• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kriterli Rapor Alma

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Merhabalar,
Hazırlamış olduğum gider defteri için rapor sayfası oluşturmak istiyorum.
Sitede incelediğim örneklerden yararlanmaya çalıştım ancak başarılı olamadım.
Yapmak istediğimi resim üzerinde anlatayım.

Örnek Resim
raporz.jpg

* 1 ve 2 numaralı alanlar ile sayfadaki iki tarih arasındaki kayıtlar 5 numaralı liste alanında gösterilecek.

*3 ve 4 numaralı alanda aynı şekilde listeleme kriteri olarak kullanılacak.

* Kritere göre listelenen kayıtlar 6 numaralı alanda kaç adet kayıt olduğu, 7 numaralı alnda ise tutar yazılacak.

* 8 numaralı buton ile kritere göre listelen veriler temizlenecek.

*9 numaralı buton ile Rapor Al dediğimizde Excel deki Rapor sayfasına listenen kayıtlar aktarılacak.

Makro bilgim yeterli olmadığı için verilen örnekleri uyarlayamadım, Yardımcı olabilecek üstadlara şimdiden çok teşekkür ederim.

hazırlamış olduğum dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Dosyanız ekte inceleyin eksiklik varsa gideririz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Düzenleme için teşekkür ederim,

İzniniz olursa bir iki ekleme isteyeceğim.
* iki tarih arası listeleme yaptığımızda listbox ta kayıtlar listeleniyor. Temizle dediğimizde liste temizleniyor. Tarih aralıklarını veya diğer seçenekler de değişiklik yaptığımızda liste güncellenebilir mi?

* Gider Türü ve Harcama Yapılan Kişi/ Şirket alanlarında aynı girdileri tek olarak gösterebilir miyiz? Örnek Gider türünde 5 adet ev masrafı var. Burada ev masrafı bir defa yer alsın. Diğer seçenekte aynı.

*İki tarih aralığında listeleme yaptık. Ve Bu listelemede ev masfarı yok. Gider türü alanında ev masrafı görünmesin. Aynı şekilde Harcama Yapılan Kişi/ şirket alanında da yoksa görünmesin.

*Listeyi Temizle dediğimizde toplam kayıt ve tutar bölümü sıfırlanabilir mi?

İyi çalışmalar

Hocam kusura bakmayın tekrar rahatsız ediyorum.
Listelemelerde tarih seçmeden tür ve harcama kriterlerinde aynı olan girdiler tek gösteriliyor burası tamam.

Ancak ilk tarih ve son tarihi seçip listelediğimde Gider türünde aynı olan kayıtlar çoklu olarak gösteriliyor.

Denemek için gider sayfasındaki son iki veriyi kopyalayıp 50. kayıta kadar geldim.
İlk Tarih ve Son tarihi seçip gider türünü seçmek istediğimde gider türü alanındaki tüm kayıtlar ekleniyor ve liste uzun görünüyor. Aynı olan kayıtlar ilk başta olduğu gibi teke düşürülebilir mi?

1.Resim
Burada Tarih seçilmeden Tekrar eden kayıtlar tek gösteriliyor.

ilkl.jpg

Aşağıdaki resimlerde ise tarih aralığı seçildiğinde çoklu gösteriyor.

giderturu.jpg

harcamatur.jpg

Son düzenleme:
hocam merhaba sizden bir yardım talebim olacaktı.

Geri