- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2013 Türkçe
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Private Sub Workbook_Open()
Application.Visible = False
UserForm1.Show
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "KullanıcıKayıt!a1:a" & Sheets("KullanıcıKayıt").Range("a1").End(4).Row
End Sub
Private Sub CommandButton1_Click()
If Sheets("KullanıcıKayıt").Columns(1).Find(ComboBox1.Text)(1, 2).Value = TextBox2.Text Then
Application.Visible = True
Unload Me
End If
End Sub
Dim sonbos As Integer
If Sheets("KullanıcıKayıt").Columns(1).Find(ComboBox1.Text)(1, 2).Value = TextBox2.Text Then
Unload Me
[COLOR="Red"]Else
ActiveWorkbook.Save
Application.Quit[/COLOR]
End If
End Sub
Private a
Unload Me
Else
MsgBox "Yanlış giriş", vbCritical + vbMsgBoxRtlReading + vbOKOnly, "HATA !!!"
a = a + 1
While a = 3
If Application.Workbooks.Count = 1 Then
Unload Me: ActiveWorkbook.Save: Application.Quit
Else
Unload Me: ActiveWorkbook.Save: ActiveWorkbook.Close
End If
Wend
End If
End Sub
şifreyi yazarken **** şeklinde görünmesi için ne yapmam gerekiyor
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.PasswordChar = "*"
End Sub
TextBox1.PasswordChar = "•"
VBA sayfasından ilgili kullanıcı şifre yazılı sayfayı veryhidden olarak seçip kaydeder, sonra açılışında makrolar etkin ise önce sheetvisible yaparak parola girişi yaptırırsanız sorun çözülür. Böylece makro etkin değil ise sayfa da gizli olacağından kullanıcı ( VBA bilgisi yok ise ) sayfayı bulamayacak. VBA bilgisi var ise daha farklı yöntemler ile de kullanıcı girişi yaptırılabilir. Mesela ADO ile bir veritabanına bağlatırsınız, kullanıcı adı ve parolasını oradan alırsınız. Bağlanacağınız dosya Excel ya da Access olmak zorunda da değil. Ben jpg dosyalarının içine bile kullanıcı şifresi gizliyorum, ADO ile okutuyorum , daha bulunması zor oluyor.hatta bazen uzantısız dosyalar bile kullanıyorum. Eminim sizin de işinize yarayacaktır.
İyi çalışmalar.
Ekteki dosya işinize yarayabilir.iyi çalışmalar...burada makro etkinleştir yapılmazsa sayfaya ulaşım sağlanacak.bunu engelleme gibi bir şansımız varmıdır.?
teşekkürler
Ekteki dosya işinize yarayabilir.iyi çalışmalar...