• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kritere uymayanların toplamını alma

Hocam ben bu gibi ince şeyleri nasıl öğrenebilirim?. Sabahtan beri bir o tarafa bir bu tarafa. Çok teşekkür ederim

Önce yazılan formüllerin mantığını kavramaya çalışın ve bir çok deneme yapın sonrası zamanla kendiliğinden gelecektir..

.

mantığı yavaş yavaş kavramaya başlıyorum da bu syntax biraz karışık geliyor. Neyse tekrar sağolun sizlerden çok şey öğreniyoruz

Merhabalar,
Yine sizlere işim düştü.
=COUNT(Yurtdışı!D2:D65000="İNTERNET") bu formülle belirtilen aralıkta içinde İNTERNET geçenlerin sayısını bulmaya çalışıyorum bana 1 döndürüyor? Nedir hatam?

Kod:
=Countif(Yurtdışı!D2:D65000;"İNTERNET")

Bu şekilde deneyiniz..

#45 nolu mesajdaki formülü denedikten sonra 0 değerini aldıysanız veri aralığında "internet" adında veri yoktur.

.

Selamlar,

Formülün hata vermesinin nedeni,

D Sutunundaki verilerde boşluk olmasıdır.

CTRL+H Basıp Aranan yere bir boşluk atıp yeni değere bir şey yapmadan tümünü değiştir diyin formül çalışacaktır.

Kod:
=EĞERSAY(D1:D15;"İNTERNET")
Sizin formülünüz bu eğer boşlukları kaldırmadan toplam almak istiyorsanız bunu tavsiye etmem ama elinizin altında bulunsun formül,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ESAYIYSA(MBUL("İNTERNET";D1:D500))*(D1:D500<>"")))

Not:Topla.Çarpım veri ağı genişledikçe dosyanızı kasar,

Örnek Dosya Ekte...

Ekli dosyalar

=SUMPRODUCT(ISNUMBER(MATCH(Yurtdışı!P2:P7231;{958}0))+0)")
958 harici rakamların sayısını göstermez mi hocam?
Verilen aralıkta 958 den farklı bir değerle match ederse ve bu değer sayı ise diğerlerini say gibi bir mantık yürüttüm. Doğru mudur? Dershane gibi oldu ama kusura bakmayın.

Sub Say1()
Sheets("Rapor").[J3] = Evaluate("=SUMPRODUCT(ISERROR(MATCH(Yurtdışı!P2:P7231,{958},0))+0)")
End Sub
Hatırlarsanız bu kod çalışıyor ama formülle ihtiyacım olursa diye uğraşıyorum.

Boş hücreler sayılacaksa;

Kod:
=EĞERSAY(Yurtdışı!P2:P7231;"<>958")
Boş hücreler sayılmayacaksa;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Yurtdışı!P2:P7231<>958)*(Yurtdışı!P2:P7231<>""))

.

bir kez daha teşekkürler
Sayenizde çok şey öğreniyorum.

sayın üstadım
Yukarıda verdiğiniz örneğe istinaden
=SUMPRODUCT((Bahreyn!B2:B49<>601)*(Bahreyn!B2:B49<>749)*(Bahreyn!B2:B49)<>894)
yani bu üçü hariç demek istedim 0 döndü
=SUMPRODUCT((Bahreyn!B2:B49;"<>601")*(Bahreyn!B2:B49;"<>749")*(Bahreyn!B2:B49);"<>894")) şeklinde denedim yine beceremedim. Yine yardıma ihtiyacım var

Bu sorunun cevabını #5 nolu mesajda vermiştim. Daha önce not olarak, konuları ezberlemeyin derken bunu kastedmiştim.

Yapıyoruz ama ne yapıyoruz yaptıklarımızdan bi haber yapıyoruz. Kod ile uğraşayım derken formülleri unuttuk . Neyse hocam teşekkürler uyarı ve yardımın için

Bu son sorumdur. aşağıdaki formüller çalışıyor problem yok.
=SUMPRODUCT((Bahreyn!B2:B49={601\749\894})+0)
=SUMPRODUCT((Bahreyn!B2:B49={601\749\894})*(Bahreyn!BA2:BA49))

Formül ve kod aynı mantıkla çalışıyor dan giderek kod kısmına:
Sheets("Rapor").[J25] = Evaluate("=SUMPRODUCT((bahreyn!B2:B49={601\749\894},0)+0)")
Sheets("Rapor").[K25] = Evaluate("=SUMPRODUCT(ISERROR(MATCH(bahreyn!B2:B49={601,749,894})*(bahreyn!BA2:BA49))")

yazıyorum. #VALUE! hatası alıyor. ??

Geri