• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

KTF Hazırlamak

Bu arada verdiğim kodlarda nokta sınırı excelin satır sınırına yakındır. Yani 80 de olur 1000 de olur, 100000 de 1 milyon da. Tabi nokta abartılı artınca makro nasıl çalışır, ne kadar sürede yapar bilmiyorum :)

Bu arada verdiğim kodlarda nokta sınırı excelin satır sınırına yakındır. Yani 80 de olur 1000 de olur, 100000 de 1 milyon da. Tabi nokta abartılı artınca makro nasıl çalışır, ne kadar sürede yapar bilmiyorum :)

Hocam notlarımı inceledim. Sizin göndermiş olduğunuz makro yu manuel hesap yaparak karşılaştırdım.. sonuç : göndermiş olduğunuz makro tam olarak doğru sonuç veriyor.. ki bu anlaşacağımız noktadır. :icelim: . Gelelim benim ilk gönderdiğim formülüme,, onda hatalar mevcut.. kopyala-yapıştır yaparken isim değiştirmeden kaynaklanan hatalar.. 5 - 6 noktadan oluşan bir hesaplamada doğru sonuç verdiği için gözden kaçmış... KTF sorusunu iyiki sormuşum ve siz de formülü çok iyi incelemişsiziniz.. buradaki hatayı tespit etmiş olduk.. çok teşekkür ediyorum tamamdır.. saygılar sunuyorum.

Eyvallah. Kolay gelsin.

İsterseniz hesaplamadan sonra E sütunundaki nokta değerlerini hesaplamadan sonra silme özelliği de eklenebilir:
Kod:
Sub alan1()
a = Cells(Rows.Count, 3).End(xlUp).Row
For i = 4 To a
If i = 4 Then
Cells(i, 5) = Cells(i, 3) * (Cells(i + 1, 4) - Cells(a, 4))
Else
If i = a Then
Cells(i, 5) = Cells(i, 3) * (Cells(4, 4) - Cells(a - 1, 4))
Else
Cells(i, 5) = Cells(i, 3) * (Cells(i + 1, 4) - Cells(i - 1, 4))
End If
End If
Next
toplam = WorksheetFunction.Sum(Range("e4:e" & a))
netalan = Abs(toplam / 2)
[e1] = netalan
Range("e4:e" & a).ClearContents
End Sub
İkisini de kullanabilmeniz için makro adını değiştirdiğime dikkat ediniz.

Geri