• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kurallarla iki tarih arası hafta hafta ve gün gün veri ve veriler getirme

üstad tek çözüm makro gibi duruyor ama makro bilgim sıfır bir çözümde aklımda şu var her sekmeyi bir sayfa düşünsem tek bir klasör içinde toparlasam web sitesi dosyaları gibi. bilgileri yine senin formüllerle aldırsam ama dosyalar kapalıykende güncel verileri getirse diğer dosyaların açılmasına gerek kalmadan olabilir mi?

Merhaba,

Formüllerle dosyalar arası bağlantı kurabilirsiniz. Ya da makro ile aktarım yapabilirsiniz.

Aşağıdaki linkte örnekler var. İnceleyiniz.

http://www.excel.web.tr/f117/

üstad incelemiştim bu sayfayı;

=EĞER(SOLDAN(C$2;1)="H";"";TOPLA.ÇARPIM(('EKİM PLANI'!$B$2:$B$1000=$A4)*(C$2>='EKİM PLANI'!$E$2:$E$1000)*(C$2<='EKİM PLANI'!$G$2:$G$1000)*($B4)))

formülüne makro yapamazmıyız acaba adım adım farklı kaydet ile gittim dosyanın boyutunu şişiren seninde söylediğin gibi topla.çarpım formülü satır ve sütün uygulama sayısı arttıkça dosya kasıyor.

üstad yardım bu kadarsa bilgi verebilirmisin haber bekliyorum yarım saat te bir acaba yazdımı diye girip bir umutla bakıyorum. Lütfen.

Merhaba,

Bizlerde çalışan insanlarız. Sürekli forumda olamıyoruz. Ben ay sonlarında çok yoğun oluyorum. Bu sebeple mesajlarınızı geç okuyorum. Biraz sabırlı olursanız yardımcı olabilirim. Bu arada sizde araştırıp birşeyler öğrenebilirsiniz.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz. Rapor almak istediğinizde menü isimli sayfadaki butona tıklayınız. Sayfa düzeni dosyadaki gibi olursa sorun yaşamazsınız.

İşlem yaklaşık 10 saniye sürmektedir. Ana sayfanızdaki satır sayısı arttıkça sürede uzama olacaktır.

İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

üstadım öncelikle bir kusurum olduysa özür dilerim...akabinde verdiğin bu uğraşa geç baktığım içinde özür dilerim...
Bu dosya ile geceli gündüzlü uğraşırken rahatsızlandım yeni yeni toparlıyorum bakamadım forma ilk incelememde örnek dosya bir şaheser. çok çok çok teşekkür ederim. Eline koluna beynine yireğine sağlık...

Dosyayı tam teşekküllü inceeyeceğim makro kodunu da inceleyeceğim sayende makro ile de tanışmış oldum çok sağol.

üstad tekrar tekrar eline koluna sağlık süper gidiyor tablomuz.

makro kodlarına baktımda satır sütün ekleme yapılırsa kodda dikkat etmem gerekn yerleri kafamca tespit ettim sarı ile işaretledim ekte kodu word olarak gönderiyorum dikkat etmem gerekn başka nokta var ise senden rica beni uyarabilirmisin.

Ekli dosyalar

Mutlu son

üstad ekte dosyanın son halinin senin paylaşmak istedim. Görüş ve önerilerin için şimdiden teşekkür ederim.

Sana ayrıca yürekten ve içten teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Elinize sağlık. Güzel bir çalışma hazırlamışsınız. Fakat dosyanız oldukça hacimli oldu. Siz makroyu çalıştırınca ne kadar sürüyor. İşyerimdeki bilgisayarımda baya uzun sürdü. Sonlandırmak zorunda kaldım. Eğer sizde sorun yoksa rahatlıkla kullanabilirsiniz.

üstad asıl senin eline sağlık hacim konsunda mb olarak beni kurtarıyor yaptığım hesaba göre her satır eklemede 1,3 saniye veri güncellemesi alıyor. ben denemede 1900 satırlara kadar getirdim 34 dk filan sürdü. veriler gayet düzgün geldi ama. Bizim kapasitemiz bir yılda ekteki dosya kadar olacak diye beklenmektedir. Buda 3 DK demek hiç bişe.

Tekrar tekrar çok sağol varsa gözüne çarpan dikkat et buna düyeceğin kısımlar önerilerinin başım üstüne

Geri