• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kullanıcı hareketlerini kaydetmek

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar ekte hazırladığım çalışmanın kul_kayıt sayfasına kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapan kişilerin

*kullanıcı adı
*giriş tarihi (saati)
*değişiklik yapılan hücre
*değişiklik öncesi değer
*değişiklik sonrası değer

şeklinde kayıt tutulmasını istiyorum. Bu sayede her kullanıcı sisteme giriş yaptığında ilgili userformda (mesela userform 2) sisteme son giriş tarihi bir box içinde verilebilir.

kullanıcı adı:admin
şifre: ogb

Ekli dosyalar

hocam uyarladım ama hata verdi. sanırım örnekte tek sayfa olduğu için oluyor. benim dosyamda kullanıcı girişinden sonra fix görülecek bir sayfa yok. her kullanıcı farklı sayfaları görecek. sadece admin her sayfayı görecek ve sadece admin bu raporu çekebilmeli? yani başka bir kullanıcı hasbelkader f11 e basarsa bu raporu görmemeli bunu yapamadım açıkcası :s

Küçük bir hata kaldı :/

Hocam ekteki dosyayı kullanıcı hareketlerini kaydetmek için tamamladım fakat yedek dosyasına kullanıcı adını yazdıramıyorum??yardım lütfen :/

Ekli dosyalar

arkadaşlar halen yardım bekliyorum ilgilenebilirseniz çok makbule geçer

Hocam ekteki dosyayı kullanıcı hareketlerini kaydetmek için tamamladım fakat yedek dosyasına kullanıcı adını yazdıramıyorum??yardım lütfen :/

Kullanıcı adından kastınız nedir?

Şifre sayfası A2 hücresindeki değer mi?

.

Hocam sisteme kullanıcı adıyla girdiğinde şifre sayfasında a2 hücresi kontrol ediliyor eğer b2 hücresindeki şifreyle eşleşirse sisteme giriş yapıyor. bende değişim yapanın isim kısmında a2 hicresinde yazan değeri görmek istiyorum.

Userform1 de;

Private Sub CommandButton1_Click() kodunda end sub satırında önce

Sheets("YEDEK").Range("D2") = TextBox1.Text

satırını ekleyiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click() 
.
.
.
[COLOR=red]Sheets("YEDEK").Range("D2") = TextBox1.Text
[/COLOR]End Sub
gibi.

Daha sonra yedek için kullandığınız kodları aşağıdakilerle değiştiriniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

On Error Resume Next

With Sheets("YEDEK")
        Satır = WorksheetFunction.CountA(.Range("A:A")) + 1
        .Cells(Satır, 1) = Satır - 1
        .Cells(Satır, 2) = Date
        .Cells(Satır, 3) = Time
       [COLOR=red] .Cells(Satır, 4) = .Cells(2, 4)
[/COLOR]        .Cells(Satır, 5) = ActiveSheet.Name & "!" & Target.Address(1, 1)
        .Cells(Satır, 6) = IIf(Eski_Değer = "", "Boş Hücre", Eski_Değer)
        .Cells(Satır, 7) = IIf(Target = "", "Değer Silindi !", Target)
        .Cells.EntireColumn.AutoFit
    End With

End Sub
.

hocam yalnız bu şekilde yazdığımde KULLANICI yazıyor sadece. benim amacım şifre sayfasındaki hücre içinde yazan ismin yazması?.cell().value dedim ama olmadı??

maalesef kullanıcı adı yerine pc adı ya da boşluk yazıyor bu kod :s hocam yardım

Eki inceleyiniz.

.

Ekli dosyalar

hocam tesekkur ediyorum elinize saglik. son bir problemimiz kaldi eger ilgilenebilirseniz? ekteki dosyadaki 2 grafigi userform2 icine yerlestirmem gerekiyor. default olarak grafik1 nexte tiklayinca 2ci gorunmesi lazm ama hata mesaji aliyrm??

Giriş yapan kişilerin giriş saati ve PC adını aşağıdaki gibi bulabilirsin
Örnek olarak sayfanın a1000 hücresine isim b1000 hücresine saat c1000 hücresinede tarih başlığı koyun aşağıdaki kodları Auto_Open olarak kaydedin.Her sayfa açılışndad aşağıdk, bilgiler otomatik alt alta atar..
Range("B65535").End(3)(2, 1) = Application.UserName
Range("D65535").End(3)(2, 1) = Now
Range("f65535").End(3)(2, 1) = Format(Date, "dd.mm.yyyy.dddd")

Geri