• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kullanıcı Adına Göre Hücre İzni

Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhaba,

Başka bir sayfada, belli bir hücrede adı yazan kullanıcının ;

1) Başka kullanıcılara ait Kullanıcı Adı ve Şifre'lerini görmesini ve değiştirmesini istemiyorum,

2) Kendi kullanıcı adını değiştirmesine izin verilmemesini, sadece kendisine ait ŞİFRE'yi düzenlemesine izin verilmesini, istiyorum.

İSTİSNAMIZ ; Eğer ANASAYFA B10 = PROGRAMCI ise hepsini görsün, değiştirsin.

NOT , 7 no.lu mesaja, yeni dosya eklenmiştir.

Son düzenleme:
Ne istediğinizi anladım da bahsettiğiniz işlemleri yapabilmek için bi userforma ihtiyacınız var sanırım. Kullanıcı adı ve şifre ile bir excel dosyasını mı açıyorsunuz? Kullanıcı adı ve şifreyi nereye giriyorsunuz?

Ne istediğinizi anladım da bahsettiğiniz işlemleri yapabilmek için bi userforma ihtiyacınız var sanırım. Kullanıcı adı ve şifre ile bir excel dosyasını mı açıyorsunuz? Kullanıcı adı ve şifreyi nereye giriyorsunuz?

Sayın BedriA merhaba,

Evet, kullanıcılar bir UserForm ile, kullanıcı adı ve şifreleri ile giriyorlar,

Evet, bir excel dosyasını açıyorum,

Kullanıcı adı ve şifresini, "ADMİN" isimli sayfaya (eklediğim örnek dosyada var) yazıyorum,

"ADMİN" sayfasında kayıtlı kullanıcı adları, UserForm'da ListBox1'de görülüyor, kullanıcı buradan adını seçiyor, seçilen isim Label2'ye geliyor ve Texbox1'e şifre girilince de excel açılıyor.

Kullanıcıların sayfa görme ve kullanma yetkileri değişik, kullanıcı adlarına göre düzenlendi,

Amacım ; Zaman içinde, şifresini değiştirmek istediğinde, "ADMİN" sayfasına gitsin ve sadece kendi şifresini görebilsin ve düzenleyebilsin,

Şu haliyle bu yetki sadece Admin'e verilmiş, Admin hepsinin şifresini görüyor, değiştiriyor, bu da sakınca doğuruyor,

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sayın halit3 merhaba,

Önerdiğiniz linki inceliyorum, ilginiz için teşekkür ederim.

Sayın BedriA merhaba,

Evet, kullanıcılar bir UserForm ile, kullanıcı adı ve şifreleri ile giriyorlar,

Evet, bir excel dosyasını açıyorum,

Kullanıcı adı ve şifresini, "ADMİN" isimli sayfaya (eklediğim örnek dosyada var) yazıyorum,

"ADMİN" sayfasında kayıtlı kullanıcı adları, UserForm'da ListBox1'de görülüyor, kullanıcı buradan adını seçiyor, seçilen isim Label2'ye geliyor ve Texbox1'e şifre girilince de excel açılıyor.

Kullanıcıların sayfa görme ve kullanma yetkileri değişik, kullanıcı adlarına göre düzenlendi,

Amacım ; Zaman içinde, şifresini değiştirmek istediğinde, "ADMİN" sayfasına gitsin ve sadece kendi şifresini görebilsin ve düzenleyebilsin,

Şu haliyle bu yetki sadece Admin'e verilmiş, Admin hepsinin şifresini görüyor, değiştiriyor, bu da sakınca doğuruyor,

Teşekkür ederim.

Örnek dosyanızda userform yoktu.
Userform olmayınca da nasıl olacağını bilemedim.

Userform içeren bir örnek dosya ekleyebilirsiniz, tabi eğer
Halit Hoca'nın önerdiği linkler cevap olmadıysa, yardımcı olabilirim.

Sayın BedriA merhaba,

Kod'un "ADMİN" sayfasına yada modüle yazılacağını varsaydığımdan UserForm'lu örnek eklememiştim.

Kullanıcı Adı ve Şifreleri ;

Kullanıcı Adı........Şifre

Hacer ............. ; hacer11
Aytül .............. ; aytül12
Admin............. ; admin13
PROGRAMCI .... ; prog14
Fatih .............. ; fatih15
necati ............. ; necati16

Tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ekteki dosyayı bir inceleyin, bakalım istediğiniz gibi olmuş mu?
Admin dışındaki kullanıcılar, sayfaya gitmeden form üzerinden şifresini değiştirebilecek, Admin, direk "ADMİN" sayfasını görecek ve ordan değişiklik yapacak.

Ekli dosyalar

Sayın BedriA merhaba,

Öncelikle ilginiz ve çözüm için çok teşekkür ederim,

Şayet ben bir uygulama hatası yapmıyorsam ;

ListBox1'den "admin" adı seçince, TextBox1'e şifresini girmeden, CheckBox1'i tikleyip "DEĞİŞTİR" butonuna basarsam direkt "ADMİN" sayfası açılıyor, (diğer kullanıcılar da şifresini girmeden şifre değiştirebiliyor)

Admin'in ve diğer kullanıcıların, önce kendi şifresini girip sonrasında DEĞİŞTİR'me işlemini gerçekleştirmesi gerekir.

Bu haliyle herhangi bir kullanıcı ListBox1'den seçim yapar ve şifre girmeden DEĞİŞTİR'i tıklarsa ( admin seçerse "ADMİN" sayfasına ulaşır ) kullanıcının haberi olmadan onun şifresini değiştirebiliyor, bu olmamalı.

Şöyle olabilir mi ; Kullanıcı şifresi girilmeden CheckBox1 açılmasın.

Tekrar teşekkür ederim.

Admin, açılan text kutusuna ancak şifresini yazınca şifre değiştirme sayfasını görebiliyor. Bir bakın tekrar...

İşin doğrusu bu şekilde benim içime sinmedi.
Benim kullandığım daha şık bir form var, dilerseniz
uygun bir zamanda onu deneriz.

Dosyanız ekte...

Ekli dosyalar

Sayın BedriA tekrar merhaba,

Zahmetleriniz için teşekkür ederim,

"GİRİŞ" butonu (CommandButton1) Form'a gelmiyor, dolayısı ile programa girilmiyor,

Ben "admin" ile girip VBA'dan bakabildim ve gördüm,

"ADMİN" için şifresini girmeden değiştirememe, diğerleri için de olabiliyor mu ?

Sizin kullandığınız form, benim dosyama uyar ise, neden olmasın ?

Ancak, çok emek verilmiş sorunuma, çözüm bulunur ise, fazla uğraşmadan bu çözümü dosyaya uyarlaya bilirim diye düşünüyorum.

Tekrar teşekkür ederim.

Sayın BedriA merhaba,

Elinize sağlık, sabır ve sebatınıza, çözümünüze çok teşekkür ederim,

İlk incelemelerim ve denemelerimde bir sıkıntı görülmedi,

Dosyama uyarladığımda daha kesin bir sonuç alacağımı sanıyorum.

Tekrar teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Sayın BedriA merhaba,

Elinize sağlık, sabır ve sebatınıza, çözümünüze çok teşekkür ederim,

İlk incelemelerim ve denemelerimde bir sıkıntı görülmedi,

Dosyama uyarladığımda daha kesin bir sonuç alacağımı sanıyorum.

Tekrar teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Rica ederim. :)

Geri