• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kriterdeki değere ulaşınca renklensin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tamer060
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
Merhabalar aşağıdaki ek'te K,L,M sütunlarında ürünlere ait 1 palete sığacak toplam koli miktarları var bunlar birer kriter. Benim istediğim A,B,C sütunlarındaki gibi. Ürün kodu 1 'den ayrı ayrı sipariş var ürün 1'in toplamı 24 olduğunda yani 1 palet içindeki toplam koli miktarına ulaştığında otomatik renk atsın. Ve diğerleri içinde koli toplamı kriter rakamına(palet içindeki koli miktarına) ulaştığında otomatik renk versin.Konu ile alakalı fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla...

BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR..

Ekli dosyalar

koşullu biçimlendirme ile işlemi yapabilirsiniz :)

Sayın ens koşullu biçimlendirme ile yapılacağını sanmıyorum çünkü dikkat ettiyseniz ürün kodu 3 tane değil daha fazla hem renk sabit olmuyacak ek'teki dosyayı incelerseniz demek istediğimi daha iyi anlıyabilirsiniz. Bunu kod ile yapmak lazım ama nasıl? Hocalarımızın yardımını bekliyorum.

Fırsatım olduğunda bakacağım

sayfa1 ait macro yazılması gerek anladığım kadarıyla

Son düzenleme:
Sayın Dr.CI bende yapmaya çalışıyorum ama takılıyorum ilgilenirseniz memnun olurum. Güzel bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Saygılarımla

Merhaba,

Ürün toplamı belirtilen aralığa denk gelmezse ne olacak? belirtilen aralığı geçme durumu var mı? Sorunuzla ilgili detaylı açıklamaya yapmaya çalışın.

.

Sayın Ömer Hocam Ürün Miktarı Belirtilen aralığa denk gelmezsede yani az olursa kısa ürün için 24 olması gerekirken 10 olursa renk alsın. Diyelimki kriter değerini aştı kısa ürün için 30 yada uzun ürün için 24'ü o zaman farklı bir renk verecek yani kullanıcı renklere baktığında kaç palet olduğunu farklı renklerden görebilecek.
Uzun ürün 1 palete sığan koli miktarı : 24 koli - Miktarı Aşarsa Farklı Renk.
Kısa Ürün 1 palete sığan koli miktarı : 30 koli - Miktarı Aşarsa Farklı Renk.
Diyenlim 90 koli kısa üründen var o zaman 3 palet eder. eğer miktar 30,30,30 ise 3 farklı renk alması gerekir.
Saygılarımla hocam.

Her durumda ve şarta göre farklı renk. Çok detayı varmış. Yapabileceğimi sanmıyorum. Müsait bir zamanda uğraşıp yapabilirsem foruma eklerim.

Peki ürün kodlarında sıçrama olduğu zaman bir önceki veriyide göz önünde bulunduracak mı?

İyi çalışmalar..

Sayın hocam ürün kodunda kısa ve uzun ürün ayrımı olacak sadece 24 ve 30 kolilik bir önceki veriyi göz önünde sadece renk verirken bulundurması yeterli. Saygılarımla

Geri