• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Küçük Ve Büyük Renk Olarak Ayırma

Excel Vers. ve Dili
exel 2000
Arkadaşlar benim bir sorum olacak. Elimde iki adet fiyat listesi var. Bunları excell tablosuna girdim. Benim istediğim aşağıdaki gibi olacaktır.

5.00 TL 7.50 TL Mesela buradaki fiyat ta büyük olan otomatik olarak kırmızı olarak işaretlensin. Bu şekilde yapmak için ne yapmam gerekli yardımcı olurmusunuz rica etsem ?

Ek te göndermiş olduğum dosyada var. büyük olanların rengini kırmızı istiyorum. Gerçi kırmızı derken illa kırmızı olması şart değil her hangi belirgin bir renk'te olabilir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzla eklediğiniz dosya arasında bir ilişki kuramadım.

Renklendirme yapmışsınız ama sorunuzla uyuşmuyor.

iki tane fiyat var. yüksek fiyat olanların rengi kırmızı olarak yazılmasını istiyorum. bunu nasıl yapabilirim açıkçası.

Merhaba;
İki Fiyat C ve E sütun verisi ise Gri hücrelerdeki koşullu biçimlendirme yeterli olacaktır. (bu hücreleri yeteri kadar aşağı doğru çoğaltın)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Dosyayı yaparmısın

Rica etsem bunu yapabilirmisin. Ben beceremedim açıkçası... Birde nasıl yaptığını bana tarif edebilirmisin.

Ekli dosyalar

Teşekkür ediyorum yardımlarınız için. Bir şey daha sormak istiyorum iskontolu olarak ta renk değişimi nasıl yapabilirim ?

Lütfen Çok Acil Yardım Edermisiniz Rica Etsem...

Rica etsem ek'te gönderdiğim dosya yı düzenlermisiniz. Yukarıda gönderilen dosyalar olmamış durumda. Diğer fiyatları girdikçe biçimlendirme olmuyor.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Dosyanız ekte...
Ayrıca diğer alanada koşulu biçimlendirme uygulamak istiyorsanız biçim>koşullu biçimlendirme sekmesinden işlem yapabilirsiniz. (uygulanmış alanları kontrol ediniz)
Eğer verilerinizi başka yerden kopyala-yapıştır yöntemi ile taşıyorsanız oluşturulan biçimlendirmeyi kaybedersiniz. Verilerinizi taşırken kopyala>özel yapıştır>değerler şeklinde taşıyın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Offf yaa şimdi de dosya korumalı diyor :( Bi işi beceremedim kafayı yiyeceğim !

Dosyada herhangi bir kısıtlama yada koruma yok.
Sorun galiba sizin bilgisayarda...
Başka bir bilgisayar ile açmayı deneyin.

Sayın muygun öncelikle yardımlarınız için size çok teşekkür ediyorum. Size özel mesaj attım rica etsem onu okurmusunuz.

Muygun bey kolay gelsin günaydın. Ben size bir şey sormak istiyorum. Yukarıdaki yapılan çalışma sadece iki sütun için. Diyelimki 4 tane stunda da rakamlar var ve bunlarda en yüksek fiyatı bulması gerekli onun için diğer hücrelerde hangi formulü kullanmamız gereklidir ?

Muygun bey kolay gelsin günaydın. Ben size bir şey sormak istiyorum. Yukarıdaki yapılan çalışma sadece iki sütun için. Diyelimki 4 tane stunda da rakamlar var ve bunlarda en yüksek fiyatı bulması gerekli onun için diğer hücrelerde hangi formulü kullanmamız gereklidir ?

Merhaba;
Neden Örnek uygulama eklenmez ki!!!
Umarım örneği çalışmanıza taşırsınız.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Yardım Edermisniz

Mustafa Bey ilginize teşekkür ediyorum. Mesajınızı bazı sebeplerden dolayı daha yeni görüyorum. Örnek eklemediğim içinde özür dilerim haklısınız. Şu anda örnek uygulamayı ekliyorum. 10 satır var en yüksek olan fiyatın renginin değişmesini istiyorum rica etsem yardımcı olurmusunuz ?

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Abi çok teşekkür ediyorum. Gerçekten mükemmel olmuş. İstediğimden fazlasını buldum ! Emeklerinize Ellerinize sağlık...

Geri