• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu veri dogrulama listesi

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
ekteki dosyada gerekli acıklamaları yaptım ama özetle
bir acılır menü ve o menüdeki değere göre ikinci acılır menünün listesi cıkıcak ikinci menüdende secimimizi yapınca ürünün fiyatı gelicek
önce firma sonra firmanın ürününü secince fiyatını görücez
örnek ekte

Ekli dosyalar

Merhaba,

İmleç Sayfa1 de 2. satırda herhangi bür hücrede iken; Ad tanımlamaya girerek,

alan

adını verin ve,

Kod:
=KAYDIR(F.LIST!$B$[COLOR=red]2[/COLOR];KAÇINCI($A2;F.LIST!$A:$A;0)-[COLOR=red]2[/COLOR];;EĞERSAY(F.LIST!$A:$A;$A2))
formülünü tanımlayın.

Bu işlemden sonra B2 hücresinde doğrulamanın liste bölümüne;

=alan

yazıp işlemi bitirin.

Listeleme işi bittikten sonra, fiyatlar için;

C2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp dizi formülüne (formülü hücreye yazdıktan sonra entera basmadan ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile gişirini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülü başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.) çevirdikten sonra yana ve alt hücrelere kopyalayınız.

Kod:
=EĞER($A$2="";"";
 İNDİS(F.LIST!C$2:C$100;
  KAÇINCI($A2&$B2;F.LIST!$A$2:$A$100&F.LIST!$B$2:$B$100;0)))
.

Ömer bey teşekkür ederim.
ancak bir örnek üzerinde gösterebilirseniz sevinirim anlattığınız şeyi tam olarak yapamadım.
İyi günler

Ömer bey cok teşekkürler oldu
ancak bir sorun kaldı onu da halledebilirseniz cok sevinirim dosyayı ekte gönderiyorum tekrar

firma listesinde her ürünün yanındaki firma ismi icin ilk sayfadaki acılan menüde firma isimleri tekrar ediyor onu her firma icin tek e düsürme ihtimalimiz varmıdır?

Ekli dosyalar

Eki inceleyiniz.

.

Ekli dosyalar

Ömer bey elinize sağlık cok güzel calısıyor tam istedigim gibi ancak şimdi şöyle bir sorunla karşılastım aşagıdaki kodu 5000 satır icin calıstırdıgımda ciddi bir kasma oluyor. Excell 2003 de 5000 satır yaptıgımda her bir firma ismi yazdıgımda ya da sildigimde yaklasık 40-50 sn donuyor hesaplamaya calısıyor. ancak excell 2010 da bu süre 3 saniyeye kadar düşüyor
bu kadar kasmadan bu işi 5000 satır icin çözmenin baska yolu yok sanırım
ilginiz ve yardımlarınız icin teşekkür ederim.
iyi çalışmalar...
Kod:
=İNDİS($A$2:$A$5000;KÜÇÜK(EĞER($A$2:$A$5000<>"";EĞER(KAÇINCI($A$2:$A$5000;$A$2:$A$5000;0)=SATIR($A$2:$A$5000)-1;KAÇINCI($A$2:$A$5000;$A$2:$A$5000;0)));SATIRSAY($F$2:F11)))

Makro ile yapılır.

F.LIST sayfasında benzersiz sıralama makro ile yapılmıştır. Kodlar Sayfa2 nin kod bölümündedir. Sayfa2 aktif olduğunda kodlar çalışır.

Dosya ektedir.

.

Ekli dosyalar

Geri