• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kura Çekme

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
ArkadaŞlar Ben Elİmdekİ 220 Adet İsmİn Bİr TuŞa Bastigimda Rasgele Otomatİk Olark Bİrbİrlerİyle EŞleŞmesİnİ İstİyorum.yaNİ excel Ortaminda Kura Çekmek İstİyorum.nasil Yapabİlİrİm.eĞer Excel De Olmuyorsa BaŞka Programlarla Nasil Yapabİlİrm.teŞekkÜrler

Slm.
A sütununda gri hücrelere isimleri girin.
İyi çalışmalar.

kura çekimi (farklı versiyon)

Sayın muygun;
Benim farklı bir kura çekimi yapmak istiyorum. 20 ye kadar takım var. bunlardan 4 ü a , b, c ve d gruplarında seri başıdır. diğerleri yukaırdan aşağı takımların isimleri yazılıdır. bunlar bir tuşa basarak 4, 5 veya 6 lı fikstüre göre kura çekimi yapılacak.
Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Syn. İstanbulcahan;
Konuyu anlayamadım.
Örnek bir dosya üzerinde tanımlarsanız birden fazla çözüm bulma şansınız olur.
İyi çalışmalar.

Dosyayı düzenleyerek tekrar gönderdim. ilgine ve yardımların için teşekkürler.

Syn istanbulcahan;
Tablonuzu anlayabildiğim kadarıyla çözmeye çalıştım.
Gerekli açıklamalar tablo içinde.İyi çalışmalar.

Elinize sağlık. Çok teşekkürler. Burada bir kaç sorum olacak.
a) kura çekerken 4, 5,6, 3 lü anahtarlarımız var. onları otomatikman mı oluşturdu. Onların anahtarlarını hazırlayayımmı,
b)her grupta fikstürler güzel ama mesela a takımının 1.2.3.4.5. maçları sırlanaıyor ben bunla birlikte 1.etap 2. etap 3.etap 4.etap 5.etap tüm maçların sırlaanmasını istiyorum.
Emeğine sağlık.

Slm.
Birkaç soruda benden
1-3,4,5,6 anahtar ne? (Grup içinde tekrar 3 lü 4 lü ayrışım mı? örn:A grubunda 5 takım varsa bu anahtar ile nasıl bir sonuç çıkıyor.?)
2-Grubun birbiri ile olan maçlarını bulurken ilk takımı alarak diğerleri ile eşleştirdim ta ki bir grupta 20 takım olabileceğini varsayarak. Dolayısıyla ilk takımın tüm maçları alt alta geldi burdaki sıralama kriteri ne.? İlk takımın sıralaması nasıl olacak. Son gönderdiğim tabloda A GRUBU sayfasında Fikstürün oluştuğu sütunun yanına olması gerektiği şekilde bunu örnekleyebilirmisiniz?
İyi çalışmalar.

Dosyayı ekte gönderiyorum. Düzenleme bölümünde açıklama yaptım. İlgine ve yardımların için teşekkürler.

Slm.
A GRUBU sayfasında anladığım kadar birşeyler yapmaya çalıştım.
Bu sayfadaki çözüm yeterliyse diğer sayfalarada ilgili kodları (AD:BX sütun aralığı) kopyalayarak yapıştırın.
İyi çalışmalar.

a grubunda gerekli değişiklikleri belirttim. Yardımların ve desteklerin için teşekkürler.

Syn istanbulcahan;
Son tablonuzdan anladım ki gereksiz bi sürü kodlama yapmışım. Son tablonuzdaki açıklamanızı (yani takım no'larına göre tabloya yerleştirme konusu) ilk tabloda yapsaydınız bende bu takımların birbiri ile yapacağı maçları bulmaya çalışmazdım.
Yine anladığım kadarıyla tablonuzu oluşturdum. (sadece A grubu sayfası)
öncelikle A ve B stununa kura sonuçlarını alın, gereken bay diskalifiye vs (anahtarda belirlediğiniz şekilde) yerleştirin.
Anahtarıda oluşturduysanız tablonuza gereken veriler gelecektir.
Makro ile ilgili yaptığınız açıklamayıda anlayamadım (makro bilgim yeterli olmadığından zaten bu konuda yardımcı olamam) yardımcı olacak bir arkadaş çıkacaktır.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Bu sefer çok güzel oldu. Farkında olmadan 3 tane fikstür programım olmuş sizin hazırladığınız kura-5, lig VE yine bir fikstür çalışması. Bu dosyaların hepsinden faydalanarak bir çalışma yapılabilirmi, tekraren bir bakabilirmisiniz. konuyu makrolara da mı ileteyim.
Destek, ilgin ve yardımların için teşekkürler.
Selam ve saygılarımla.

Son düzenleme:
Dosyaların hiçbirini indiremiyorum , sorun nedir acaba ?

2009 yılından önceki verilerde sorun var, Forum bir ara saldırıya uğradığından dosyalarda kayıplar var.

Bu tür dosya olan eski mesajları silmememizin nedeni belki dosyalar tekrar eklenir diyedir.

Forumda başka kura çalışmaları da var, onlardan yararlanabilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/search.php?searchid=2535583

Geri