• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kriterlerinize uygun değerleri taşıyan satırların silinmesi

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Ekteki gibi bir excel dosyasında bazı kriterleri sağlayan satırları silmek istiyorum, ancak orijinal dosyamın büyüklüğü yaklaşık 1.000 satır olduğu için manuel yapmak oldukça fazla vaktimi almakta, bunu sağlayabilecek bir makro kodu varsa çok yardımı dokunacaktır.

Silinmesi gerekli olan satırlar: Sarı ile belirttiğim (Şube Kodu;No;İşlem Vadesi;C/P;Dayanak Varlık;Miktar) alanlarındaki değerleri bire bir aynı olan, ancak "ALIM/SATIM" alanındaki değerleri farklı olan satırlar tamamen silinmelidir.

Örn: K sütununda;
"1" ile işaretlediğim satırlar sarı olan alanlardaki tüm bilgiler aynı olmasına rağmen "ALIM/SATIM" alanındaki değer de aynı olduğu için silinmemelidir.
"2" ile işaretlediğim satırlar hem sarı alanlardaki birgilerin bire bir aynı olması, buna karşın "ALIM/SATIM" alanındaki değerlerin farklı olması nedeniyle dosyadan silinmelidir.
"3" ile işaretlenmiş olan satırlarda ise sarı alanlarda birbirine eşit 4 satır bulunmaktadır, buna karşın bu satırlardan yalnızca bir tanesinin "ALIM/SATIM" alanının değeri diğerlerinden farklıdır, bu durumda "ALIM/SATIM" alanının değeri birbirinden farklı olan sadece iki satır silinmelidir.
"4" ile işaretli satırlarda ise aynı değerleri taşıyan ikişer satır bulunduğundan hepsi silinmeli.

Dosyamızda genel olarak yukarıda örnekte belitmiş olduğum kriterlerde değerler bulunabilmektedir, bu nedenle halihazırda manuel olarak yapmış olduğum bu sadeleştirmeyi otomatik olarak yapabilecek bir kod yazmaya çalışıyorum.

Ekli dosyalar

Geri