• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kutucuk içine formül nasıl yazılıyor?

Excel Vers. ve Dili
2006 türkçe
hepinize iyi çalışmalar arkadaşlar...

excelde normal kutucuklara nasıl formül yazıyoruz?(formül kutucuğu değil.nörmal kutucuklar.mesela 2b/3c şeklinde değilde 2b yukarda 3c aşağıda ortada taya bölüm çizgisi şeklinde(normal elle kağıda yazdığımız gibi) yazmak istiyorum yani.nasıl yapılıyor?kısaca örnekle gösterip açıklayabilirmisiniz?

Merhaba,

Ekle / Simge den istediğiniz simgeyi seçip yazabilirsiniz..

evt simgeden başka şeyler yazılabiliyor haklısınız ama benim sorduğum yazılamıyorki.yani 2a/3b yazmak için "/" işaretini değil "-" işaretini kullanmak istiyoruz ama olmuyor?

Merhaba,

Örnek dosyayı inceleyiniz. İstediğiniz bu şekilde değil mi?

evt gönderdiğiniz dosyanın c kutucuğundaki gbi.teşekkürler ilginiz ve gayretiniz için.simgeden mi yaptınız?nasıl?

mesela uzun bi formül yazacak olsak nası yapcz? mesela (2a+3b+3c)/(3x+4y) formülünü bahsettiğimiz şekilde nasıl yapcz?

Merhaba,

Evet, Ekle / Simge menüsünden yaptım.

Merhaba,

Örnek dosyayı inceleyiniz..

teşekkürler kardeşim.çok güzel izah etmişsin ancak açıklamandakilerin hepsini zaten soruyu sormadan öncede yapabiliyordum.benim yapamadığım o çizgiyi bölüm çizgisi haline getiremiyorum.yani ben yaptığımda (3a+2b)____(3c+4x) veya (3a+2b)----(3c+4x) şeklinde oluyor.bölüm halinde altlı üstlü senin yaptığın gibi yapamadım biraderim?

Merhaba,

(3a+2b) yazdıktan sonra Alt Enter tuş kombinasyonlarına basınız ve simgeden eklemek istediğiniz (----) ekleyiniz, daha sonra tekrar Alt Enter basınız ve formülün (3c+4x) kalan kısmını yazınız, bu işlemlerden sonra hücre içinde gerekli hizalamayı yapınız..

teşekkürler kardeşim.sanırım sadece excel deil birazda klavye kullanımında eksiklerim var:) tekrardan teşekkür ediyorum kardeşim iyi akşamlar...

teşekkürler omerceri kardeşim saolasın...

Geri