• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kurum Adlarına Otomatik Kurum Kodu Ekleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Arkadaşlar merhaba... Ekteki örneği incelediğimiz zaman şöyle bir sıkıntım var. Malum sistemden aldığım verilerde sistem kurum kodlarını en altta bir defaya mahsus o kurumun genel toplam satırında kurum kodunu parantez içinde veriyor. Yapmaya çalıştığım c sütununa (örnekte sınıf şube var önemli değil) aynı ada sahip kuruma (en altta toplam ifadesi geçen satırdaki kurum kodunu) tek tek otomatik atasın. Çalışma dosyasında:
İLÇE ( Kurum kodu ) AA ORTAOKULU TOPLAMLARI ifadesinden sonra 1 satır boşluk geliyor farklı kuruma geçiyor. Bu boşlukları değerlendirip ona göre bir yol var mıdır?
Saygılarımla

http://s6.dosya.tc/server3/oyru28/Book1.xlsx.html

Örneğinize göre aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz.
Kod:
=EĞER(B8="";"";EĞERHATA(PARÇAAL(B8;MBUL(")";B8)+1;45);B8))

Son düzenleme:
Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Ben soruyu C sütununda her satıra, ilgili ilçe toplamı olan satırdaki kod'un yazdırılmak istendiği şeklinde anladım. Buna göre aşağıdaki formüllerden birini C1 hücresine uygulayıp liste boyunca koqyalayınız.
1. Alternatif:
Kod:
=EĞERHATA(PARÇAAL(DOLAYLI("B"&KAÇINCI(A1;A:A;0)+EĞERSAY(A:A;A1)-1);(BUL("(";DOLAYLI("B"&KAÇINCI(A1;A:A;0)+EĞERSAY(A:A;A1)-1);1)+2);(BUL(")";DOLAYLI("B"&KAÇINCI(A1;A:A;0)+EĞERSAY(A:A;A1)-1);1)+1)-(BUL("(";DOLAYLI("B"&KAÇINCI(A1;A:A;0)+EĞERSAY(A:A;A1)-1);1)+2)-2);"")
2. Alternatif:
Kod:
=EĞERHATA(PARÇAAL(İNDİS($A$1:$B$8;KAÇINCI(A1;A:A;0)+EĞERSAY(A:A;A1)-1;2);(BUL("(";İNDİS($A$1:$B$8;KAÇINCI(A1;A:A;0)+EĞERSAY(A:A;A1)-1;2);1))+2;(BUL(")";İNDİS($A$1:$B$8;KAÇINCI(A1;A:A;0)+EĞERSAY(A:A;A1)-1;2);1))-(BUL("(";İNDİS($A$1:$B$8;KAÇINCI(A1;A:A;0)+EĞERSAY(A:A;A1)-1;2);1))-3);"")

Hoşbulduk arkadaşlar. Verdiğiniz cevaplar ve ayırdığınız vakit için teşekkür ediyorum. Ömer Bey evet doğru anlamışsınız lakin data dosyasında verdiğiniz kodu denediğimde ana hep aynı kurum kodu ile karşılaşıyorum (ana büyük dosyada). İngilizce sürüm kullanıyorum gerekli döngüleri (TR>ENG) uyguladım. Anlatmak istediğim mevzuyu excel data dosyası üzerinde ayrıntılı anlattım.
Örnek dosyanın ham halinin bir kısmını ekte atıyorum. Saygılarımla...
=IFERROR(MID(INDEX($A$1:$B$8;MATCH(A3;A:A;0)+COUNTIF(A:A;A3)-1;2);(FIND("(";INDEX($A$1:$B$8;MATCH(A3;A:A;0)+COUNTIF(A:A;A3)-1;2);1))+2;(FIND(")";INDEX($A$1:$B$8;MATCH(A3;A:A;0)+COUNTIF(A:A;A3)-1;2);1))-(FIND("(";INDEX($A$1:$B$8;MATCH(A3;A:A;0)+COUNTIF(A:A;A3)-1;2);1))-3);"")

http://s3.dosya.tc/server5/1d0ztp/aa.xls.html

C4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız.
Formülde kırmızı olarak işaretlediğim sayı tablonuzun son dolu satır numarasıdır, gerçek belgenizdeki satır sayısına göre değiştirirsiniz.
Kod:
=EĞERHATA(KIRP(PARÇAAL(İNDİS($B$1:$B$[B][COLOR="Red"]46[/COLOR][/B];KAÇINCI(B4;B:B;0)+EĞERSAY(B:B;B4);1);(BUL("(";İNDİS($B$1:$B$[B][COLOR="Red"]46[/COLOR][/B];KAÇINCI(B4;B:B;0)+EĞERSAY(B:B;B4);1);1)+1);(BUL(")";İNDİS($B$1:$B$[B][COLOR="Red"]46[/COLOR][/B];KAÇINCI(B4;B:B;0)+EĞERSAY(B:B;B4);1);1)-2)-(BUL("(";İNDİS($B$1:$B$[B][COLOR="Red"]46[/COLOR][/B];KAÇINCI(B4;B:B;0)+EĞERSAY(B:B;B4);1);1)+1)+2));"")

Geri