• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Küçük Harflerin Büyük Harflere Çevrilmesi

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
DATA sayfasındaki B7:EI700 aralığındaki herhangibir hücreye küçük harfle yazılanları büyük harfe çeviren kod P sütununda çalışmıyor. Bu hususta yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Selam,

Dosyanız ektedir.
Revize yapılmıştır.
Sorun olursa yazarsınız...

Ekli dosyalar

Enteresan kontrol ettiğimde çalışıyor P sütununa küçük harfle yazdığınızda direk büyük harfe çeviriyor.
Sizde neden çalışmadı acaba...!

237449

237450

P sütununda hangi hücreye yazarsam işlemi gerçekleştirebiliyorum ben.
Sorun göremiyorum.

P sütununa herhangibir engel oranı girildiğinde biçimlendirmenin bozulduğu görülüyor.

Ekli dosyalar

• 22.png
    22.png
    33.3 KB · Görüntüleme: 6
P sütununa herhangibir engel oranı girildiğinde biçimlendirmenin bozulduğu görülüyor.
Merhaba,
Biçimlendirme her hücre için aynı olacaksa; aynı tür veriler girilmeli. Harf , rakam vb.
Sizin örnekte "Engelli"0% o zaman P sütununda her hücreye Engelli diye başlamanız gerekmez mi?

Tior'un yaptığı örnekte büyük harf olayı çalışmaktadır.

Önerim iki sütuna bölün, birinci sütun Engelli engelsiz vb girersiniz. ikinci sütuna oranını girersiniz.
İsterseniz bu iki sütunu birleştirip başka sütunda yine birleşik görebilirsiniz.

Saygılar...

Günaydın,
Hayır birde şöyle bir durum söz konusu konu başlığında "Küçük Harflerin Büyük Harflere Çevrilmesi" ve açıklamada da "DATA sayfasındaki B7:EI700 aralığındaki herhangibir hücreye küçük harfle yazılanları büyük harfe çeviren kod P sütununda çalışmıyor. Bu hususta yardımlarınızı rica ediyorum. "

Özetle koşullu biçimlendirme ile ilgili bir ifade geçmiyor ki direk "Çalışmadı" diye ifade ediyorsunuz. Açtığınız konu üzere sorun giderildi başka bir sorununuz varsa söyleyin yardımcı olalım.

Geri