• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kriterlere göre veri aktarmak

Excel Vers. ve Dili
Excel2013
Selam,
Arkadaşlar ben birden fazla kritere göre verileri aktarmak istiyorum. Find komutu ile bazı işler denedim ama beceremedim. Sizlerden yardım beklemekteyim.
Sorumu açıklamaya çalışacağım.
A:K sütunu arasında binlerce veri vardır.
Ben C sütununda belirleyeceğim kriterlere göre verileri başka bir sayfaya aktarmak istiyorum.
C sütununda bulunan veriler örnek olarak şöyledir.
İstanbul 'da havalar 5 derece kadar düşecektir.
Bu gece Ankara 'da don beklenmektedir.
İzmir için Çarşamba günü şiddetli Lodos beklenmektedir.

...... bu şekilde A:K aralığında binlerce veri vardır. (C sütunu harici diğer sütunlarda doludur)

Benim kriterlerim İstanbul ve İzmir dır. (kriter değşebilir) C sütununda İstanbul ve Ankara geçen verileri A:K aralığına göre başka bir sayfaya aktaracaktır.

Bir başka sayfayada İstanbul ve Ankara içermeyen hücreleri aktarması lazımdır.

Yazacağınız kod için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Öncelikle foruma hoş geldiniz ..

Teorik olarak kod yazmak genelde tutmaz .

10 15 satırlık veri olan ve hücre konumları asıl dosyanızla birebir bir dosya hazırlayıp www.dosya.tc gibi bir servera zipleyerek yükledikten sonra verilen linki burada paylaşırsanız , yeni bir dosya yaratmak ve denemek zorunda kalmadan üzerinde çalışılacak bir ortam vermiş olursunuz .

Dosyayı ekliyorum.

Kriterlerimiz İstanbul ve İzmir'dir. C sütunu içinde yazan verilerde İstanbul yada İzmir geçiyorsa bunları sayfa2'ye aktarsın sarı dolgulu alanlar. İstanbul ve İzmir geçmiyorsa bunları sayfa3'e aktarsın.
Ben örnek olarak manuel yaptım. Kriterlerimiz bir tanede olabilir beş tanede olabilir. kriter oranları değişkendir.
not olarak diğer sütundaki verileri afaki yazdım. Bize esas lazım olan sütun C sütunudur.
http://s3.dosya.tc/server14/ako2bu/Kitap1.xlsx.html

Geri