• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Kümülatif Vergi Matrahı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pega544
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
15 Eylül 2011
Mesajlar
1
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Çalışanın 12 aylık bordrolarını ayrı ayrı sheet'lerde hazırlayabiliyoruz. Kümülatif vergi matrahlarını da bir ay önceki kümüle (birikmiş) vergi matrahını toplatarak hesaplayabiliyoruz. Vergi dilimlerine göre ilgili aya tekabül eden vergiyi de formüle ederek hesaplayabiliyoruz. Maaşı net 3.000,00 TL olan bir işçinin brüt ücretine göre hesaplama yaparak sonraki aya devreden birikmiş vergi matrahını hesaplayabiliyoruz. Ancak Netten brüte giderek net ücret 3.500'e yükseldiğinde sonraki aylara devreden maaşında gergi dilimi yükseliyorsa o ay brüt ücreti de değişmesi gerekiyor. Buna göre yeni brütü hesaplamak için kodlamaya başvurmadan işlevler ile yapmak mümkün mü?
 

İdris Bey Çok güzel çalışma olmuş, Emeğinize sağlık. ek geliri eklemeniz özellikle çok işe yarıyor. Ancak gelir oranları doğru mu bilemedim. bana düşük gibi geldi başka sitelerden kıyaslayınca. Ve Vergi dilimlerini nasıl hesaplamaya dahil ettiğinizi çözemedim maalesef. çöze-bilseydim teyit edip dönüş sağlamazdım. bu konuda yardımcı olabilme ihtimaliniz var mı?

Hemşirelerde brut+döner+mesai durumu olduğu için hakkımızı aramamız için bu tür uygulamalara ihtiyaç duyuyoruz.
Saygılarımla.
 
İlginiz için tekrar teşekkürler,

Temmuz ayında 5,75 zam gelecek malumunuz onuda dahil ettim. ek gelirde yazan 1300 tl yide net alıyoruz brüt kısmını bilmıyoruz.
Ayrıca +olarak net aldığımız mesai ücretlerimizde var. onlarıda ek gelir kısmına net şekilde yazabilir miyiz?

49 bini aşan son iki maaşta farklılık var sebebi olarakta sanırım 49 bini geçen kısmı için üst dilim baz alınıyor olması ?

Gazetelerde twitter da maaşları ifşa ettikleri için yazmaktan çekinmedim. tam net olmasa da kabaca bir oranla durum bundan ibaret.
 

Ekli dosyalar

.

İşin vergisel boyutunun inceliğini bilemiyorum. Vergi matrahını oluşturan gelirlerin hem gelir vergisine tabi gelirler ve hem de brüt olması gerekir. Bu nedenle ek gelirler net ise o sütuna yazamazsınız. Aynı şekilde fazla mesai ücretlerini de net ise onları da yazamazsınız.

.
 
.

İşin vergisel boyutunun inceliğini bilemiyorum. Vergi matrahını oluşturan gelirlerin hem gelir vergisine tabi gelirler ve hem de brüt olması gerekir. Bu nedenle ek gelirler net ise o sütuna yazamazsınız. Aynı şekilde fazla mesai ücretlerini de net ise onları da yazamazsınız.

.


Yaptığınız çalışma tamamen brüt bazlı çalışıyor o zaman, ben ücretlerin brütlenmiş şekilde hesaplattırıp yazmayı denerim. bilgilendirme için teşekkürler.
 
Net olarak dikkat alınmasını istiyorsanız bir şekilde brütünün bulunması ve brütten yapılan kesintilerin bilinmesi gerekir. Eğer bunlar bilinirse netten brüte hesaplama yöntemleri kullanılabilir. Örneğin eğer brüt ücretten SGK primi kesiliyorsa şahıstan kesilen tutar gelir vergisi matrahından düşülür.
 
Geri
Üst