi ise g1 hucresine 0,7 yazsin, 1000den buyuk ise 0,9 yazsin.

G1 hücresi için aşağıdaki formülü deneyin.

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A1;"*ab*")+EĞERSAY(A1;"*bc*")>0;0,9;EĞER(VE(MAK(D1;E1)>=0;MAK(D1;E1)<=500);0,5;EĞER(VE(MAK(D1;E1)>=501;MAK(D1;E1)<=1000);0,9;"")))

cok tesekkur ederim Zeki Bey.

Geri