• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Küsürat aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hassy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar, ekteki excel dosyasında küsüratları atıp, atılan küsüratları diğer sütunun üzerine ekleme sorunu var. konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

D16:

=D2+E2-E16

E16:

=TABANAYUVARLA(E2;5)

Hücrelerine yazıp alt satırlara kopyalayın.

Eğer farklı bir tabloda değilde aynı tabloda işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız makro kullanmak gerekir. Bunu belirtirseniz ona göre yeniden düzenlerim.

hocam ilginize teşekkürler ama, ben aşağıdaki tabloda olması gerekeni örnek olarak verdim, siz formülde onuda kullanmışsınız, o şekil değil de üstteki tabloda ne yapabiliriz acaba, ayrıca tabana yuvarlayınca giden rakam 1,2,3,4lira olduğunu bulup DİĞER alan hücresine yuvarlanan rakamın eklenmesi gerekiyor

Bunun için makro kullanmanız gerekiyor.
Bu şekilde deneyin.

Kod:
Sub Duzenle()

Dim i As Long, deg As Double

For i = 2 To 8
        deg = WorksheetFunction.Floor(Cells(i, "E"), 5)
        Cells(i, "D") = Cells(i, "D") + Cells(i, "E") - deg
        Cells(i, "E") = deg
    Next i

End Sub

.

Ömer Hocamın affına sığınarak bir dosya ekliyorum. İnceleyiniz

Ekli dosyalar

Değerli hocam ilginize teşekkür ederim, galiba hata bende ben tam anlatamadım,
sanırım sağdan kısmıyla sorunu gidereceğim,
sağdan en son rakamı alıp bir yere yazacam, daha sonra net elegeçen kısmından onu çıkartınca küsüratlar kalkacak, daha sonra o küsüratları da diğer kısmıyla toplayacam, biraz amele işi oldu ama ne yapayım, ben anlatamadım.
olay şöyleydi;
Net elegeçeni mümkün olduğu kadar son haneyi sıfırlayacağım, sıfırlamadan önceki rakamı alıp diğer kısma ekleyecektim, bunu daha kolay daha basit yapabileceğim bir işlem varsa paylaşırsanız sevinirim.

Benim anlamadığım birşey var siz benim gönderdiğim eki incelemediniz galiba.Çünkü sizin eklediğiniz dosyanın alt kısmında nasıl olmasını istediğinizi yazmışsınız. Bende olmasını istediğiniz gibi üst kısmı Sevgili Ömer Hocamın formülünü uyarlayarak yaptım. Bir bakın isterseniz...

Değerli hocam ilginize teşekkür ederim, galiba hata bende ben tam anlatamadım,
sanırım sağdan kısmıyla sorunu gidereceğim,
sağdan en son rakamı alıp bir yere yazacam, daha sonra net elegeçen kısmından onu çıkartınca küsüratlar kalkacak, daha sonra o küsüratları da diğer kısmıyla toplayacam, biraz amele işi oldu ama ne yapayım, ben anlatamadım.
olay şöyleydi;
Net elegeçeni mümkün olduğu kadar son haneyi sıfırlayacağım, sıfırlamadan önceki rakamı alıp diğer kısma ekleyecektim, bunu daha kolay daha basit yapabileceğim bir işlem varsa paylaşırsanız sevinirim.

Son verdiğim makro kodlarını denediniz mi? Denediyseniz sonuç neden olumsuz.

Hocam denedim ama çalışmadı, belki benim beceriksizliğimdem kaynaklanmış olabilir, dosya halinde bana gönderebilirseniz duacı olurum.

Hocam denedim ama çalışmadı, belki benim beceriksizliğimdem kaynaklanmış olabilir, dosya halinde bana gönderebilirseniz duacı olurum.

Dosyanız ektedir.
"Yuvarla" butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Ekli dosyalar

Hocam Çok çok teşekkür ederim. Allah razı olsun sizden

Geri