• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kredi kartı taksitlendirme

Excel Vers. ve Dili
2007
İşlem tarihi hesap kesim tarihinden önce olursa sorun olmuyor; fakat işlem tarihi hesap kesim tarihinden sonra olursa taksit sayısından 1eksik olarak hücrelere bölüyor. yani taksit sayısı örneğin 5 ise, 4 aya bölünüyor. birtürlü çözemedim. sorunu.
sayın hocalarım lütfen yardımcı olurmusunuz....
dosya ekte...

Ekli dosyalar

Merhaba,

E5 hücresine yazarak yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=EĞER(TOPLA($D5:D5)-$D5>=$C5;"";EĞER(AY(E$4)>=AY($A5);$C5/$D5;""))
.

Sayın hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. ancak; ayların altında yazan tarihler hesap kesim tarihleri. şöyleki: ocak ayı hesap kesim tarihi 14.01.2012. işlem tarihi bu tarihten önce ise yani 10.01.2012 ise taksitlendirme ocak ayından itibaren başlamalı. işlem tarihi hesap kesim tarihinden sonra ise mesela 20.01.2012 ise, ocak ayı atlanıp, taksitlendirme şubat ayından itibaren başlamalı. formülünüzü yazıp denedim fakat bu istediğim işlemi gerçekleştiremedim.
İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
yardımlarınızı bekliyorum...

Formülü aşağıdaki gibi değiştirip kopyalayın.

Kod:
=EĞER(TOPLA($D5:D5)-$D5>=$C5;"";EĞER(E$4>=$A5;$C5/$D5;""))
.

ömer hocam çok teşekkür ederim tekrar ilginiz ve yardımınız için.
inanın çok işime yaradı.
belki yararlanmak isteyen olur.

Ekli dosyalar

taksit ertelemeleri hk

Merhaba,
Taksit kolonunun yanında birde taksit erteleme olsaydı.Örneğin;3 ay erteleme olsaydı.Yani üç ay sonra 4 takside bölseydi.formülü o zaman nasıl değiştirebiliriz.

Soruyu daha da zorlaştıralım beyin jimnastiği açısından. İşlemleri yılın ilk ayı için (Ocak) yapmışsınız. Fakat yılın son aylarında (örneğin Kasım) yapılan bir harcamanın 10 taksit olduğunu düşünelim. Bu durumda kalan en az 8 taksit bir sonraki yıla sarkacak. Örnekteki dosyaya bu taksitleri gelecek yıla aktaracak yeni bir tablo eklemeniz gerekecek. Yine aynı şekilde oluşturulabilecek "ödeme yap" butonları ile o döneme ait harcamalar otomatik ödenip bir sonraki aya geçiş de yapabilmelisiniz.

erteleme

hocam bu tabloya ödeme erteleme ve taksitlerin bir sonraki yıl için (iki sayfa düşünün birisi 2013 diğeri 2014) dağılımını formule etmemiz nasıl olur. yardım ederseniz çok sevinirim..

Geri