• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kosullu yazdirma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba arkadaslar ben calistigim is yeri icin bir rapor hazirlamam gerekiyor.

Rapor icin de söyle bir özel durum sözkonusu. ilk sorum bunun ile alakali olacak. Cünkü bunun ile baglantili yazdirma yapmam gerek.

Rapor un ilk yazisindan sonra excel in diger sayfalarinda yaptigim islemleri bazen 1 pozisyon ekleyerek bazen de 5 pozisyon ekleyerek yazdirmam gerek.

Mesala:
Rapor un ilk yazisi var sonra 1. pozisyonu sayfa 1 den verileri alarak olusturdum. Ama bu hep degiskenli olacak bazen de 5 pozisyon dan verileri alarak yazdirmam gerekiyor bu degiskenlik icin de nasil bir yazdirma kodu yazmam gerek yardimci olursani sevinirim.

Simdiden Tesekkürler.

Merhaba

Örnek dosya gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar

Kosullu yazilim islemi

Örnek dosya ekledim.. Orda da Rapor sayfasinda biraz daha detayli bir sekilde anlatmaya calistim. Tesekürler simdiden.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Gruplandırma işinizi görür mü? Ekteki dosyaya bir göz atın. Değeri olan pozisyonları genişletip, değeri olmayanları daraltırsanız işinizi görür gibi geldi bana.

Ekli dosyalar

Tesekkürler...Gruplandirma islemi benim icin yeni bir konu. Mümkünse nasil yaptigini analatabilirmisin.. Sanki olur gibi duruyor ama benim biraz devam islem yapmam gerek. o zaman daha net görebilirim bunun tam anlamiyla isimi görecegi. Yardimin icin gercekten cok tesekkürler...

Biraz calisma yaptim aslinda olur gibi duruyor ama bir Problem var. ilk yazi metnin ile pozisyon 1 hep ilk sayfada olmasini istiyorum. Sorun burdan sonra basliyor. Sadece 1 pozisyon varsa zaten sorun yok cünkü 2. sayfadan baslayarak geri kalan yazi metni var. Ama 3 pozisyon varsa 2. 3. ve 4. sayfalari tam olarak ayarlayamiyorum. Bunu nasil cözebilirim.

Sorununuzu tam anladığımdan emin değilim ama anladığım kadarıyla cevap vereyim.
İlk yazı meni dediğiniz, pozisyon 1'in üst kısmında yer alan metinse bu ve pozisyon 1 zaten her durumda 1. sayfada yazdırılır. Eğer siz Toplam Hesap satırıdan sonraki metin ayrı sayfada yazdırılsın diyorsanız onun için de Görünüm => Sayfa Önizleme seçeneği ile 2. sayfanın nereden başlayacağını ayarlayabilirsiniz.

"İlk yazı metni dediğiniz, pozisyon 1'in üst kısmında yer alan metinse bu ve pozisyon 1 zaten her durumda 1. sayfada yazdırılır."

Burda tamamen haklisiniz. Cünkü 1. pozisyon herzaman olacagi icin birinci sayfada sorunyok.

Problem zaten sonrasinda. Sizin söylemek istediginiz sonradan olusacak her pozisyondan sonra yeni bir ayar yapilmasi ise olabilir.....

.. ama benim ici mümkünse Toplam Hesap satırıdan sonraki metin otomatik ayar word daki gibi...

Geri