• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kriterlere uyan hücreye toplasın

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 - 2007
Arkadaşlar örnek dosyada sorunumu ifade etmeye çalıştım yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

arkadaşlar yaklaşık 24 saat geçti ancak henüz cevap veren olmamış. Uzman arkadaşların buraki problemden çok daha zorlarını çözdüğünü gördüm. Yardım ederseniz sevinirim.

Arkadaşlar en azından çözüm bulabilmek için bir fikir verseniz, çözmek için çaba sarfederim.

Yardım ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Teşekkürler.

TextBox10 = 0
TextBox10 = 1
TextBox10 >= 2 OR TextBox10 <=4
TextBox10 >= 5 OR TextBox10 <=9
TextBox10 >= 10 OR TextBox10 <=14
TextBox10 >= 15 OR TextBox10 <=19
TextBox10 >= 20 OR TextBox10 <=29
TextBox10 >= 30 OR TextBox10 <=64
TextBox10 >= 65

arkadaşlar bunu fonksiyona dönüştürebilir miyiz?

arkadaşlar sorun çözüldü. AL3 hücresine =EĞER(AL1<65;KAÇINCI(1;A6:AD6;0);30) yazmak sorunu halletti ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Kullanmak isteyen arkadaşlar için dosyanın son halini gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar dosyada küçük bir sorun vardı düzeltildi, dosya güncellendi.

Gayet güzel olmuş umarım hepatitb gibi bir hastalıga karşı mücadelede faydalı olur.Emeginize sağlık.

Sn. fedeal yardım ve destekleriniz için teşekkür ederim.

ricaederim teşekkür almak için yazmamıştım kayınpederimi 1 yıl önce bu hastalık sonucu sirozdan kaybeden biri olarak çalışma için teşekkür ihtiyacı duymuştum.tekrar teşekkürler,saygılar.

Rica ederim, babamı aynı rahatsızlıktan kaybettim.

Arkadaşlar aşı kaydı yaparken farkettim; aşıları girdiğinizde, son aşının dozunu Hepatit formuna aktarıyor. oysa girilen bütün dozları aktarması lazımdı. yardımcı olabilirseniz sevinirim. Anlaşılabilir olması açısından dosyayı ekte sunuyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kullanmak isteyen arkadaşlar için dosyanın son halini gönderiyorum.

müdahil olmak diye algılamanızı istemem de,bir eksikliği belirtmek isterim ki,o da şu;
temmuz ayında kayıtları yaptınız,ağustos ta da yapacaksınız,farz edelim temmuzda 10 kişi,ağustos da 8 kişi aşıladınız,kayıt formu aktarımları tamam,ama çalışma formlarında 2 ayın sayısal sonuçları üst üste yapılıyor,yanisi ağustos ayında da aktarım yapıldıktan sonra aşı yapılan 8 kişinin yaş gruplarına aşı dağılımının yapılması gerekiyor ki form çıktısı alınarak ağustos çalışması olarak saklansın ve SM'ne gönderilebilsin..kümülatif toplamlı olmaz kanımca...

selamlar...

Sn. Altay ben tamamen unutmuştum, aklımdaki ay bittikten sonra verilerin temmuz olarak ayrı bir dosyaya yedeklenip. temmuz ayındaki verilerin temizlenmesini hedefliyordum, onun için ekstra bir makro ekleyecektim. Hatırlattığınız için teşekkürler.

Arkadaşlar form üzerinde yeniden düzenleme yapılarak, ay sonunda verileri ayrı bir dosyaya aktararakyanlış sonuç vermemesi için eski verileri temizliyor. 13. mesajdan dosyayı indirebilirsiniz.

Arkadaşlar aşı kaydı yaparken farkettim; aşıları girdiğinizde, son aşının dozunu Hepatit formuna aktarıyor. oysa girilen bütün dozları aktarması lazımdı. yardımcı olabilirseniz sevinirim. Anlaşılabilir olması açısından dosyayı ekte sunuyorum.

formülünüzde hata var galiba açılmıyor

Sn. Altay ben tamamen unutmuştum, aklımdaki ay bittikten sonra verilerin temmuz olarak ayrı bir dosyaya yedeklenip. temmuz ayındaki verilerin temizlenmesini hedefliyordum, onun için ekstra bir makro ekleyecektim. Hatırlattığınız için teşekkürler.

neden ayrı bir dosyaya eklemeyi düşünüyorsunuz.Bu çalışma klasöründe yedeklemek ümkün değilmi.Yaş dağılımı formundaki verileri alt alta kaydetmek,bir arşiv formunda yedeklemek daha iyi sanırım.
Yoksa bir başka dosyada yedeklemek dosya karmaşasına yol açar.
görüşüme göre formu alt alta kopyalama veya bir başka şekilde o ay oluşan verileri bir sayfada tutup çağrı yaparak görebilmek.siz onu başka klasöre kaydederseniz,mükerrer aşı yapmanız mümkündür.yani kişi daha sonra 2.aşıya geldiğinde eğer elindeki aşı kartını getirmezse siz uygulamayı yaparsınız ama aşı kartına işlemediğinizden 6 ay sonra geldiğinde o kişiye 2. aşıyı yaparsınız yeniden...çünkü her ay yeni veri girip,hesaplatp,klasörünüzü bir başka dizinde sakladığınızdan...

Sn. Altay burada yedekleme yapıldığında sadece HepatitKayıt ve HepatitFormu sayfasının yedeğini alıyor. arşivdata sayfası kalıyor dolayısıyla kişiye geçmişte hangi doz aşılar yapıldı ise yine görebilme şansınız var. Tabi bir klasör içerisinde bunları toplamakta mümkün aramak yerine erişimin çabuk olması için; onun içinde klasör tanımını yapmak gerek ek olarak. Düzeledikten sonra paylaşıma suncağım. bir kaç eksik yön farkettim hepsini birlikte sunarım.

Selamlar kardeş,
bir kaç noktada çalışmanızın doğru olacağı kanaatindeyim,sevgili fedeal kardeşim bayağı bir uğraştı,yaptı.lakin bizim isteklerimiz ve tam olarak da ne istediğimizi programcılık diliyle iyi anlatamadığımızdan kafası karıştı tabiki.bizlerde haklı olarak neyin nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibiyiz fakat vba diline çevirmemiz zordu tabiki.
velhasıl kelam
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=71940&page=6
buradaki mesajda en son form var.
*yapılması gereken formu 12 sayfa olarak alt alta kopyalasak,acaba arşiv gibi oluşturulabilirmi.
*birde bu linkte olup da sizde olmayan br kısım var ki oda mesleği bölümü,kişiye meslek olarak Berber yazarız ama risk grubu olarak da Berberler,Kuaförler... vs bölümünde sayarız.Bu da halledilmiş data formunda.siz bir inceleyiniz.
kayıt formunda temmuz seçilince 13 kayıt çıkıyor lakin 10 tnaesi hesaplanıyor,o da 3.aşı olarak hesaplanıyor,yapabilirseniz ne mutlu...
ama aslolan muhakkak ki arşiv olması,veriler çoğaldıkça takip zor olabilir.
şöyle birşey olabilir mi ki.
arşiv data da zaten saklıyoruz,oradan çağrı yaptığımızda form kısmında da döküm yapılırsa o zaman formu arşiv için çoğaltmaya gerek kalmaz.
vallahi ben çok uğraştım,hala da uğraşıyorum öğrenmeye ama,artık yaş da kemale erince uzun zaman alacak..daha ben abcd.....nin a sındayım.
kolay gelsin

Geri