• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kullanım Kısıtlaması olan bir Pc de MDB dosyası Çalıştırma

Excel Vers. ve Dili
microsoft 2007
Merhaba Arkadaşlar, 2003 SERVER ile bir servere bağlı kısıtlı bir kullanıcıyım. Bilgisayarımda internet var. Excel, Word bilgisayarım da mevcut. Benim sorumun mdb uzantılı bir program var elimde ve ben bunu bilgisayara yükledim lakin access dosyasını bilgisayarda açamıyorum. Excelle baglantı ve macro olaylarını deneyip açmaya çalıştım lakin beceremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim... Saygılar

sayın maviduvar2000 excel world pc de var olduğunu söylüyorsunuz varsayımım şöyle muhtemelen sizin pc ye office programı kurulurken özel kurulum seçeneği seçilip kurulmuştur yani office programlarından sadece sizin pc ye world ve excel kurulmuş dosyayı açmak istiyorsanız officeyi yeniden kurmak zorundasınız,,

veya

Dosya Tanımı:Java Access Control FileACCESS Açıklaması:

1- Access microsoft tarafından üretilmiş veritabanı düzenleme programıdır.

Microsoft Access ile kaydedilen dosya uzantısı *.MDB ´dir. Eğer bu konuyu arıyorsanız Mdb uzantısına bakmalısınız.

Dosya uzantısı olarak *.access Java tarafından kullanılan erişim dosyasıdır.
(axex dosyasını açmak için http://hotfile.com/dl/66432464/dc387be/db_tool.zip.html indirip deneyebilirsiniz

şöyle ifade edeyim, buradan indirdiğin personel takip proğramı var 2 dosyadan oluşmakta, biri personel.xls diğeri ise personel.mdb ve ben personel.xls dosyasını excelle açtıgımda proğramı yapan kişi bir buton koyarak macro ile baglantı kurdurarak mdb dosyayısı açıyor yani butona tıkladığımda direk personel takip proğramı çalışıyor. yani bilgisayarımda bi çok proğram var ama dediğim gibi kullanım kısıtlaması mevcut. direk mdb uzantılı bir dosyayı açamıyorum ama bir şekilde excelle baglantı kurabilirsek sorunun çözülebilecegini düşünüyorum. excelde yeni biriyim yardımcı olursanız sewinirim.

Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim, verdiğiniz linkte bazı şeyler kaldırılmış sanırım. Ben yinede sorunu tekrar dile getireyim belki herhangibir kullanıcı görüp birşeyler yazar. Sizide fazla uğraştırmak istemiyorum açıkcası. Ben özel bir fabrikada çalışmaktadayım. Oracle kullanıyoruz internet tabanlı bilgisayarlarımız, dediğim gibi mdb dosyasını direk tıklayak açamıyorum, macro kullanımı bilgisayarlarda serbest, excel world te bi sıkıntı yok, benim aslında istedigim excelde bir butonla bu mbd yi komutla açtırmak. ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum, ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Geri