• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

küsüratlı saatler de toplama

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Ekteki dosyada çalışma saatlerini girip yine saat cinsinden toplama işlemini yaptırıyorum, toplam çalışma saatlerinin sabit sayıyla çarpılması işleminde saatler küsüratsızsa sıkıntı yok fakat saatler küsüratlı olursa işlemler farkıl oluyor.
İlgilenecek Ardaş(lar)a şimdiden Teşekkür eder, saygılarımı sunarım...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuz pek anlaşılmıyor. Sonuç yanlış çıkıyor diyorsunuz şu hücre ile şu hücreyi çarptığımda yada topladığımda vs. şu sonucu şu hücrede bulmak istiyorum gibi daha net sorarsanız ilgilenecek arkadaşların çözümüne katkıda bulunmuş olursunuz.

Merhaba,

Sorunuz pek anlaşılmıyor. Sonuç yanlış çıkıyor diyorsunuz şu hücre ile şu hücreyi çarptığımda yada topladığımda vs. şu sonucu şu hücrede bulmak istiyorum gibi daha net sorarsanız ilgilenecek arkadaşların çözümüne katkıda bulunmuş olursunuz.

özür dilerim...
biraz açıklamaya çalışayım...

B14*B15 çarpımı doğru (34 saat. Saat verisi küsüratsız.)
C14*C15, D14*D15, G14*G15 hücrelerindeki sonuçlar yanlış çıkıyor...Saatlerin toplamı küsüratlı olduğundan sonuçlar yanlış çıkıyor

Merhaba,
B16 hücresine =B15*(B14)*24 formülü uygulayın ve bu hücrenin biçimini sayı olarak değiştirin.

Merhaba,
B16 hücresine =B15*(B14)*24 formülü uygulayın ve bu hücrenin biçimini sayı olarak değiştirin.

hocam maalesef olmuyor, sonuç yine aynı...
örnek dosyayı tekrar yüklüyorum, normal de kırmızı yazılmış hücrelerdeki sonuç çıkmalı...

Ekli dosyalar

Geri