• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kritere uymayanların toplamını alma

Haklısınız. 2.ci sorumda sayı değil de text yani TR olanları nasıl ararız demek istemiştim. Onu da herhalde verdiğiniz örnekle yapabilirm.Teşekkürler

Yani numeric değer yerine text bir alanı nasıl arayacağımı öğrenmek istemiştim. Yani kolondaki TR haricindeki diğer text alanların toplamı ve sayısı. Açıkçası bu kolonda ülke kodları var. TR (Türkiye gibi). Ben bunun haricindekileri sayma ve toplam aldırmak istiyorum

Verdiğiniz örnekelri inceleyip farklı şeyler denedim ama syntax hatası ya da 0 getiriyor. Yardım rica edebilir miyim sayın üstatlar

Topla;

Kod:
Sub Topla()

Sheets("Rapor").[E1] = Evaluate("=SUMPRODUCT((Mahsup!C2:C17<>""TR"")*(Mahsup!D2:D17))")

End Sub

Say;

Kod:
Sub Say()

Sheets("Rapor").[E1] = Evaluate("=SUMPRODUCT((Mahsup!C2:C17<>""TR"")+0)")

End Sub

.

Allah razı olsun. Bir tek çift tırnak denememiştim :). Tekrar çok teşekkürler.

Sheets("Rapor").[F4] = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Yurtdışı").[B:B], 601)
çalışıyor ama
Sheets("Rapor").[F4] = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Yurtdışı").[B:B], 601, 749,894)
yazınca hata veriyor. Değerleri parantez, köşeli parantez içine de aldım ama olmadı. :(

Çoklu sayma işlemi için topla.çarpımı kullanarak deneyiniz.

Bu işlemleri neden formülle değilde kod ile yapıyorsunuz.

.

Formülle deniyorum ama hata alıyorum.
=SUMIF(Yurtdışı!B:B;"601";Yurtdışı!BA:BA) örneğinde problem yok ama 601 in toplamını
=COUNTIF(Yurtdışı!B:B;"601") ile sayısını buluyorum ama 601 in yanına 749 ve 894 gibi iki değer eklediğimde hata alıyorum

Selamlar,

Sayın,Ömer bey'in konuyla ilgili açıklama yapmış 27# Mesajında,

Çoklu sayma işlemi için topla.çarpımı kullanarak deneyiniz.

Etopla ve Eğersay bildiğim kadarıyla tek ölçüt var,

ben tek kolon üzerinde 3 farklı hücrenin toplamını yapmaya çalışıyorum.

Dediğinizle yapamadım:( Böyle bir formül yazdım ama kullanımı uygun mudur bilmiyorum
=COUNTIF(Yurtdışı!B:B;601)+COUNTIF(Yurtdışı!B:B;749)+COUNTIF(Yurtdışı!B:B;894)

=SUMPRODUCT((Yurtdışı!$B$2:$B$6907=601)*(Yurtdışı!$B$2:$B$6907=749)*(Yurtdışı!$B$2:$B$6907=894))
=SUMPRODUCT((Yurtdışı!$B$2:$B$6907=601)*(Yurtdışı!$B$2:$B$6907=749)*(Yurtdışı!$B$2:$B$6907=894)*(Yurtdışı!BA:BA))

Üstteki ile sayma aşağıadaki ile toplama yaptıramıyorum. Neden acaba?

Kod:
=SUMPRODUCT((Yurtdışı!$B$2:$B$6907={601;749;89})+0)
Bu şekilde deneyiniz..

.

Hata aldığınız dosyayı eklermisiniz..

.

Özür dilerim sizi yoruyorum. Exceli yeni yeni öğrenmeye başlıyorum. Dolayısıyla saçmalayıp duruyorum.Ekteki dokümanda BB kolonunda 601,749,894 lerin kaç tane olduğunu ve FF kolonlarına göre de bu üçünün toplamlarını almak istiyorum. Sheet2 de A kolonunda hata yer alıyor.

Ekli dosyalar

2003 ve öncesi sürüm kullanıyorsanız dizi içerikli formüllerde tam sütun yada tam satırı seçerseniz hata alırsınız.

B:B, 1:1..gibi.

Bunun yerine;

B1:B65535 yada B2:B65536 seçilebilir.

Say için;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Yurtdışı!B2:B65500={601;749;894})+0)
Topla için;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Yurtdışı!B2:B65500={601;749;894})*(Yurtdışı!F2:F65500))

Yalnız alanları bu kadar büyük seçerseniz formülün hızı yavaşlar. Bu yüzden ya tahmini olacak satır kadar seçin yada dinamik alan kullanın.

Dersane bölümünde bu konular mevcuttur.

.

her ikisi içinde #N/A alıyorum. Kolonları da format cells den değerlerini number yaptım ama uyuşmayan birşeyler var herhalde

Sistemdeki ayıraç probleminden kaynaklanıyor olabilir.

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Geri