• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kritere Göre Ardışık Satırlardaki Veri Sayısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bzace
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Merhabalar,
Resimde görüldüğü gibi iki adet kriterimize göre veri aralığında kaç adet veri olduğunu bulmak istiyoruz.
Soru içerisinde iki şartımız daha var.
  • Aynı satır da iki kriterimiz de olması gerekmektedir.
  • Satırlar arasında boşluk olmayacak (kriterler mutlaka olması lazım) bunlarda turuncu ve mavi renklerle belirtilmiştir.
  • Turuncu renkler alt yada üst satırında KRİTER olmadığından sayıma dahil değildir.
  • Mavi renkler ardışık şekilde sıralandığından istediğimiz sonuçtur.
İstenilen sonuç 3
edit

Son düzenleme:
Ben eklediğiniz resmi göremiyorum. Dosya eklerseniz daha sağlıklı olacaktır.

Korhan bey,

Ufak resim simgesine sağ tuş URL kopyada yada Resmi Farklı Kaydet seçiminden görebilirsiniz.

Aşağıdaki linkte benzer bir soru sorulmuş. Kullanılan formüle satır kontrolüde eklenerek sizin istediğiniz sonuç elde edilebilir düşüncesindeyim.

Kritere göre satır sayısı bulma

Korhan bey,
Bir kaç denemeler yaptım ama başarılı olmadım,İftardan sonra vakit bulursam biraz daha uğraşırım.

DÇARP fonksiyonu zaten bize istediğimizi verecek ama, DÇARP ve DEVRİK_DÖNÜŞÜM'ü bir türlü adapte edemedim.
Satır Fonksiyonu yerine >1 şartını denemeye çalıştım olmadı.

Yardımcı sütun kullanarak bir çözüm hazırladım. Çözüme ulaşamazsanız kullanabilirsiniz.

ÖRNEK.xlsx - 10 KB

Ekli dosyalar

Teşekkürler Korhan bey,
Arkadaşın yardımlarıyla birşeyler yaptık.
Kod:
=BAĞ_DEĞ_SAY(1/(DÇARP(SÜTUN(B1:E10);--DEVRİK_DÖNÜŞÜM(B1:E10=G1))/
  DÇARP(SÜTUN(B1:E10);--DEVRİK_DÖNÜŞÜM(B1:E10=H1))>1))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHİFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Not:Hücre aralıkları ve kriter adresleri Korhan bey'in gönderdiği dosyaya göre referans alınmıştır.

Elinize sağlık... Güzel ve mantıklı bir çözüm...

Not: Arkadaşınız kim merak ettim doğrusu... :)

Korhan bey, Arkadaşım Annem beni sokağa saldığından bu yana tanıdığım çocukluk Arkadaşımdır.

Alternatif;
Kod:
=BAĞ_DEĞ_SAY(NSAT(DÇARP(--(B1:E10=G1);DEVRİK_DÖNÜŞÜM(SÜTUN(B1:E1)))/
  DÇARP(--(B1:E10=H1);DEVRİK_DÖNÜŞÜM(SÜTUN(B1:E1))))^0)
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHİFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Merhaba,

Konuyu anlamaya çalışıyorum. Verdiğiniz formüller doğru sonuç üretiyor mu?
Resimdeki kırmızı bölgelere bakarsak sonucun 6 olması gerekmez mi? Gözden kaçırdığım bir yer var mı?

formul_resim.jpg

.

Ömer bey,
Gözden kaçan güzel bir noktaya parmak basmışsınız. Benim veri aralığım da istediğim sonucu önerdiğim formüller ile alabiliyorum.
Bunun sebebi de veri aralığının belli kalıpta olmasıdır. (iş yerindeki bilgisayarda bakarım)

Gönderdiğiniz resme göre 42 sayısının solundaki 1 sayılarını sağ tarafa yazdığımda
Korhan bey'in formülü 6 diğer formüller 7 :)

Geri