• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

küçükten büyüğe km leri sıralama

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım ekli tablomda sorumu ifade ettim.
buna benzer sorularım olmuştu ama şu an içinden çıkamadım

Ekli dosyalar

çözüm için teşekkür ederim inceliyorum sayın Erdal
5 basamaklı sayıları başlangıç bitişi tek sayı gibi 10 basamak gibi düşünüp rank ile saydırdınız galiba yanlış anlamadıysam.
çözümüzünü asıl dosyama uyarlayacam şimdi. alternatif çözümler varsa sayın hocalarımdan beklemekteyim.

sayın erdal
C11 hücresindeki sayı ondalıklı olduğu zaman yani 30100,42 olduğu zaman sizin formül error veriyo siz sayıların 5 haneli olcağını düşünerek birleştirip sonuca gitmiştiniz ama benim verilerimde bu verilerede rastaladım uygularken sizden gelen kısmı hata aldım tekrar bakabilirmisiniz.

Esas dosya bir sonraki mesajdadır.

Son düzenleme:
teşekkür ederim sayın erdal emeğinize sağlık.
çözümü kendi dosyama uyguladım şimdilik sorun yok.

4 tane yardımcı sütun kullanarak çözdünüz şimdilik bunu kullanıyorum ama daha başka çözümlerde varsa beklemekteyim. bazı tablolarda yardımcı sütun kullanacak durumda olmadığımdan bu çözümleride istiyorum.

sayın erdal son eklediğiniz dosyada başlangıç bitiş km aynıolan veriyi değiştirerek sıralamayıyaptınız ancak benim verilerimde aynı başlangıç bitişkm leride olabiliyor durum böyleiken sıralama nasıl olucak aynı başlangıç bitişten kaç tane varsa o kadar yazacak tek bir tane yazmayacak
örneğin
başl. km = 30+280 bitiş km 31+000 olan bir veride miktar denen bir yer daha var sorumda geçmiyoama
30+280-31+000 miktar = 51,20 ton
30+280-31+000 miktar = 95,323 ton gibi sıralama yaparken kaç tane aynı başlangıç bitiş varsa sıralanırkende o kadar görünmesi gerekiyo.

"=TOPLA.ÇARPIM(--(E8&F8>$E$8:$E$20&$F$8:$F$20))+TOPLA.ÇARPIM(--(E8&F8=$E$8:E8&$F$8:F8))
sayın korhan hocam D8 hücresine yazdığınız bu formülü analiz edebilirmiyiz. formülü anlayamadım.

İki sütunu baz alarak büyüklük sıra numarası veriyor.

teşekkür ederim korhan hocambu alternatif çözümüde kullanıcam.

Geri