• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kredi kart taksitlere bölme çalışması

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 32 Bit
merhaba
değerli forum üyesi arkadaşlarım kredi kartlarımın takibini yapmak için bir çalışma yapıyorum . Ama bir yere varınca tıkandım
detaylı açıklamayı örnek dosyada açıkladım.

Son düzenleme:
Dosyanızı upload sitelerinden herhangi birine de yüklerseniz ilgilenmek isterim.

Merhaba.

E2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın, ardından sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
Tarih/çekilen tutar ve taksit sayısında değişiklikler yaparak deneyiniz.
Formülde A sütunundaki tarih +11 gün üzerinden işlem yapılmaktadır.
.
Kod:
=EĞER(TARİH(YIL($A2);AY($A2)+SÜTUNSAY($E$2:E2)-1;GÜN($A2)+11)<BUGÜN();"";EĞER(SÜTUNSAY($E$2:E2)-1>=$D2;"";METNEÇEVİR($C2/$D2;"#.##0,00")&"  "&METNEÇEVİR(TARİH(YIL($A2);AY($A2)+SÜTUNSAY($E$2:E2)-1;GÜN($A2)+11);"gg.aa.yyyy")))

düzeltme

ömer ilginize çok teşekkür ederim ama ben soruyu eksik sorduğumu farkettim o yüzden daha detaylı bir şekilde tekrar yeni örnek dosya ile gönderiyorum ve cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum ,teşekkürler

Ekli dosyalar

Öncelikle şunu belirtmek isterim.

vakıfbank …uğur biçer…busines kart .…40 000 tl limit…...hesap kesim / 25 nde …maile tamamı açık ….
veya 10000,00 05.10.2016 gibi verilerle excelde işlem yapmak yerine veri tabanı mantığıyla,
bir sütuna tek tip veri girişi/işlem sonucu yazılmalıdır ki daha sonra bunlar üzerinden aylık/kişi/banka/limit
gibi kriterlere göre özet bilgiler elde edebilin.

Yani bir sütuna tek tip veri girilmeli ve bir hücreye de tek bir veri/sonuç yazılmalıdır.

Bu tür işlemlere ilişkin gaçmişte bir çalışmam vardı.
Konu sayfası aşağıda, o konuya ve ilk mesaj ekindeki belgeye bir gözatın isterseniz.

..::.. Harcamalarınızı Takip Edin ..::...

Belgenize göre cevap yazmaya çalışırım, şimdilik kolay gelsin.

Mevcut belgenize göre, aşağıdaki formülleri kullanabilirsiniz.

-- I2 hücresine;
Kod:
=($G2/H2)*(12-EĞERSAY($J2:$U2;""))
-- J2 hücresine;
Kod:
=EĞER(TARİH(YIL($A2);AY($A2)+EĞER(GÜN($A2)<$C2;1;2)+SÜTUNSAY($J$1:J1)-1;$D2)<BUGÜN();"";EĞER(SÜTUNSAY($J$1:J1)>$H2;"";METNEÇEVİR($G2/$H2;"#.##0,00")&"  "&METNEÇEVİR(TARİH(YIL($A2);AY($A2)+EĞER(GÜN($A2)<$C2;1;2)+SÜTUNSAY($J$1:J1)-1;$D2);"gg.aa.yyyy")))

ömer bey ilginize çok teşekkürler ,harcamalarınızı takip edin , konulu çalışmanızı anlamaya çözmeye çalışıyorum ve çok güzel bir çalışma olduğu belli , benimki si ise belkide sadece bana özgü ama işimi görmeme yetecek seviyede verdiğiniz çok değerli formül ile kendime uyarlamaya ve işimde kullanmaya çalışırken , formülde mi yoksa başka bir şey mi çözemediğim bir yanlışlık var .
ek dosyada hatayı anlatmaya çalıştım ,teşekkürler .....

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba.

--F3 hücresindeki formülü aşağıdakiyle değiştirin.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA([/COLOR]İNDİS($D$3:$D$200;KAÇINCI(KÜÇÜK($E$3:$E$200;SATIR(C1));$E$3:$E$200;0))[COLOR="red"];"")[/COLOR]
-- H3 hücresindeki formülü aşağıdakiyle değiştirin.
Kod:
=[COLOR="Red"]EĞER(F3="";"";[/COLOR]ETOPLA($L$3:$L$200;F3;$Q$3:$Q$200)[COLOR="Red"])[/COLOR]
-- I3 hücresindeki formülü aşağıdakiyle değştirin.
Kod:
=[COLOR="Red"]EĞER(F3="";"";[/COLOR]G3-H3[COLOR="Red"])[/COLOR]
--M3 hücresindeki formülü aşağıdaki şekilde değiştirin
(çünkü PARÇAAL işlevi bir METİN işlevi dolayısıyla sonucu da METİN,
başına 0+ eklemek bunun sayıya dönüşmesini sağlayacaktır
)
Kod:
=[COLOR="red"]0+[/COLOR]PARÇAAL($L3;2;2)
-- Aynı şey (METİN olma durumu) N3 hücresi için de geçerli)
Kod:
=[COLOR="red"]0+[/COLOR]SAĞDAN(L3;2)
-- Q3 hücresindeki formülü sonucun HATA vermemesi için aşağıdaki şekilde değiştirin;
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER($J3="";"";[/COLOR]($O3/P3)*(12-EĞERSAY($R3:$AC3;""))[COLOR="Red"])[/COLOR]
-- R3 hücresindeki formülü de hata vermemesi için aşağıdaki şekilde değiştirin;
Kod:
[COLOR="Red"]=[COLOR="red"]EĞER($J3="";"";[/COLOR][/COLOR]EĞER(TARİH(YIL($J3);AY($J3)+EĞER(GÜN($J3)<$M3;1;2)+SÜTUNSAY($R$2:R2)-1;$N3)<BUGÜN();"";EĞER(SÜTUNSAY($R$2:R2)>$P3;"";METNEÇEVİR($O3/$P3;"#.##0,00")&"  "&METNEÇEVİR(TARİH(YIL($J3);AY($J3)+EĞER(GÜN($J3)<$M3;1;2)+SÜTUNSAY($R$2:R2)-1;$N3);"gg.aa.yyyy")))[COLOR="Red"])[/COLOR]

Son düzenleme:
verdiğiniz formülleri yerine işledim .Ama ad hatası verdi . ek li dosyaya bakar mısınız

Son düzenleme:
verdiğiniz formülleri yerine işledim .Ama ad hatası verdi . ek li dosyaya bakar mısınız

Ekli dosyalar

AD hatasının sebebi sanıyorum Ofis 2003 kullanmanız. EĞERHATA formülü 2007 ve üstü versiyonlarda bulunuyor. Önceki versiyonlarda olmadığı için AD hatası veriyor.

Hatayı gidermek için F3 hücresindeki formülü aşağıdakiyle değiştirin:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($D$3:$D$200;KAÇINCI(KÜÇÜK($E$3:$E$200;SATIR(C1));$E$3:$E$200;0)))=DOĞRU;"";İNDİS($D$3:$D$200;KAÇINCI(KÜÇÜK($E$3:$E$200;SATIR(C1));$E$3:$E$200;0)))

Merhaba. Teşekkürler YUSUF Bey, cevabı yazınca forumdan ayrılmıştım.

EHATALIYSA/EĞERHATA işlevi yerine 2003 versiyorn için formül oluşturma şu şekilde;

=EĞER(EHATALIYSA(....asıl formül...);...asıl formül hatalıysa yapılacak işlem...;....asıl formül...)
=EĞERHATA(....asıl formül...;...asıl formül hatalıysa yapılacak işlem...)
.

merhaba değerli hocalarımın katkılarıyla dosyanın son halini ekte sunuyorum . benim için artık istediğim oldu ama ekte de göreceğiniz gibi değer ve toplam hatasını da düzeltirseniz forum da bu kredi kart takibini kullanmak isteyenlere de örnek olacaktır ,teşekkürler yusuf hocam ve teşekkürler ömer hocam

Ekli dosyalar

DEĞER hatalarının düzelmesi ve Toplam'ın alınabilmesi için aşağıdaki formülleri kullanmalısınız:

G3 hücresinde:

Kod:
=EĞER(F3="";"";PARÇAAL(F3;7;5)*1)

M3 hücresinde:

Kod:
=EĞER(L3="";"";PARÇAAL($L3;2;2)*1)

N3 hücresinde:

Kod:
=EĞER(L3="";"";SAĞDAN(L3;2)*1)

Tekrar merhaba ;
Değerli arkadaşlarım ve özellikle bu konuyla ilgilenip cevap veren ömer ve yusuf beylere , kredi kartlarımın takibini daha rahat yapmak için tasarlamaya çalıştığım bu projede eksik olan bir şey varsa oda uygulamaya geçince kendini gösteriyor . EĞER($R4>$Q4;-1;0) bu formülü ilave edince formül ödeme gününü artık yanlış vermedi .
Bu işlemleri yapmaya başlayınca bir eksik daha ortaya çıktı oda şu ...örneğin 2016 nın 9 ayında toplam ödemem gereken miktarı s1 e, 10 ayı t1 e 11 ayı u1 e ....gibi bir formül yazılırsa bu dosyayı kullanmak isteyenlerede bana da çok kolaylık olacaktır , şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
"2016 nın 9 ayında toplam ödemem gereken miktar" nasıl bulunacak?

Geri