• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu veri doğrulama

Excel Vers. ve Dili
2007,2010
arkadaşlar
ekteki dosyada "giriş" ve "veritabanı" adlı 2 örnek sayfa mevcut.

"giriş" sayfasında; plaka sütunu altında veri doğrulama-liste yöntemiyle yaptığım bir liste var, burda plaka sütununda A2 hücresine tıkladığımda plakayı seçebileceğimiz gibi aynı zamanda plakanın ilk rakamını ya da ilk 2 rakamını yazdığım anda plakanın görünmesini istiyorum.
seçtiğim plakaya göre örneğin 01 seçilmiş olsun; bu seçilmiş plakaya göre Bayi Kodu sütununda B2 hücresinde açılır kutu oluşturmak istiyorum ancak burdaki verilerin A2 'de seçtiğim plakaya göre "veri tabanı" bayi sütunundan 01 plakaya karşılık gelen bayileri göstermesini istiyorum. yani tüm bayi listesini göstermek yerine ki 1000 civarı değer olduğunu düşünürsek listede çok yer kaplayacaktır, bunun için sadece seçtiğim plakaya uygun bayi listesinin gelmesini istiyorum.
"veri tabanı" sayfasındaki listenin aşağılara kadar uzayacağını göz önünde bulundurmanızı rica ederim. Ad tanımlama ve Kaydır fonksiyonunu kullanırken bu hususu göz önünüe almanızı rica ederim.

makro veyahut vba ile ya da nasıl uygunsa çözümlerinizi bekliyorum.

hepinize saygılar...

Ekli dosyalar

Çoklu Veri doğrula diye arama yaparsanız örnekler çok

Merhaba,

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

ömer bey yine imdadıma yetiştiniz çok teşekkür ederim formülleri incelemeye başlicam . excelde tek anlamadığım formül yapısı Kaydır... : ( bi çözemedim gitti

Aynen bende hiç anlamamışımdır bu kaydır formülünü.

Linki inceleyiniz. Anlamadığınız bölümleri belirtirseniz detaylı açıklamaya çalışırım..

.

ömer Bey... Teşekkürler tekrar.. sizi hazır yakalamışken bir soru daha sormak istiyorum.
ekteki dosyada "giriş" sayfasında bölge bazlı birçok veri bulunmakta olduğunu varsayalım. 3 adet bölge mevcut: A,B,C. "özet" sayfasında ise; B1 hücresinde bölge adını seçtiğimde (örneğin A) bu bölgeye ait tüm satırların ; "giriş" sayfasından "özet" sayfası C:F aralığına altalta kopyalanmasını istiyorum. aynı şekilde B1 hücresinden başka bir bölge adını (örneğin B) seçtiğimde "özet" sayfasındaki az önce A bölgesi için yapılan C:F aralığındaki verileri silip üstüne B bölgesiyle ilgili olanları yazmasını istiyorum. bu mümkün müdür VBA ile ?
saygılarımla.

Ekli dosyalar

Özet sayfasının kod sayfasına kopyalayınız..

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim c As Range, sat As Long, ilkadres As Variant, Sg As Worksheet
Set Sg = Sheets("giriş")
If Intersect(Target, [B1]) Is Nothing Then Exit Sub
Range("C2:F65536").Clear
sat = 1
With Sg.Range("A:A")
    Set c = .Find(Target, lookat:=xlWhole)
    If Not c Is Nothing Then
        ilkadres = c.Address
        Do
            sat = sat + 1
            Sg.Range("A" & c.Row & ":D" & c.Row).Copy Range("C" & sat)
            Set c = .FindNext(c)
        Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> ilkadres
    End If
End With
End Sub
.

Geri