• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kriterlere göre başka sayfaya listeleme

Merhaba,

Siz değil ben hata yapmışım. Daha önce önerdiğim kod ile bir dosya hazırlamıştım. Yanlışlıkla foruma o dosyayı ve dosyadaki kodları eklemişim.

#2 nolu mesajımdaki kodu güncelledim.
#18 bolu mesajımdaki dosyayıda güncelledim. Denermisiniz.

Sn. Korhan Ayhan,
Yaşanan üzücü bir olaydan dolayı ilgilenmedim, kusura bakmayın.
Kodlarınızı ve örnek dosyanızı inceledim. Gayet muntazam çalışıyor. İlginiz ve paha biçilemez emekleriniz için çok teşekkür ederim.

Bu şekilde tablonuzu kullanacağım. Asıl uygulamamın üzerinde de mantık testlerine devam edeceğim.

Yanlız arada #3 mesajımda da sorduğum üzere bu işlemin aynısını bir userform üzerinde ay ve firma seçeneklerini comboboxlar, listeleme seçeneğini de listwiew veya listbox ile yapmak mümkün müdür diye sormak istedim.

Selamlar,
Rica-1 :
PERSONEL_DATA sayfasında Q sütununa ayın ilk gününü bulmak için "=(H2+1)-GÜN(H2)" Fonksiyonunu kullandım.
Bu fonksiyonu hiç kullanmadan "H" sütununu "C" sütununa
S2.Cells(Satır, "C") = S1.Cells(X, "H")
satırı ile aktarırken
"=(H2+1)-GÜN(H2)"
fonksiyonu ile hesaplayarak aktarmasını sağlayabilirmiyiz.
"h" sütununda değişiklik yapmayacak, ancak aktarırken ayın ilk gününü bularak aktaracak.
(Ayın ilk günü ile aktarmaz ise SatKontrol işlevini yapmıyor)

##### ÇÖZÜLDÜ ######

Rica-2:
"APHB KİŞİ SAYILARI" Sayfasının ismini "İZMİR" olarak değiştirmeyi
Her firma alanı için ayrı bir tablo oluşturmayı düşünüyorum.
Bu durumda da

PERSONEL_DATA sayfasında Q sütunundaki
=YUVARLA((ORTALAMA(EĞER(('APHB KİŞİ SAYILARI'!$A$5:$A$83>=TARİH(YIL(TARİH(YIL(H2);AY(H2)-6;GÜN(H2)));AY(TARİH(YIL(H2);AY(H2)-6;GÜN(H2)));1))*('APHB KİŞİ SAYILARI'!$A$5:$A$83<TARİH(YIL(H2);AY(H2);1))*('APHB KİŞİ SAYILARI'!$L$5:$L$83>0);'APHB KİŞİ SAYILARI'!$L$5:$L$83)));0)
Fonkiyonun sayfa adlarını seçen 'APHB KİŞİ SAYILARI' kısmının "E" sütünundan alması gerekiyor

Kısacası Kişinin firması ne ise ortalamayı o sayfadan hesapla :)
##### ÇÖZÜLDÜ ######
DOLAYLI kullanılarak
=YUVARLA((ORTALAMA(EĞER(((DOLAYLI($E2&"!$A$5:$A$83"))>=TARİH(YIL(TARİH(YIL(H2);AY(H2)-6;GÜN(H2)));AY(TARİH(YIL(H2);AY(H2)-6;GÜN(H2)));1))*((DOLAYLI($E2&"!$A$5:$A$83"))<TARİH(YIL(H2);AY(H2);1))*((DOLAYLI($E2&"!$L$5:$L$83"))>0);(DOLAYLI($E2&"!$L$5:$L$83")))));0)

Teşekkürler

Son düzenleme:
Selamlar, herkese iyi geceler.
Sizlerden aldığım yardımlar ile programımın %90'ı bitmiş durumda.

#3 ve #22 numaralı mesajlarımda sormuş olduğum combobox, listview ve checkboxları forumda aratarak buldum ve uyguladım. Ekteki örnek dosya da açıklayarak gösterdim.

Yapılacak birkaç ufak nokta kaldı ki en önemlisi listview dan checkbox ile seçilen satırdaki "H" sütünuna göre "Teşvik Ayları" sayfasındaki ilgili alnların işaretlenmesi

işaretli olanlara "+"
olmayanlara "-" koyulması gerekli

Yardımlarınız ve emekleriniz için teşekkürler. Az kaldı :)

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodu denermisiniz. Kodun çalışmasın için "TEŞVİK AYLARI" isimli sayfada "A" sütununda "TC_NO" bilgileri olmalıdır.

Butona her tıkladığınızda önceki bilgiler silinmektedir. Eğer silinmesin derseniz kırmızı kod satırını siliniz.

Kod:
Private Sub aktar_Click()
    Dim S1 As Worksheet, X As Long, YIL As Integer
    Dim AY As Byte, BUL_YIL As Range, BUL_TCNO As Range

Set S1 = Sheets("TEŞVİK AYLARI")
[COLOR=red]    S1.Range("B3:CG65536").ClearContents[/COLOR]

For X = 1 To ListView1.ListItems.Count - 1
        YIL = Year(ListView1.ListItems(X).SubItems(7))
        AY = Month(ListView1.ListItems(X).SubItems(7))
        Set BUL_YIL = S1.Rows(1).Find(YIL, , , xlWhole)
        If Not BUL_YIL Is Nothing Then
            Set BUL_TCNO = S1.Columns(1).Find(ListView1.ListItems(X).SubItems(1), , , xlWhole)
            If Not BUL_TCNO Is Nothing Then
                If ListView1.ListItems.Item(X).Checked = True Then
                    S1.Cells(BUL_TCNO.Row, BUL_YIL.Column + AY - 1) = "+"
                Else
                    S1.Cells(BUL_TCNO.Row, BUL_YIL.Column + AY - 1) = "-"
                End If
            End If
        End If
    Next

Set S1 = Nothing
    Set BUL_YIL = Nothing
    Set BUL_TCNO = Nothing

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Sayın HAKANP ve Korhan Ayhan;

Merhabalar.

Başından beri konuya ilgi duyan bir kişi olarak; bu güzel çalışma dolayısıyla verilen emek ve hocama katkıları için teşekkür ederim.

25. iletideki kodu nereye yazacağımı tespit edemedim.

Dosyanın son halini eklemeniz mümkün mü?

Sevgi ve saygılar.

Merhaba,

Arkadaşımızın eklediği örnek dosyadaki "Listele" isimli formun kod bölümüne uygulayın.

Daha sonra formu açın ve form üzerindeki listeden seçimler yapın. Formun sağ üst köşesindeki uzun butona tıkladığınızda "TEŞVİK AYLARI" isimli sayfada gerekli işlemler yapılacaktır.

Kodun çalışması için üstteki mesajıma bir not eklemiştim. Onuda dikkate alın uygularken.

Merhaba,

Aşağıdaki kodu denermisiniz. Kodun çalışmasın için "TEŞVİK AYLARI" isimli sayfada "A" sütununda "TC_NO" bilgileri olmalıdır.

Butona her tıkladığınızda önceki bilgiler silinmektedir. Eğer silinmesin derseniz kırmızı kod satırını siliniz.

Kod:
Private Sub aktar_Click()
    Dim S1 As Worksheet, X As Long, YIL As Integer
    Dim AY As Byte, BUL_YIL As Range, BUL_TCNO As Range

Set S1 = Sheets("TEŞVİK AYLARI")
[COLOR=red]    S1.Range("B3:CG65536").ClearContents[/COLOR]

For X = 1 To ListView1.ListItems.Count - 1
        YIL = Year(ListView1.ListItems(X).SubItems(7))
        AY = Month(ListView1.ListItems(X).SubItems(7))
        Set BUL_YIL = S1.Rows(1).Find(YIL, , , xlWhole)
        If Not BUL_YIL Is Nothing Then
            Set BUL_TCNO = S1.Columns(1).Find(ListView1.ListItems(X).SubItems(1), , , xlWhole)
            If Not BUL_TCNO Is Nothing Then
                If ListView1.ListItems.Item(X).Checked = True Then
                    S1.Cells(BUL_TCNO.Row, BUL_YIL.Column + AY - 1) = "+"
                Else
                    S1.Cells(BUL_TCNO.Row, BUL_YIL.Column + AY - 1) = "-"
                End If
            End If
        End If
    Next

Set S1 = Nothing
    Set BUL_YIL = Nothing
    Set BUL_TCNO = Nothing

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Sn.Ayhan
Kodlarınızı aynen uyguladım SÜPER çalışıyor.
Notunuzu dikkate aldım. Eski bilgilerin silinmemesi gerekiyordu. Bu sebeple o satırı pasif hale getirdim.
Artık % 95 programım hazır iki sorunum var. Kendim çözerim gibi görünüyor.
Sonra birazda görsellik verdim mi tamam dır :)

Emekleriniz ve sabrınız çok teşekkür ederim.

Korhan Bey,
Bir koç konuda mantık kuramadım.
1- Burada önemli kriterlerden bir tanesi de kişinin kalan teşvik süresi. Hesaplama yapılan ay bazında kalan teşvik süresi 0 ise listeye gelmemesi gerekiyor.
Hatta işlem sonunda msgbox'a "işlem tamamlanmıştır"'ın yanına ...... TC kimlik numaralı kişilerin teşvik süresi bitmiştir. Yazılabilir.

Hesaplama mantığını şöyle kuruyorum.
"PERSONEL_DATA" sayfasının "M" sütununda toplam teşvik süresi var.
ÖZET_RAPOR hazırlanırken ,
Kalan teşvik süresi hesabı = Toplam teşvik süresi - ( Sorgu ayı - İşe giriş ayı )

2- Personel kayıt ekranında düzeltme işlemi yaptıktan sonra,
Combobox1'de eklenenler sürekli aynı başlıklar olarak tekrar ediyor.
3- Listele Userform'da HESAPLA tuşuna kaç kere bastıysak, aynı userformda çıkış düşmesine o kadar basmadan ana ekrana geçmiyor
4- Burası en önemlisi: Listele Userform'da Combobox'den seçilen Tahakkuk ayı
TABLO sayfasında C1 hücresine geldiği format ÖZET_RAPOR tarafından tanımlanamıyor

Bu sebeple denemeler için Listele Userformun commandButton5 kodunda
'Sheets("TABLO").Cells(1, 3).Value = tarih2
Satırını pasif hale getirmek zorunda kaldım. Tablo sayfasında C1 Hücresine veriyi şimdilik manuel girdim.

Dosyanın son halini ekledim.

Ama bir türlü bunları kurgulayamadım. Saatte geç oldu :(

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

1- Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Option Explicit

Sub ÖZET_RAPOR()
    Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, S3 As Worksheet, KTS
    Dim X As Long, Son_Tarih As Date, tarih1 As Date
    Dim giristarihi As Date, Satır As Long, i As Long, sayfasec As String

Sheets("TABLO").Select
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.Calculation = xlCalculationManual
    sayfasec = Sheets("TABLO").Cells(1, 6).Value
    If sayfasec = "" Then Exit Sub
    Set S1 = Sheets("PERSONEL_DATA")
    Set S2 = Sheets("TABLO")
    Set S3 = Sheets(sayfasec)
    S2.Range("A5:K" & Rows.Count).Clear
    S2.Range("C5:C" & Rows.Count).NumberFormat = "mmmm/yyyy"
    S2.Range("H5:H" & Rows.Count).NumberFormat = "mmmm/yyyy"
    S2.Range("D5:G" & Rows.Count).NumberFormat = "#,##0.00"
    S2.Range("C5:H" & Rows.Count).HorizontalAlignment = xlCenter
    S2.Cells.VerticalAlignment = xlCenter

Son_Tarih = DateSerial(Year(S2.Range("C1")), Month(S2.Range("C1")) + 1, 0)
    Satır = 5

For X = 2 To S1.Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row
      If S1.Cells(X, "N") > 0 Then
        If S1.Cells(X, "H") <= Son_Tarih Then
            If S1.Cells(X, "I") >= S2.Range("C1") Or S1.Cells(X, "I") = "" Then
                If S1.Cells(X, "E") = S2.Range("F1") Then

KTS = S1.Cells(X, "M") - (Month(S2.Range("C1")) - Month(S1.Cells(X, "H")))
                    If KTS <> 0 Then
                        tarih1 = Format(S1.Cells(X, "H"), "dd.mm.yyyy")
                        giristarihi = (tarih1 + 1) - Day(tarih1)
                        S2.Cells(Satır, "A") = Satır - 4
                        S2.Cells(Satır, "B") = S1.Cells(X, "A")
                        S2.Cells(Satır, "C") = giristarihi
                        S2.Cells(Satır, "E") = S1.Cells(X, "K")
                        S2.Cells(Satır, "F") = S1.Cells(X, "L")
                        S2.Cells(Satır, "G") = WorksheetFunction.VLookup(S2.Range("C1"), S3.Range("A:M"), 13, 0)
                        S2.Cells(Satır, "D").FormulaR1C1 = "=IF(ROUND((RC[3]-RC[2]),0)<=0,0,ROUND((RC[3]-RC[2]),0))"
                        S2.Cells(Satır, "H") = S2.Range("C1")
                        S2.Cells(Satır, "I").FormulaArray = "=SatKontrol(RC[-8],RC[-7],R5C2:R1000C2,RC[-6],R5C3:R1000C3,RC[-5],R5C4:R1000C4,RC[-4],R5C5:R1000C5)"
                        S2.Cells(Satır, "J") = S1.Cells(X, "B")
                        S2.Cells(Satır, "K") = S1.Cells(X, "N")
                        Satır = Satır + 1
                        If S2.Cells(Satır - 1, 9) = "FAYDALANIR" Then
                           S2.Cells(Satır - 1, 9).Interior.ColorIndex = 4
                        End If
                        If S2.Cells(Satır - 1, 9) = "FAYDALANAMAZ" Then
                           S2.Cells(Satır - 1, 9).Interior.ColorIndex = 3
                        End If
                    End If
                End If
            End If
        End If
      End If
    Next

If S2.Range("A5") <> "" Then
        On Error Resume Next
        With S2.Range("A4:k" & S2.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row)
            .Borders(xlDiagonalDown).LineStyle = xlNone
            .Borders(xlDiagonalUp).LineStyle = xlNone
            .Borders(xlEdgeLeft).LineStyle = xlContinuous
            .Borders(xlEdgeTop).LineStyle = xlContinuous
            .Borders(xlEdgeBottom).LineStyle = xlContinuous
            .Borders(xlEdgeRight).LineStyle = xlContinuous
            .Borders(xlInsideVertical).LineStyle = xlContinuous
            .Borders(xlInsideHorizontal).LineStyle = xlContinuous
        End With
        On Error GoTo 0
    End If

Set S1 = Nothing
    Set S2 = Nothing
    Set S3 = Nothing

Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
    Application.ScreenUpdating = True
    Range("A1").Select

Listele.Show
End Sub

2- Bu sorunun sebebi düzeltme işleminden sonra Userform_Initailize kodunu çağırırmanız. Form bu komutla tekrar ekrana çağırılmaktadır. Doğal olarak bu prosedürdeki kodlarda yeniden çalışmaktadır. Bu prosedürün içinde combolara veri yükleyen döngüleriniz var. Bunların başına aşağıdaki satırları ekleyin.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.Clear
ComboBox2.Clear
ComboBox3.Clear
.....
Diğer kodlarınızı bundan sonraki bölüme yazın...

3- HESAPLA butonuna ait kodun "End Sub" satırından önceki "Call ÖZET_RAPOR" komutunu silin.

4- Bahsettiğiniz kodu aşağıdaki şekilde düzeltin.

Kod:
Sheets("TABLO").Cells(1, 3).Value = CDate(tarih2)

Sayın HakanP;

Günaydın.

Çalışmanız benim çok ilgimi çekti. Sizin ve sayın Korhan Ayhan üstadımızın katkıları ile de dosya gittikçe gelişmektedir.

Rica etsem, dosyanın son halini ekleyebilir misiniz?

Emek ve katkılar için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

selamlar bir soru sormak istiyorum bir hücrede belirtilen kriteri dışarıda tutarak o hücre kriterinin dışındaki satırları görüntülemek için nasıl bir kod çalışması olması gerekir. veya bu mümkünmüdür.

Merhaba,

Sorunuzun bu başlıkla bağlantısını kuramadım. Lütfen ayrı bir başlık açarak ve örnek dosya eklyerek sorunuzu sorunuz.

Merhaba,

1- Aşağıdaki kodu deneyin

Kodu denedim, Hesabı garantiye almak için
"Kalan teşvik süresi hesabı = Toplam teşvik süresi - ( Sorgu ayı - İşe giriş ayı )" hesabı için
Personel_Data sayfasındaki N sütununa
Kod:
=EĞER(M2-(EĞER(EHATALIYSA(EĞER(EĞER(((TABLO!$C$1+1)-GÜN(TABLO!$C$1))>=((H2+1)-GÜN(H2));(ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"y")*12+ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"ym")+1);0)>0;EĞER(((TABLO!$C$1+1)-GÜN(TABLO!$C$1))>=((H2+1)-GÜN(H2));(ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"y")*12+ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"ym")+1);0);0));"0";EĞER(EĞER(((TABLO!$C$1+1)-GÜN(TABLO!$C$1))>=((H2+1)-GÜN(H2));(ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"y")*12+ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"ym")+1);0)>0;EĞER(((TABLO!$C$1+1)-GÜN(TABLO!$C$1))>=((H2+1)-GÜN(H2));(ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"y")*12+ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"ym")+1);0);0)))<0;0;M2-(EĞER(EHATALIYSA(EĞER(EĞER(((TABLO!$C$1+1)-GÜN(TABLO!$C$1))>=((H2+1)-GÜN(H2));(ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"y")*12+ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"ym")+1);0)>0;EĞER(((TABLO!$C$1+1)-GÜN(TABLO!$C$1))>=((H2+1)-GÜN(H2));(ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"y")*12+ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"ym")+1);0);0));"0";EĞER(EĞER(((TABLO!$C$1+1)-GÜN(TABLO!$C$1))>=((H2+1)-GÜN(H2));(ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"y")*12+ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"ym")+1);0)>0;EĞER(((TABLO!$C$1+1)-GÜN(TABLO!$C$1))>=((H2+1)-GÜN(H2));(ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"y")*12+ETARİHLİ(H2;TABLO!$C$1;"ym")+1);0);0))))
Kodunu uygulayarak hesabı yaptım

2- Bu sorunun sebebi düzeltme işleminden sonra Userform_Initailize kodunu çağırırmanız. Form bu komutla tekrar ekrana çağırılmaktadır. Doğal olarak bu prosedürdeki kodlarda yeniden çalışmaktadır. Bu prosedürün içinde combolara veri yükleyen döngüleriniz var. Bunların başına aşağıdaki satırları ekleyin.
Burada Combobox1="" yapıldığında hata veriyor diğer comboboxlarda sorun yok

3- HESAPLA butonuna ait kodun "End Sub" satırından önceki "Call ÖZET_RAPOR" komutunu silin.

Tamam bu şekilde düzeldi

4- Bahsettiğiniz kodu aşağıdaki şekilde düzeltin.

Kod:
Sheets("TABLO").Cells(1, 3).Value = CDate(tarih2)

Buda tamamdır.

Ayrıca yeni kayıt eklediğimizde,
PERSONEL_DATA bölümünde yeni kayıt için L ile Q satırı arasındaki formülleri eklemiyordu bu sebeple, Kayıt ve düzeltme butonlarının kodlarının sonuna
Kod:
 Sheets("TEŞVİK AYLARI").Cells(sat + 1, 3).Value = TextBox3.Text
sat = sat - 1
Cells(sat, "L").Select
Range("L" & satir & ":L" & sat + 1).FillDown
Cells(sat, "M").Select
Range("M" & satir & ":L" & sat + 1).FillDown
Cells(sat, "N").Select
Range("N" & satir & ":L" & sat + 1).FillDown
Cells(sat, "O").Select
Range("O" & satir & ":L" & sat + 1).FillDown
Cells(sat, "P").Select
Range("P" & satir & ":L" & sat + 1).FillDown
Cells(sat, "Q").Select
Range("Q" & satir & ":L" & sat + 1).FillDown
UserForm_Initialize
UserForm1.Show
Kodunu ekledim. Böylece bir üst satırdaki formülü aynen aşağıya almış oldum. Başka türlü bir mantık kuramadım. Biraz düz mantık oldu ama :)

Son düzenleme:
Sayın HakanP;

Günaydın.

Çalışmanız benim çok ilgimi çekti. Sizin ve sayın Korhan Ayhan üstadımızın katkıları ile de dosya gittikçe gelişmektedir.

Rica etsem, dosyanın son halini ekleyebilir misiniz?

Emek ve katkılar için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Korhan Bey'in hakkını ödeyemem gerçekten

Dosyanın son hali #36. Mesajda

Dosyanın kullanımına gelince

1- İlk personel test adı altında açılmıştır. Sizde kayıt yapacağınız ilk personeli, Bu kayıt üzerinde düzeltme yaparak açınız.
2- 5 adet boş firma kodlu dosya açılmıştır.
Fazla gelenleri silebilirsiniz. Ancak sildiğiniz sayfaların isimlerini Tanımlamalar sayfasının B sütunundan da silmeniz gerekecektir.

Firma ya isim verme durumu da aynı. Eğer Firma1 sayfasının ismini "ALTIN A.Ş." olarak değiştirirseniz. Tanımlamalar sayfasının B sütunundan da değiştirmeniz gerekecektir.

Yeni Firma gerekirse olan bir bir firmanın sayfasını kopyalayıp ekleyebilrisiniz.Ancak eklediğiniz sayfaların isimlerini Tanımlamalar sayfasının B sütununa da eklemeniz gerekecektir.
3- Öncelikle hesaplama yapacağınız Firmanın sayfasına APHB Sayılarını giriniz. Ama Önce "M" sütununa çırak-stajer gibi ssk primine tabi olmayanlar hariç bordronuzudaki çalışan sayısını yazınız. Siz değerleri girdikçe 5510 sütunu kendiliğinden oluşacaktır.

Başka Sorularınız olursa yanıtlayacağım.

Bir tek şu düzeltme sonrası Combobox'un gereksiz dolması kadlı başka da birşey yok

Son düzenleme:
Sn. Korhan Bey,

Userform'un initlaize bölümüne

Combobox1.cleaer
yapıldığında
bu satırda hata veriyor
aranan1 = UCase(Replace(Replace(LCase(Mid(Sheets("PERSONEL_DATA").Cells(i, sat).Value, 1, j)), "ı", "I"), "i", "İ"))

Son Bug ve düzeltmeler

1- Düzeltme işleminde bir üst satırdan formül kopyalaması gerekmiyordu. Düzeltme kodunun sonuna eklenen ilgili kodlar kaldırıldı
2- Kayıt ve Düzeltme kodlarında TEŞVİK_AYLARI sayfasında B ve C sütunlarına fazladan veri giriyordu. İlgili kodlar kaldırıldı.

Gelişmeye açık alanlar.
1- İlgili aya göre daha önceden İŞARETLENEREK TEŞVİK_AYLARI sayfasına aktarılarılanlar için bir rapor sayfası oluşturulacak.
2- Yeni Firma açma/silme/Ünvan değiştirmeler için ayrı bir sayfa oluşturulacak.
3- Versiyon farklılıklarında eski versiyondaki bilgilerin aktarılmasını sağlanacak

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Düzeltme için yardımcı olmak istiyorum. Fakat eklediğiniz dosyalar sürekli bende hata veriyor. Referanslarda "MISSING" olan bölümleri pasif yapıp deniyorum yine hatalar veriyor. Bu sebeple sağlıklı kontol yapamıyorum.

Çalışmanızı siz kendinizce düzenlemişsiniz. Aslında kodlar daha sade ve işlevsel hale gelebilir. Fakat bu çalışmaya yeniden başlamak demek. Buna da benim vaktim yok maalesef.

Birde size tavsiyem ilk önce sağlıklı çalışan programlar tasarlayın daha sonra görsellik katın. Böylece kodları kontrol etmeniz daha kolay olacaktır. Ayrıca kodları yazarken girintili yazarsanız çözümlemesi kolay olur. Ben sizin dosyanızı açınca inanın hemen kapatmak istiyorum. Çünkü bir düzen yok. Böyle oluncada uzak durmak hissi uyanıyor. Bunları hevesinizi kırmak için yazmıyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda bu kurallara dikkat ederseniz kendiniz için ve yardım almak istediğinizde bizler için kolaylık olacaktır.

Merhaba,

Düzeltme için yardımcı olmak istiyorum. Fakat eklediğiniz dosyalar sürekli bende hata veriyor. Referanslarda "MISSING" olan bölümleri pasif yapıp deniyorum yine hatalar veriyor. Bu sebeple sağlıklı kontol yapamıyorum.

Çalışmanızı siz kendinizce düzenlemişsiniz. Aslında kodlar daha sade ve işlevsel hale gelebilir. Fakat bu çalışmaya yeniden başlamak demek. Buna da benim vaktim yok maalesef.

Birde size tavsiyem ilk önce sağlıklı çalışan programlar tasarlayın daha sonra görsellik katın. Böylece kodları kontrol etmeniz daha kolay olacaktır. Ayrıca kodları yazarken girintili yazarsanız çözümlemesi kolay olur. Ben sizin dosyanızı açınca inanın hemen kapatmak istiyorum. Çünkü bir düzen yok. Böyle oluncada uzak durmak hissi uyanıyor. Bunları hevesinizi kırmak için yazmıyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda bu kurallara dikkat ederseniz kendiniz için ve yardım almak istediğinizde bizler için kolaylık olacaktır.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bunları söylemeniz bizler için gayet faydalı ve yol gösterici. Hevesimiz kırılmanın tersine bir kırbaç darbesi gibi bir ivme kazadırmakta
İyi çalışmalar

Geri