• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Veri-Doğrulama-Liste Hakkında

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 vba
Koşullu Veri\Doğrulama\Liste Hakkında
1. Fizik öğretmeniyim sınavlarda kullandığımız her bir soru için Ünite\Konu\Alt Konu larına ait bilgilerin analizini yapmak istiyorum.
2. Bunun için müfredattaki tüm Ünite\Konu\Alt Konu lara birer de kod vererek Excel dosyasına “1” sayfasındaki gibi tanımladım.
3. B2, D2 ve F2 hücrelerinde liste (Veri\Doğrulama\Liste) kutusu oluşturmak istiyorum.
4. B2 hücresine (7 tane üniteyi içeren) liste kutusu oluşturmak istiyorum.
5. Aynı şekilde D2 hücresine (Ünitelere ait konuları) girdiğimde sadece B2 deki üniteye ait konuların çıkacağı konuları örebileceğim liste kutusu oluşturmak istiyorum.
6. F2 hücresine geldiğimde D2 hücresine ait alt konuların geldiği liste kutusu oluşturmak istiyorum. Yani liste kutusundaki tüm alt konuları görmek istemiyorum.
7. Bir şekilde B2 ve D2 hücrelerindeki liste kutusunu 7 tane eğer formülü kullanarak sanırım yapabilirim. Ancak F2 hücresi için çok eğer kullanmak gerekecek.
8. Öyle bir şey olsun ki hem çok fazla uğraştırmasın hem de yeni ünite ve konular müfredata eklendiğinde sistem yani kullanacağımız formül kendini yenilesin. Biliyorum çok şey istiyorum.
9. İşin işinden çıkamadım hatta çıldırdım  Şimdiden zaman emek harcayan herkese sonsuz teşekkürler.
10.Sorumu fonksiyonlar bölümünede sordum ancak yanlış yere sorduğumu düşündüğümden sebep burada tekrar paylaşmak zorunda kaldım.

Ekli dosyalar

Bu tip çözümlerde düşey ara formülünü kullanabilirsiniz

Mustafa bey öncelikle ilgi alakanıza teşekkür ederim.
Düşeyara fonksiyonunu liste kutusunda nasıl uygulayabilirim ki? neticesinde aktif liste kutusunda açılacak seçenekler bir önceki hücreye bağlı olacak verilerden oluşmakta.
Sizden ricam şayet vakitiniz varsa bunu benim örnekte uygulama imkanız var mı acaba?

Mustafa bey çok teşekkür ederim. Sizin gönderdiğiniz dosyaya benzer bende bir şeyler buldum. Bulduğum ve sizin gönderdiğiniz ile sorunu sanırım çözeceğim.
Tekrar tekrar ama tekrar teşekkür ederim.

Sayın yurttaş bey
Kafam biraz dalgın , ve ayrıca canım biraz sıkkın olduğundan sizlerinde yazmış olduğunuz cevabı göremedim.
Sizede sonsuz teşekkürler ilgi alakanızdan sebep sağolun var olun.

Sevgili Yurttaş Hocam ben cevabı gönderdiğimde sizin cevabı görmemeiştim. Kusura bakmayın.

Sayın YURTTAŞ ve/veya Mustafa Bey
1. Verdiğiniz örneği kendi sistemime uyarladım. Ekte gönderdiğim C2:E2 hücrelerini C3:E64 e kadar kopyaladım. Böylece hepsi açılır liste kutusu haline geldi.
2. 2. Sorunun ünitesini C3 hücresinden “FİZ.06 ELEKTRİK” olarak sorunsuz bir şekilde seçtim.
3. Ancak tüm sorun bundan sonra başlıyor. 2.Sorunun Konusunu seçmeye kalkınca bu defa C2 hücresinde “FİZ.03 MADDE VE ÖZELLİKLERİ” ünitesi seçili olduğundan bu sefer konu kısmında bu üniteye ait konular çıkıyor.

4. Sanırım bunun nedeni liste kutusunun verilerinin sayfa 2 deki verilerden ve buradaki veriyi de c2 hücresi belirlemesi.
5. Benim istediğim (ki sanırım başta bende yanlış anlatmış olabilirim) her bir soru için yandaki Konu-Alt konu lar üniteye göre değişsin. Ben bu örneği 10,11 ve 12. sınıflar için de ayrı ayrı sayfalar açarak onlara da kopyalamak istiyorum.
6. Sanırım sorunumu sayfada çalışan bir makro çözecek. Böyle bir örneği nereden bulabilirim veya nasıl yardımcı olabilirsiniz.
7. Şimdiden ilginize teşekkürler.

Ekli dosyalar

Geri