• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu yeniden hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2016 pro
arkadaşlar merhaba
bağımsız değişken 20 tane hücre var. bu hücrelerin tamamı 1 olduğunda , c21 hücresinde "ok" yazıyor. değilse " yanlış" yazıyor. ihtiyacım olan şey şu "f9" tuşuna bastığımda "ok" yazana kadar hesaplamanın devam etmesi. başka bir deyişle "ok" yazınca durması. şu anda "ok" yazana kadar tek tek "f9" tuşuna basıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aşağıdaki kodu bir modüle kopyalayıp deneyiniz:
Kod:
Sub hesap()
10:
If [C21] <> "ok" Then
    ActiveSheet.Calculate
GoTo 10
End If

End Sub

yeniden otomatik hesaplama

yusuf44 kod için teşekkür ederim. ancak çalışmadı. "f9" tuşuna 1 kez basıyorum ancak eskisi gibi 1 kez hesaplama yapıyor. c21 hücresinde "ok" yazana kadar otomatik hesaplama yapmıyor. teşekkürler

F9'a siz basmayacaksınız. Kodu çalıştıracaksınız, ok yazıncaya kadar çalışmaya devam edecek.

Eğer F9 tuşuna bastığınızda kod çalışsın istiyorsanız aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırın:
Kod:
Private Sub Worksheet_Calculate()
10:
If [C21] <> "ok" Then
    ActiveSheet.Calculate
GoTo 10
End If
End Sub

yusuf44 maalesef kodları çalıştıramadım. belki de ben anlatamadım. teşekkür ederim.

f9 tuşuna bir kez bastığımda, c21 hücresinde ok yazana kadar hesaplama devam etsin. ok yazdığında dursun. tekrar f9 tuşuna basarsam, yine ok yazana kadar hesaplamaya devam etsin. ilginiz için teşekkürler.

İlgili sayfa sekmesine sağ tıklayın ve kod görüntüle deyin
Son verdiğim kodu açılan sayfaya yapıştırın
Çalışma sayfasına geçin ve F9 tuşuna basın

yusuf44 run-time error method calculate of project worksheetfailed mesajı veriyor. ve çalışmayı durduruyor.

kod bölümünde ise
If [C21] <> "ok" Then sarı renk bant içinde görünüyor.

Bende herhangi bir hata vermiyordu. Ancak şu anda sayfada değişiklik yaptığımda excel donuyor. Yorum yapamayacağım maalesef.

yardımın için teşekkür ederim. çözmeye çalışacağım.

Geri