• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kullanıcı Adı İle Farklı Hücrelere Veri Girme

Excel Vers. ve Dili
2013 - Türkçe
Merhaba Excel dosyasında 5 farklı kullanıcının aynı sayfada 5 farklı yere bilgi girmesi gerekiyor. Örneğin a kullanıcısı A sütunundan k sütununa kadar olan sarı alana b kullanıcısı kırmızı alana c kullanıcısı yeşil alana d kullanıcısı da gri alan olan v ve w sütunlarına veri girebilecek. Son kullanıcı ise her yere yetkili olacak. Kodlama ile yapılabildiğini biliyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba?

Ekli dosyalar

Böyle deneyin.
Kod:
Sub Yetki()
    ActiveSheet.Unprotect "ABCD"
    Cells.Locked = True
    a = InputBox("Kullanıcı Adı")
    If a = "A" Then ActiveSheet.Unprotect "ABCD": [a1:b1].Locked = False: ActiveSheet.Protect "ABCD"
    If a = "B" Then ActiveSheet.Unprotect "ABCD": [a2:b2].Locked = False: ActiveSheet.Protect "ABCD"
    If a = "C" Then ActiveSheet.Unprotect "ABCD": [a3:b3].Locked = False: ActiveSheet.Protect "ABCD"
    If a = "D" Then ActiveSheet.Unprotect "ABCD": [a4:b4].Locked = False: ActiveSheet.Protect "ABCD"
    If a = "E" Then ActiveSheet.Unprotect "ABCD": Cells.Locked = False: ActiveSheet.Protect "ABCD"
End Sub

@hamitcan yardımınız için çok teşekkürler. Ancak fazla bilgim olmadığı için dosyama yazmış olduğunuz kodları uygulayamadım.

Merhaba Excel dosyasında 5 farklı kullanıcının aynı sayfada 5 farklı yere bilgi girmesi gerekiyor. Örneğin a kullanıcısı A sütunundan k sütununa kadar olan sarı alana b kullanıcısı kırmızı alana c kullanıcısı yeşil alana d kullanıcısı da gri alan olan v ve w sütunlarına veri girebilecek. Son kullanıcı ise her yere yetkili olacak. Kodlama ile yapılabildiğini biliyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba?

bu konuyu bende bir türlü çözemedim.
sayfa yetkisi değil sayfa için satır sütün yetkisi vermek gerekiyor.
çözüm bulabilen varsa sevinirim...

Geri