• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kuruş Kısmı yazılmıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmedummu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

ahmedummu

Misafir
Merhabalar.

Aşağıdaki kodlarda kuruş kısmını yazmıyor. "00" çıkıyor. Sadece sonucu hatalı çıkan kodları gönderdim. Dosya büyük olduğu için göndermedim ama isterseniz dosyayı da gönderirim.

Kod:
gyh = Format(tutarodememri + ozelhizmettaz + emeklidevlet + saglikdev, "#,##0.00") * 1
vergiler = Format(gelirvergisi + damgavergisi, "#,##0.00") * 1
alttoplam = Format((gyh * 2) + vergiler, "#,##0.00") * 1

Merhaba arkadaşlar.

Ekte gönderdiğim dosyada excel sayfasında açıklamasını yaptığım bir işlemin sonucunun % 15'i alınıyor. aşağıya eklediğim kodlarda sonuç 10,23 çıkıyor. Ekte gönderdiğim dosyada da görebilirsiniz. Ama el ile hesapladığımda sonuç 7,92 çıkıyor ve doğru olan da bu sonuç. Bir bakabilir misiniz.

Kod:
Dim matrah, matrah1,  gelirvergisib  As Double
matrah = Format(Sheets("5510").Cells(ii, "I").Value + Sheets("5510").Cells(ii, "K").Value + Sheets("5510").Cells(ii, "M").Value, "#,##0.00") * 1
matrah1 = Format(Sheets("5510").Cells(ii, "T").Value + Sheets("5510").Cells(ii, "U").Value + Sheets("5510").Cells(ii, "V").Value + Sheets("5510").Cells(ii, "M").Value, "#,##0.00") * 1
gelirvergisib = Format(matrah - matrah1, "#,##0.00") * 1
Cells(ii, "O") = Format(gelirvergisib * 0.15, "#,##0.00") * 1

Ekli dosyalar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Buyurun.:cool:
Kod:
Dim matrah As Double, matrah1 As Double, gelirvergisib As Double
matrah = CDbl(Sheets("5510").Cells(ii, "I").Value) + CDbl(Sheets("5510").Cells(ii, "K").Value) + CDbl(Sheets("5510").Cells(ii, "M").Value)
matrah1 = CDbl(Sheets("5510").Cells(ii, "T").Value) + CDbl(Sheets("5510").Cells(ii, "U").Value) + CDbl(Sheets("5510").Cells(ii, "V").Value) + CDbl(Sheets("5510").Cells(ii, "M").Value)
gelirvergisib = matrah - matrah1
Cells(ii, "O").NumberFormat = "#,##0.00"
Cells(ii, "O") = gelirvergisib * 0.15

Örnek dosyanızdaki kodları ben de denedim.7,92 çıkıyor sonuç yani doğru. Asıl dosya üzerinden bakmamız lazım bence.
Kod:
Sub hesap()
Dim matrah, matrah1, gelirvergisib   As Double
For ii = 6 To 12
matrah = Format(Sheets("5510").Cells(ii, "I").Value + Sheets("5510").Cells(ii, "K").Value + Sheets("5510").Cells(ii, "M").Value, "#,##0.00") * 1
matrah1 = Format(Sheets("5510").Cells(ii, "T").Value + Sheets("5510").Cells(ii, "U").Value + Sheets("5510").Cells(ii, "V").Value + Sheets("5510").Cells(ii, "M").Value, "#,##0.00") * 1
gelirvergisib = Format(matrah - matrah1, "#,##0.00") * 1
Cells(ii, "O") = Format(gelirvergisib * 0.15, "#,##0.00") * 1
Next
End Sub

Örnek dosyayı gönderiyorum. Userform7'de Commandbutton1'in içinde kodlar
kodların hemen üstüne "GELİR VERGİSİ HATA KODLARI" yazdım. Aratırsınız diye.

Ekli dosyalar

4 nolu mesajda ben doğrusunu yazdım.Oradan bakabilirsiniz.:cool:

Evren bey ve askm ilginize teşekkür ederim. Her iki kodu da denedim benim bilgisayarda mı bişey var bilmiyorum ama Evren beyin kodları 10,23, askm beyin kodları da 11,03 çıkardı.

Evren bey ve askm ilginize teşekkür ederim. Her iki kodu da denedim benim bilgisayarda mı bişey var bilmiyorum ama Evren beyin kodları 10,23, askm beyin kodları da 11,03 çıkardı.

10,23 çıkardıysa doğrudur.

Geri