• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kullanılmayan alanları gizlemek

Merhabalar...

Sizden ricam excelde kullanılmayan satır ve sütunları engelleyen yani kullanılan alanın dışında yukarı aşağı yada sağa sola gidmeyi engelleyen ve veri girişi oldukça bu alanları güncelleyen bir yönterm varmıdır...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

İstediğiniz satır yada sütunu seçin daha sonra sütunlar için ctrl+shift tuşu + sağa yön tuşuna basın tümünü seçtikten sonra sağ tıklayın ve gizle deyin. Satırlar için de aşağı yön tuşunu kullanın. Kolay gelsin...

Alternatif.:cool:
Kod:
Sub auto_open()
Sheets(1).ScrollArea = "A1:H24"
End Sub

o yöntem malesef benim sorunuma çözüm olmuyor o sadece gizliyor yani görünmez yapıyor ama oynamalara engel değil benim istediğimi daha açık anlatmaya çalışayım: örneğin bir veriler topluluğu var çok uzun 1000 satır civarı ben en son yazılmış veri satırına veya sütununa gelince scrolun ilerlemesinin durmasını ve bunu da veri girmeyi engellemeden girdikçe o sınırlamayı da otomatik men güncelle yapmalı..
Yinede cevabınız için teşekkür ederim...

o yöntem malesef benim sorunuma çözüm olmuyor o sadece gizliyor yani görünmez yapıyor ama oynamalara engel değil benim istediğimi daha açık anlatmaya çalışayım: örneğin bir veriler topluluğu var çok uzun 1000 satır civarı ben en son yazılmış veri satırına veya sütununa gelince scrolun ilerlemesinin durmasını ve bunu da veri girmeyi engellemeden girdikçe o sınırlamayı da otomatik men güncelle yapmalı..
Yinede cevabınız için teşekkür ederim...
3 nolu mesajımı gördünüzmü.:cool:

evet o yöntem de bir çözüm yolu ama maalesef benim belirli bir sınır alanım yok devamlı artan yada genişleyen bir veri alanım mevcut.
Bu sınırlamayı otomatik yapan bir özellik yöntem arıyorum...

evet o yöntem de bir çözüm yolu ama maalesef benim belirli bir sınır alanım yok devamlı artan yada genişleyen bir veri alanım mevcut.
Bu sınırlamayı otomatik yapan bir özellik yöntem arıyorum...
Örnek dosyayı ekleyin.:cool:

veri tabanı gibi kullanılan bir dosya bu sürekli eklemeler yapılıyor ve satır adedi artıyor bu gün 1000 satırsa bir kaç gün sonra 1050 satır oluyor benim demek istediğim bu 1000. satıra gelince scrulun daha da aşağı inmemesi ama aynı zaman da da veri eklemeye de izin vermesi. veri eklendikçe satır sınırında ona göre artması... umarım daha açıklayıcı olmuştur

veri tabanı gibi kullanılan bir dosya bu sürekli eklemeler yapılıyor ve satır adedi artıyor bu gün 1000 satırsa bir kaç gün sonra 1050 satır oluyor benim demek istediğim bu 1000. satıra gelince scrulun daha da aşağı inmemesi ama aynı zaman da da veri eklemeye de izin vermesi. veri eklendikçe satır sınırında ona göre artması... umarım daha açıklayıcı olmuştur
bu olurmu?
Kod:
Sub auto_open()
Sheets(1).ScrollArea = "A1:H1000"
End Sub

şöyle izah edeyim A1:h1000 dediğimizde bu alanları sınırlıyor sabit bir tablo olsaydı evet güzel bir çözüm olacaktı ama benim dosyama bu 1000 değeri sabit değil ve devamlı girdiler oluyor 1000 bir iki gün sonra 30 40 satır ilave oluyor 1030 1040 yani o devamlı değişiyor ve ben bunu devamlı değiştirmek zorunda kalacam bunu otomatik yapan bir yöntem arayışımdayım

açıklayıcı olamadım size sanırım ama örnek verebileceğim bir dosyam yok veritabanından oluşan bir dosya bu yukardan aşağı satır satır veriler giriliyor ve her gün veri ekleniyor daha nasıl açıklayıcı olabilirim bilemiyorum ama yardımlarınız için teşekkür ederim.....

açıklayıcı olamadım size sanırım ama örnek verebileceğim bir dosyam yok veritabanından oluşan bir dosya bu yukardan aşağı satır satır veriler giriliyor ve her gün veri ekleniyor daha nasıl açıklayıcı olabilirim bilemiyorum ama yardımlarınız için teşekkür ederim.....
Veri girdiğiniz dosyayı yollamayın zaten.
ona benzeyen 20 - 30 satır veri girilmiş bir dosya hazırlayıp,ekleyiniz.:cool:
Bunu benim yapmamı beklemeyin.
ben örnek dosya üzerinde deneyecem.Bakalım olmuşmu olmamamışmı.Burada kafadan hiç bir kod yazılmıyor.Örnek dosya üzerinde kodlar çalıştıktan sonra kodlar ve örnek dosya kişilere veriliyor.Oda örnek dosyadan kendi dosyalarına kodları uyarlıyor..:cool:

acemice çalışma oldu ama

Sorunuma kendimce bir çözüm buldum hatta ikinci bir soruya da çözüm olablir. Öncelikle yapmak istediğim veritabanı dosyası gibi kullanılan Excel dosyasına her gün yeni veriler ekleniyor bu verileri aşağı yönlü olup satır satır işleniyor ve dolayısıyla satırlar her gün artıyor.
Amacım verilerin olmadı boş alanlarına scrollun kaymasını önlemek ve sınır oluşturmaktı, bununla birlikte sınırların veri girildikçe otomatik olarak değişmesi…
Ve bir de ikinci bir beklenti de verilerin girildiği satırların sonuna gelince bir alt satıra geçmekti bunu şu şekilde bir çözüm yarattım

Örnek dosyada sütun “E” ye kadar (5 sütunlu) aşağı artan her veri girişinde 4 satır toleranslı scroll sınırı oluşturuluyor. Enterli her geçişte sağa hareket alıp diğer sayfalarda aşağı yönlenmeye devam ediyor…

Private Sub Worksheet_Activate()
Application.MoveAfterReturn = True
Application.MoveAfterReturnDirection = xlToRight
End Sub

Private Sub Worksheet_Deactivate()
Application.MoveAfterReturn = True
Application.MoveAfterReturnDirection = xlDown
End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim a As Integer
Dim say As Long

a = ActiveCell.Row + 4
If Cells(a, "a").Value = "" Then
say = Str(a)

Sheets(1).ScrollArea = Range(Cells(1, 1), Cells(say, 5)).Address

End If

End Sub

örnek dosyada ek de mevcut
şimdilik bu benim sorunuma çözüm oluyor daha pratik bir yol yada düzeltme varsa paylaşırsanız sevinirim sanırım başkalarına da faydalı olabilir...

Ekli dosyalar

Geri