• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kredi kart taksitlere bölme çalışması

her satırda (kaç tane kartlarla işlem yapılmışsa ) ödeme günü ile ilgili tarihler var
tüm satırlar içinde en önce gelecek olan tarihlerin (dosyada en önce gelecek tarihler 9 ay) toplamını S1 hücresine 10 ayda gelecek ödemeler toplamı T1 hücresine ve böyle devam edecek
tabi burda S1 hücresi 9 ayları toplarken 1 ay sonra aynı hücre 10 ayları toplayacak yani değişken dinamik
umarım anlatabilmişimdir

Ekli dosyalar

Benim için zor ama ustalarım için kolay olduğunu düşünüyorum .
Tekrar güncelleyerek ekli dosyada , S1 VE T1 hücrelerinde sorumu tekrarladım

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba.

Bu konu sayfasında 9 numaralı cevaptaki uyarımın anlam kazandığı noktaya sonunda vardınız.

Ben o mesajımda, geleceğiniz bu noktayı öngörerek, aşağıdaki şekilde uyarıda bulunmuştum.

Öncelikle şunu belirtmek isterim.

...........veya 10000,00 05.10.2016 gibi verilerle excelde işlem yapmak yerine veri tabanı mantığıyla,
bir sütuna tek tip veri girişi/işlem sonucu yazılmalıdır ki daha sonra bunlar üzerinden aylık/kişi/banka/limit
gibi kriterlere göre özet bilgiler elde edebilin.

Yani bir sütuna tek tip veri girilmeli ve bir hücreye de tek bir veri/sonuç yazılmalıdır.
Her neyse, eklediğiniz son belgeye göre çözüm önerimi yazayım.
Aşağıdaki dizi formülüS1 hücresine uygulayın ve sağa doğru AD1 hücresine kadar kopyalayın.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=TOPLA(EĞER($S$4:$AD$201<>"";EĞER(0+PARÇAAL($S$4:$AD$201;BUL(" ";$S$4:$AD$201;1)+5;2)=[COLOR="Red"]AY(TARİH(YIL(BUGÜN());AY(BUGÜN())+SÜTUNSAY($S$1:S1)-1;1))[/COLOR];0+SOLDAN($S$4:$AD$201;BUL(" ";$S$4:$AD$201;1)-1))))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülü olduğundan hücreye [B][COLOR="red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile girilmelidir.
İşlemi doğru yapmışsanız formül  --kendiliğinden--  [B][COLOR="Red"]{[/COLOR][/B]...[B][COLOR="red"]}[/COLOR][/B] gibi köşeli parantez içine alınacaktır.[/COLOR][/FONT]

Son düzenleme:
merhaba ömer bey ve değerli forum üyeleri ; s1 satırına , s sütunundakileri toplamışsınız oysa benim istediğim ilk ödemesi gelecek olan ay olan 9 . Ayların toplamı olması gerek ve böylece diğerleride

Ekli dosyalar

Merhaba.

Son cevabımdaki formülü güncelledim, sayfayı yenileyerek tekrar kontrol ediniz.
.

sayın ÖMER BARAN değerli vaktinizi ; sizin gibi ustalar için kolay ama bizim gibi excel de başlangıç seviyesinde olanlar içinse zor olduğunu düşündüğüm bu çalışmama katkınızdan ve istediğim sonuca ulaşıncaya kadar özenle verdiğiniz destekten dolayı minnettarım , teşekkürler
son rütuşları yaparak, kullanmayı düşünen arkadaşlar için dosyanın güncellenmiş halini gönderiyorum .

Ekli dosyalar

Geri